Színház

Közeleg a Színházak Éjszakája

2015.09.10. 16:01
Ajánlom
Színházak Éjszakája – ízelítők az új évad bemutatóiból, színházismeret kvízjátékokkal, jelmez- és kellékkiállítás, workshopok kicsiknek és nagyoknak. Ínyencségek színházimádóknak, hiszen a színház a színpadon túl is csak színház marad.

József Attila-vers másnaposan, színészek zenés estje és Heltai naplója a Radnótiban, örökzöld slágerek a Játékszínben, meglepetésvendégek a Katonában, klasszikus sanzonok az Örkényben, filmrendezők stand-upja a Dumaszínházban, súgókurzus a Játékszínben, a Grecsó-fivérek a Jurányiban, időutazás és Össztánc újratöltve (egykori szereplőkkel és új alakításokkal) a Vígben. Backstage-túra a Karinthyban, improvizációs maraton az Ódry Színpadon. A Pinceszínházban színészek állnak a büfé pultja mögött.

Színházak éjszakája 2014 - Katona Népdalkör

Színházak éjszakája 2014 - Katona Népdalkör (Fotó/Forrás: Adrian_Zoltan)

És természetesen igazi színházi előadásokat is kínál a fesztivál. Az új évad bemutatójába avat be a Centrál Színház (Ma este megbukunk), kétszer is látható az aktuális eseményeket feldolgozó Instant a Katonában, az Ódry Színpadon Solaris, a Szkénében felolvasószínház (Szép Ernő Emberszag ), a Pestiben Camus A pestisét adja elő Hegedűs D. Géza, a Madách nagyszínpadán Bepasiztunk! – „válás rock and roll” Détár Enikővel.

Feltárul a művészbejárók, a színházi büfék és kelléktárak varázslatos világa – tavalyi áron, egyetlen karszalag megvásárlásával szeptember 19-én.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kurtág és a történelem angyala

Zenetörténeti jelentőségű eseménynek számított Kurtág György első operájának premierje 2018. november 15-én. A Samuel Beckett Fin de partie (Végjáték) című drámájából komponált operát a milánói Scalában mutatták be. Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára a műről készülő dokumentumfilm forgatócsoportjának tagjaként jelen volt. Kifaggattuk.
Jazz/World

A 88 éves Omara Portuondo fogja beragyogni a tavaszt

A Buena Vista Social Club egykori énekese, a kubai Edith Piafnak is nevezett örökifjú díva május 18-án és 19-én két koncertet is ad a MOM Sportban, Last Kiss turnéja keretében.
Zenés színház

Trianonról szóló zenés művet keres az Operettszínház

A trianoni békeszerződés aláírásának körülményeit és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírására hirdet alkotói pályázatot a Budapesti Operettszínház.
Könyv

Radnóti üzenetet küldött a Messengeren: Vesd le ruhádat, már esik is kinn ;)

Magyar költők verseinek részletei kerülnek plakátokra. Segít vajon a modernizálás a fiatalok irodalmi érdeklődésének felkeltésében?

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

A társulat kérdéseiről – a közös ügyektől a közügyekig

A Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat sorozatának vendégei februárban a társulatról beszélgettek. A meghívottak, Kováts Adél, Göttinger Pál és Molnár Áron tapasztalatainak, nézőpontjainak megismeréséből és helyenkénti ütköztetéséből izgalmas kép rajzolódott ki a társulatokat illető lehetőségekről, külső és belső elvárásokról.
Színház ajánló

Mennyiért szülnél, anyuci? – új bemutató a FÉMben

Miklós Zsófiával és Kolnai Kovács Gergellyel a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Fém című abszurd drámáját: Miről álmodik a fiatal? Hírnévről, vagy családról?
Színház premier

Nyakunkon a hurok – Hazai ősbemutatóra készül az Orlai Produkciós Iroda

Bagossy László az Orlai Produkciós Iroda színészeivel állítja színpadra Kerékgyártó István szövegét, amely a szerző Puzzle című darabjából és a Hurok című regényből állt össze. A bemutatót február 23-án tartják a Jurányi Házban.
Színház ajánló

Vígjáték vagy dráma: A pillangók még mindig szabadok a József Attila Színház Stúdiójában

Nagy érdeklődés övezi a hazánkban kevéssé ismert Broadway sikerszerző, Leonard Gershe darabját a József Attila Színházban.
Színház ajánló

Az öldöklés istene - Házaspárbaj az Átriumban

Yasmina Reza világhírű komédiája leleplező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sérelem, előítélet és düh kavarog.