Színház

Költészet napja a Vígben

2010.04.09. 15:09
Ajánlom
A Vígszínház társulata a "szép szó" jegyében egy játékos, gyermekien komoly délelőttre invitálja a kedves közönséget április 11-én 11.00 és 13.00 óra között a Vígbe, a Magyar Költészet Napján.

József Attila április 11-én született. 1905-ben, ezen a napon látta meg a napvilágot, Magyarországon, Budapesten, a Gát utca 24-es szám alatt.

A Vígszínház társulata 2010. április 11-én a Szent István körúton, József Attila létének, életművének köszönhetően - amely európai léptékűvé avatta a magyar költészetet - a közönséggel együtt ünnepeli az emberhez méltó életet, a tavaszt, a szerelmet, kedves költőink magunkban őrzött verseivel.

Többek között: Petőfi, Petri, Babits, Pilinszky, Kosztolányi, Varró Dani, Szabó Lőrinc, Nagy László, Radnóti Miklós, Nemes Nagy Ágnes, Tóth Árpád, Tóth Krisztina, Szép Ernő, Kiss Judit Ágnes, Áprily Lajos, Szabó T. Anna és persze József Attila költeményei hangzanak el, némelyik akár megzenésítve.

Többek között fellépnek: Bata Éva, Borbiczki Ferenc, Börcsök Enikő, Csőre Gábor, Danis Lídia, Darvas Ferenc, Epres Attila, Eszenyi Enikő, Fesztbaum Béla, Gyabronka József, Gyimesi Pálma, Gyuriska János, Harkányi Endre, Halász Judit, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hullan Zsuzsa, Igó Éva, Józan László, Juhász István, Kovács Patrícia,  Kútvölgyi Erzsébet, Lajos András, Lukács Sándor, Majsai-Nyilas Tünde, Pándy Lajos, Pap Vera, Szemenyei János, Tahi Tóth László, Tornyi Ildikó, Vallai Péter, Varju Kálmán és Venczel Vera.

A belépőjegy 100 forint lesz.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.