Színház

Kiss Mari visszatér Szombathelyre

2022.05.20. 11:30
Ajánlom
Kihirdette jubileumi, 15. évadának új előadásait a szombathelyi Weöres Sándor Színház: 10 bemutatót tartanak a következő szezonban. Új tagokkal is bővül a társulat: Mari Dorottya és Domonkos Zsolt mellett újra az alkotógárdát erősíti majd a teátrum egyik alapítótagja, Kiss Mari.

A színház első bemutatóját szeptember 23-án tartják, ekkor egy klasszikus, Csehov Sirálya kerül színre. A következő hónapban a szórakozásé lesz a főszerep, új előadásként érkezik Heinrich von Kleist Az eltört korsó című vígjátéka. A komédiák sora itt nem ér véget, Martin McDonagh Az inishmore-i hadnagy című darabja lesz látható, majd

az év Bertolt Brecht és Kurt Weill Koldusoperájának bemutatójával zárul – ez lesz Kiss Mari első új bemutatója friss társulati tagként.

A színésznő a diploma megszerzése után a Madách Színházhoz szerződött, ahol egy rövid periódust leszámítva a Weöres Sándor Színház megalapításáig játszott. 2008-ban Jordán Tamás, akit nem sokkal korábban bíztak meg, hogy dolgozza ki a teátrum működésének koncepcióját, több budapesti színésszel együtt Szombathelyre hívta. Kiss Mari 2019-ig játszott állandó társulati tagként a színházban, ahol a 2022/2023-as évadtól újra láthatja a közönség.

Az évad második felében a fiatalabb korosztályt is megszólítja a Weöres Sándor Színház a Hamlet hazatér című színháznevelési előadással, amely Shakespeare drámája és Kiss Csaba Hazatérés Dániába című műve nyomán készül. Februárban két premierrel is készül a teátrum: Veres András Nagyapám, Frank Sinatra című monodrámája mellett Móricz Zsigmond Kivilágos kivirradtig című színműve kerül színre, majd márciusban egy kortárs dráma, David Mamet Egy kanál víz című drámája lesz látható Samuel Bailey Kutyabaj című darabja mellett.

A szezon utolsó bemutatója az évad méltó lezárásaként Georges Feydeau Bolha a fülbe című vígjátéka lesz.

280936644_5090704724298191_6663132584639319062_n-111203.jpg

A Weöres Sándor Színház évadhirdető sajtótájékoztatója (Fotó/Forrás: Weöres Sándor Színház)

Bővebb információ az évad új bemutatóiról az alábbi oldalon olvasható.

Fejléckép: A Weöres Sándor Színház évadhirdető sajtótájékoztatója (forrás: Weöres Sándor Színház)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa a terézvárosi házomlásnál

Június 27-én, a reggeli órákban leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi az Aradi utca és Jókai utca sarkán. A leeső szerkezeti elemek a Jókai utcára zuhantak, maguk alá temetve a Budapesti Operettszínház egyik táncművészét, aki éppen próbára tartott.
Színház

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.
Klasszikus

Új vizekre hajózhatunk a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Régi és új zene, különleges hangszeres művek és egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek várják a közönséget a 2022/23-as évadában a Nemzeti Filharmonikusok koncertjein.
Vizuál

Last Minute kiállítások június utolsó hetére

Ezúttal olyan ritkaságszámba menő csoportos és egyéni tárlatokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek ezen a héten még megnézhetők. A válogatásban szerepel vadonatúj kiállítótér rég nem látott művésszel, jól ismert galéria 24 kortárs művész munkáját bemutató tárlattal, valamint digitális művészeti triennálé.
Vizuál

Itt születik a zseni – Megnéztük Baz Luhrmann Elvis-filmjét

Ki volt Elvis? És miért lehet fontos nekünk, itt és most? Egyáltalán mit tudunk a Királyról – teszi fel a kérdést Baz Luhrmann rendező, aki hollywoodi szuperprodukcióban dolgozta fel Elvis Presley életét. A vibráló, feszítő, eksztatikus alkotást a nyár egyik legjobb filmjének tartjuk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Utca viseli ezentúl Törőcsik Mari nevét Velemben

A Vas megyei település képviselő-testülete június 22-én határozott arról, hogy új utcával bővül a község, melyet Törőcsik Mariról neveznek el – tudatta a Blikk.
Színház ajánló

Nyári vigasságok Szentendrén – városszerte színház és minden más

Június 30-i bemutatójukkal kezdődik és egészen augusztus 25-ig tart a Szentendrei Teátrum 2022-es évada. Több saját produkció, izgalmas vendégelőadások, gyermekprogramok, jazz, világ- és klasszikus zenei koncertek várják az érdeklődőket, több helyszínen.
Színház hír

A Jókai utcai házomlás miatt elmarad a 6SZÍN előadása

A nézők és színészek biztonsága érdekében a színház lemondta a június 27-i Előttem az élet című előadását.
Színház ajánló

Ifjú barbárok ősbemutató Gyulán

A Gyulai Várszínház a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal testvérszínházi megállapodást kötött, melynek hozadéka egy bemutató és kölcsönös vendégjátékok. A közösen létrehozott bemutató az Ifjú barbárok című előadás lesz július 9-én, Vecsei H. Miklós művének ősbemutatója, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.
Színház interjú

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.