Színház

„Kölcsönözhető” társadalom a Katona József Színházban

2021.11.10. 09:35
Ajánlom
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében november 12-én bárki bepillantást nyerhet a szociális szakemberek munkájába.

A Szabadpolc elnevezésű eseményen olyan szakemberek képviseltetik magukat, mint egy hajléktalan embereket ápoló főnővér, egy idősotthon vezetője, tanyagondnok, roma telepen dolgozó szakember, az egyik legnagyobb fogyatékkal élőket gondozó otthon vezetője, nevelőszülő, játszótéri munkatárs, illetve szenvedélybetegeket segítő családterapeuta.

A résztvevőkkel a civilek mellett olyan ismert emberek is beszélgetnek majd, akik fontosnak tartják az ágazat megbecsülését: a Katona József Színházból Rujder Vivien és Tasnádi Bence, de Erdős Virág író, Mihalik Enikő modell, Sváby András riporter-műsorvezető, Vincze Ottó válogatott focista és Novák Péter előadóművész is képviselteti magát.

A Katona József Színházhoz csatlakozott Debrecen, Kecskemét, Békéscsaba és Szeged városa, így az ott, illetve környéken élő emberek is megismerkedhetnek a szociális munkások életével.

A Szabadpolcot november 12-én 14:00 és 17:00 óra között rendezik meg a K:antinban, regisztrálni a [email protected] e-mail címen lehet.

Fejléckép: Deákné Juhász Katalin szociális munkás is csatlakozott a kezdeményezéshez (forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

A Hat hét nyerte a fődíjat, a Larry pedig tarolt a magyar filmkritikusok díjátadóján

Február 3-án délután adták át a 60. Magyar Filmkritikusok Díjakat, amelynek fődíját Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című drámája hódította el, Grunwalsky Ferenc pedig életműdíjat vehetett át.
Zenés színház

Az Éj királynője a levegőben

Az amerikai szoprán nem csupán virtuóz koloratúrkészségéről híres, hanem bravúros légtornászmutatványairól is, ráadásul képes ötvözni a kettőt: a levegőben lógva adja elő Az Éj királynőjének áriáját A varázsfuvolából.
Színház

„Soha nem kellett méltatlan dolgot elvállalnom” – Moór Marianna 80 éves

Bakfisként 8750 kislány közül választották ki egy filmfőszerepre, amit több mint harminc filmes alakítás és száznál is több színházi bemutató követett. Moór Marianna életműve gazdag és teljes. A színésznő február 5-én tölti be a 80. életévét.
Vizuál

Antal Csaba díszlet- és jelmeztervezői munkáiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban

Eternal Yorick – Life Book Antal Csaba címmel nyílik kiállítás a Jászai Mari-díjas alkotó több évtizedes, gazdag életművéből. A tárlat február 3-tól látható.
Klasszikus

Hallgassa meg ön is a Szent Efrém Férfikar új lemezét!

Az együttes Kings & Queens címmel adta ki tizenhatodik albumát, melynek lemezbemutató koncertjére május 5-én kerül majd sor a Fonóban. A felvétel meghallgatható a nagyobb streamingplatformokon is.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház magazin

„Soha nem kellett méltatlan dolgot elvállalnom” – Moór Marianna 80 éves

Bakfisként 8750 kislány közül választották ki egy filmfőszerepre, amit több mint harminc filmes alakítás és száznál is több színházi bemutató követett. Moór Marianna életműve gazdag és teljes. A színésznő február 5-én tölti be a 80. életévét.
Színház magazin

„Mindig is nagyobb volt bennem a színház utáni alázat, mint az önmutogatásra való késztetés" – Sunyovszky Szilvia 75 éves

A Kossuth-díjas színésznő február 2-án ünnepli a 75. születésnapját. Noha a színészi pályát több, mint 30 éve diplomáciai és politikusi munkára váltotta, így is nyomot hagyott a hazai színházi és filmes életben.
Színház hír

A STEREO AKT kulturális műhelyt és közösségi teret nyit

A független alkotócsoport a VIII. kerületben talált otthonra. A jövőben alkotóműhelyként és befogadóhelyként is üzemelő STEREO Művház átalakítása még javában tart: az első ütem befejezéséhez közösségi támogatási kampányt indítottak. 
Színház ajánló

Menni kéne… – amire februárban beindulunk

Van, ahová a színészek, máshová a rendező, megint máshová az izgalmasnak ígérkező színházi nyelv csalogat be – legyen az dráma, thriller vagy olyan előadás, aminek a műfaja most még nem is tudható biztosan.
Színház ajánló

Koldusopera – Bagó Bertalan rendezése a József Attila Színházban

Műfaját tekintve: opera, musical, operett és mindezek paródiája – nemcsak ígérik ezt a darabról, de be is váltják február 18-ától a József Attila Színház színpadán, Bagó Bertalan rendezésében.