Színház

Kiss Mari visszatér Szombathelyre

2022.05.20. 11:30
Ajánlom
Kihirdette jubileumi, 15. évadának új előadásait a szombathelyi Weöres Sándor Színház: 10 bemutatót tartanak a következő szezonban. Új tagokkal is bővül a társulat: Mari Dorottya és Domonkos Zsolt mellett újra az alkotógárdát erősíti majd a teátrum egyik alapítótagja, Kiss Mari.

A színház első bemutatóját szeptember 23-án tartják, ekkor egy klasszikus, Csehov Sirálya kerül színre. A következő hónapban a szórakozásé lesz a főszerep, új előadásként érkezik Heinrich von Kleist Az eltört korsó című vígjátéka. A komédiák sora itt nem ér véget, Martin McDonagh Az inishmore-i hadnagy című darabja lesz látható, majd

az év Bertolt Brecht és Kurt Weill Koldusoperájának bemutatójával zárul – ez lesz Kiss Mari első új bemutatója friss társulati tagként.

A színésznő a diploma megszerzése után a Madách Színházhoz szerződött, ahol egy rövid periódust leszámítva a Weöres Sándor Színház megalapításáig játszott. 2008-ban Jordán Tamás, akit nem sokkal korábban bíztak meg, hogy dolgozza ki a teátrum működésének koncepcióját, több budapesti színésszel együtt Szombathelyre hívta. Kiss Mari 2019-ig játszott állandó társulati tagként a színházban, ahol a 2022/2023-as évadtól újra láthatja a közönség.

Az évad második felében a fiatalabb korosztályt is megszólítja a Weöres Sándor Színház a Hamlet hazatér című színháznevelési előadással, amely Shakespeare drámája és Kiss Csaba Hazatérés Dániába című műve nyomán készül. Februárban két premierrel is készül a teátrum: Veres András Nagyapám, Frank Sinatra című monodrámája mellett Móricz Zsigmond Kivilágos kivirradtig című színműve kerül színre, majd márciusban egy kortárs dráma, David Mamet Egy kanál víz című drámája lesz látható Samuel Bailey Kutyabaj című darabja mellett.

A szezon utolsó bemutatója az évad méltó lezárásaként Georges Feydeau Bolha a fülbe című vígjátéka lesz.

280936644_5090704724298191_6663132584639319062_n-111203.jpg

A Weöres Sándor Színház évadhirdető sajtótájékoztatója (Fotó/Forrás: Weöres Sándor Színház)

Bővebb információ az évad új bemutatóiról az alábbi oldalon olvasható.

Fejléckép: A Weöres Sándor Színház évadhirdető sajtótájékoztatója (forrás: Weöres Sándor Színház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Rolla János

A Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője hetvenkilenc éves volt – tudatta a szomorú hírt a Zeneakadémia.
Klasszikus

„Micsoda tűz gyúlt benne a színpadon” – Vass Lajos emlékezik Rolla Jánosra

A hetvenkilenc éves korában elhunyt Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar egykori koncertmestere több szállal kötődött az Óbudai Társaskörhöz, ahol legutolsó koncertjét is adta. Emlékét az intézmény igazgatója, Vass Lajos idézte fel.
Vizuál

Elhunyt Andresz Kati

A színházi munkái mellett szinkronszerepeiről is híres színésznőt, akinek különleges hangja számos filmet tett emlékezetessé, hatvannyolc éves korában érte a halál.
Színház

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Zenés színház

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán dalaival érkezik a Pinokkió a Vígszínházba

A padlás óta először dolgozott együtt zenés előadáson a két alkotó. A Keresztes Tamás rendezésében készült produkciót december 9-én és 10-én mutatják be. Az alkotók az eredeti Collodi-regényre támaszkodtak.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Evangéliumi történetek felolvasásával emlékeztek Jézus életére

A székesfehérvári Vörösmarty Színház hagyományos Újszövetség Maratonján negyven helyi lakos olvasott fel evangéliumi szövegrészeket advent első vasárnapján.
Színház hír

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Színház ajánló

Már elérhető a Pintér Béla és Társulata januári és februári műsora

Az idén 25. jubileumát ünneplő Pintér Béla és Társulata januárban és februárban összesen harminchat estén várja nézőit az újpesti UP Rendezvénytérbe. Az előadásokra már elindult a jegyértékesítés.
Színház ajánló

Tabutémákat is feszeget a Vörösmarty Színház A kék hajú lány című előadása

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék hajú lányt. Az előadás után a közönség fiatal tagjai színházpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.
Színház hír

Vidnyánszky Attila maradt a Magyar Teátrumi Társaság elnöke

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság.