Színház

Kiüríttetik a Tűzrakteret

2011.03.31. 09:00
Ajánlom
Április 1-jén reggel 10 órakor üres állapotban szeretné látni a VI. Kerületi Önkorányzat a Tűzrakteret. A hely sajtóközleménye.

"Ahogy azt már korábban hírül adtuk, nem érkezett be pályázat a VI. Kerületi Önkormányzat Hegedű utca 3-ra kiírt ingatlanhasznosítási felhívására, a Tűzraktér a mai napon mégis kapott egy személyesen, kézben kihozott felszólító levelet a Terézvárosi Vagyonkezelőségtől.

A benne foglaltak szerint 2011. április 1-jén reggel 10 órakor, át kell adnunk a Hegedű u. 3. szám alatti ingatlant, kiürített állapotban. Mi ezt az ingatlanrész használati jogviszonyának lejárati idejére történő figyelemfelhívás tárgyú levelet átvettük, bár meglepőnek találtuk, hogy az önkormányzat azt nem postai úton kézbesítette.

Ugyancsak nem értjük, hogy az önkormányzat miért nem várta meg, hogy a soron következő, és ezen a héten esedékes szerdai Városgazdálkodási Bizottság és csütörtöki Képviselő-testületi ülésén tekintse át a helyzetet.

Különösen érthetetlen az önkormányzat sietsége annak fényében, hogy a Parlamentben a Kormány korábban egyeztetést kezdeményezett a felek között.

A pályázat eredménytelenül zárult, az ingatlan iránt érdeklődő nincs, ezért úgy érezzük, hogy a kiürítésére vonatkozó felszólítás immár nem a korábban hangoztatott üzleti indokokkal történik.

Miután ezen jogi felszólítás idáig váratott magára, és leadtuk komoly anyagi vállalásokat tartalmazó gazdálkodási tervünket is, bíztunk az Önkormányzat felelős döntésében. Jelen helyzetben ellenkeresettel fogunk élni, és várjuk az Önkormányzat álláspontjának tisztázását."

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.