Színház

Kiss-B. Atilla marad az Operett élén, a Pesti Magyar Színházat Nagy Viktor vezetheti

2023.10.11. 20:55
Ajánlom
Két folyamatban lévő igazgatói pályázat ügyében is végeredményt hirdetett a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Csák János miniszter a Facebookon jelentette be a befutók nevét.

Mint korábban megírtuk, hárman pályáztak a Budapesti Operettszínház vezetésére: a jelenlegi főigazgató, Kiss-B. Atilla operaénekes mellett Szabó P. Szilveszter színművész, rendező és Szente Vajk színművész, rendező. Szabó P. Szilveszter pályázatát később érvénytelennek nyilvánította a minisztérium, így csak a másik két pályázót hallgatta meg a szakmai bizottság.

Csák János kulturális és innovációs miniszter október 11-én a Facebookon közzétett videóban jelentette be a végeredményt. Ez alapján 2024. február 1-től újabb öt évig Kiss-B. Atilla vezetheti a dalszínházat.

A Pesti Magyar Színház – Ifjúsági- és Családi Színház vezetésére négyen adtak be pályázatot: a jelenlegi igazgató, Zalán János producer, egyetemi docens, Halasi Dániel rendező-bábrendező, dr. Komáromi György színházi menedzser (Zalán Tibor író-dramaturggal közösen), valamint Nagy Viktor rendező (Eperjes Károly színművész, rendezővel közösen).

Időközben Zalán János visszavonta jelentkezését, miután egy másik területen kapott felkérést, Halasi Dániel pályázatát pedig érvénytelennek minősítette a kulturális tárca, amely döntés kapcsán a Magyar Színházi Társaság levélben fordult Csák Jánoshoz.

A szakmai bizottság ennél a pályázatnál is két jelöltet hallgatott meg, kettejük közül pedig Nagy Viktor lett a befutó, megbízatása 2024. február 1-től öt évre szól.

 

Fejléckép: Kiss-B. Atilla (fotó/forrás: Zsigmond László / Budapesti Operettszínház), Nagy Viktor (fotó/forrás: Újszínház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Klasszikus

Svájci fesztivál magyar fellépőkkel

A június 28. és 30. között a Genfi-tó partján rendezett Léman Bouquet Fesztivál változatos zenei programokat kínál, idilli környezetben a közönségnek. A koncerteken számos magyar művész is fellép.
Klasszikus

„Az előadónak nem elég csak a kottát látnia” – interjú Szabady Ildikó fuvolaművésszel

Már kiskorában is folyton a hangszer foglalkoztatta, azóta pedig elmélyült a kapcsolata a fuvolával. Az MVM által támogatott Junior Prima Díjjal kitüntetett Szabady Ildikó számos sikeres versenyszereplés után szólistaként és zenekari muzsikusként is rendszeresen színpadra áll.
Klasszikus

A Magyar Hegedű Ünnepe a Pesti Vigadóban

Június 22-én és 23-án gazdag programkínálattal, egyebek közt kortárs vonóshangszer-kiállítással, könyvbemutatóval és hangversenyekkel is várják az érdeklődőket a Magyar Hegedű Ünnepén. Az eseményen ünneplik a hetvenéves Szecsődi Ferencet is.
Klasszikus

Molnár Anna neves izraeli kortárs zenei együttessel lép fel

Az Israel Contemporary Players június 22-án ad koncertet Tel-Avivban, az elsősorban szintén kortárs zenei produkcióiról ismert mezzoszoprán Steve Reich Tehillim című művében működik közre.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Az évad legjobb művészi produkcióit díjazta a Radnóti Színház

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Radnóti Színház, ahol Kováts Adél igazgató összegezte az elmúlt évadot, valamint kihirdette a következő új bemutatóit.
Színház hír

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház hír

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Színház lapszemle

Először szólaltak meg a Nemzetiben felmondó színészek

A színháztól távozó Barta Ágnes és Mészáros Martin a Telexnek nyilatkozott arról, hogyan élték meg a társulat tagjaként töltött éveket, és miért döntöttek úgy, hogy szabadúszóként folytatják a pályájukat.
Színház hír

Átadták a Staféta közönségdíjakat és kihirdették a TITÁNium pályázat nyerteseit

Június 11-én a Jurányi Ház udvarán tartott évadzáró piknik keretében adták át a Staféta program közönségdíjait, köztük a Fidelio által biztosított elismerést, beszámoltak a 2023/24-es évad kiemelt projektjeiről és kihirdették a TITÁNium pályázat eredményét.