Színház

Kiüríttetik a Tűzrakteret

2011.03.31. 09:00
Ajánlom
Április 1-jén reggel 10 órakor üres állapotban szeretné látni a VI. Kerületi Önkorányzat a Tűzrakteret. A hely sajtóközleménye.

"Ahogy azt már korábban hírül adtuk, nem érkezett be pályázat a VI. Kerületi Önkormányzat Hegedű utca 3-ra kiírt ingatlanhasznosítási felhívására, a Tűzraktér a mai napon mégis kapott egy személyesen, kézben kihozott felszólító levelet a Terézvárosi Vagyonkezelőségtől.

A benne foglaltak szerint 2011. április 1-jén reggel 10 órakor, át kell adnunk a Hegedű u. 3. szám alatti ingatlant, kiürített állapotban. Mi ezt az ingatlanrész használati jogviszonyának lejárati idejére történő figyelemfelhívás tárgyú levelet átvettük, bár meglepőnek találtuk, hogy az önkormányzat azt nem postai úton kézbesítette.

Ugyancsak nem értjük, hogy az önkormányzat miért nem várta meg, hogy a soron következő, és ezen a héten esedékes szerdai Városgazdálkodási Bizottság és csütörtöki Képviselő-testületi ülésén tekintse át a helyzetet.

Különösen érthetetlen az önkormányzat sietsége annak fényében, hogy a Parlamentben a Kormány korábban egyeztetést kezdeményezett a felek között.

A pályázat eredménytelenül zárult, az ingatlan iránt érdeklődő nincs, ezért úgy érezzük, hogy a kiürítésére vonatkozó felszólítás immár nem a korábban hangoztatott üzleti indokokkal történik.

Miután ezen jogi felszólítás idáig váratott magára, és leadtuk komoly anyagi vállalásokat tartalmazó gazdálkodási tervünket is, bíztunk az Önkormányzat felelős döntésében. Jelen helyzetben ellenkeresettel fogunk élni, és várjuk az Önkormányzat álláspontjának tisztázását."

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Kurtág György beszédével avatták fel a Ligeti György utcát

A BMC mellett található, hajdani Imre utca vette fel Ligeti György nevét az évforduló alkalmából. Az avatóünnepségen jelen volt a zeneszerző özvegye, Ligeti Vera, valamint fia, Lukas Ligeti.
Vizuál

Magyar siker Cannes-ban – mutatjuk a fesztivál legnagyobb nyerteseit

A világ legrangosabb fesztiváljának fődíját Justine Triet francia rendező kapta, aki filmjében a független nőket érintő társadalmi előítéleteket vizsgálja. Buda Flóra Anna 27 című animációs filmjét a legjobb rövidfilmnek választották.
Zenés színház

Nyitás a végtelenre – interjú Baráth Emőkével

Sűrű a világjáró Baráth Emőke nyárelője, ezúttal itthon. Májusban Mozart Idomeneo, Kréta királya című operájában formálja meg Iliát, június 3-án pedig Aranykor: Mítosz címmel ad nagyszabású koncertet.
Vizuál

Buda Flóra Anna: Van magyar pénz a filmben, csak sajnos ez nem a Filmintézet érdeme

Háromszor is visszautasították Buda Flóra Anna filmtervét, most mégis gratuláltak az Arany Pálmához. A rendező szerint sajnálatos, hogy az ügy eltereli a figyelmet arról, kik, mekkora energiát fektettek a filmbe.
Színház

A zenés előadások és a vígjátékok jegyében hirdetett évadot a Szegedi Nemzeti Színház

Shakespeare szerzőként és témaként is felkerül a szegedi repertoárra, de Puccini, Donizetti, Lehár Ferenc, Kleist és Szabó Maga is szerepel a 2023-24-es szegedi évad alkotói között.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Kapunyitási pániktól jogvédelmen át a „píszíségig” – jön a harmadik FREESZEMLE

Több mint ötven programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, közéleti vitákkal és Csányi Vilmos előadásával érkezik a Freeszfe Egyesület fesztiválja június 1. és 4. között.
Színház hír

A zenés előadások és a vígjátékok jegyében hirdetett évadot a Szegedi Nemzeti Színház

Shakespeare szerzőként és témaként is felkerül a szegedi repertoárra, de Puccini, Donizetti, Lehár Ferenc, Kleist és Szabó Maga is szerepel a 2023-24-es szegedi évad alkotói között.
Színház gyász

Elhunyt Szegedi Erika színművész

A Jászai Mari-díjas magyar színművészt, érdemes és kiváló művészt életének 82. évében érte a halál május 26-án hajnalban – adta hírül egykori színháza, a Vígszínház.
Színház magazin

A színész, akinek védjeggyé vált a vezetékneve – Gálvölgyi János 75 éves

„Az nem lehet, hogy bemegyek ma este, és nem leszek jó” – mondta egy interjúban Gálvölgyi János. Mert a név kötelez, és Gálvölgyi János nem véletlenül lett „a Gálvölgyi”. A színművész május 26-án ünnepli hetvenötödik születésnapját. 
Színház ajánló

Ha nyár, akkor irány a Városmajor! – színes kínálattal várják az érdeklődőket

Hatvan programmal, egyebek közt zenés és prózai előadásokkal, operettel, táncprodukciókkal, látványos gyerek- és felnőtt koncertekkel, tematikus sétákkal várják az érdeklődőket.