Színház

Kulka János hosszú idő után színpadon mutatkozott

2016.09.18. 12:01
Ajánlom
A színművész a Katona József Színház A nagy tapsrend című rendhagyó produkciójában volt látható a Színházak Éjszakáján.

Kulka János még áprilisban került kórházba, miután stroke-ot kapott. Életmentő műtétet hajtottak rajta végre az orvosok. A színész jó fizikumának köszönhetően az ilyenkor általában megszokottnál gyorsabban javul az állapota, felépülését gyerekkori gyógytornász barátja segíti, aki már rögtön a műtét után elkezdte a terápiát a színésszel.

Kulka János A nép ellensége tapsrandjében

Kulka János A nép ellensége tapsrandjében (Fotó/Forrás: Szkárossy Zsuzsa / Fidelio)

Szeptember 17-én, a Színházak Éjszakáján A nagy tapsrend című produkcióban Kulka János is színpadra lépett a Katona társulatának többi tagjával. Az előadásban a színház repertoárján szereplő előadások tapsrendjét adták elő a művészek, így Kulka János is, aki három produkció, A nép ellensége, a Godot-ra várva, A két Korea újraegyesítése kapcsán szerepelt - ez utóbbiban Szirtes Ágival párban vett részt egy fináléban végződő táncjelenetben. A művészt a közönség különösen nagy tapssal köszöntötte.

A nép ellensége tapsrandje - középen Kulka János

A nép ellensége tapsrandje - középen Kulka János (Fotó/Forrás: Szkárossy Zsuzsa / Fidelio)

Kulka János legutóbb a Katona társulati fotóján tűnt fel. Mostani szereplése bizakodásra ad okot, reméljük hamarosan újra színpadon láthatjuk a színművészt!

A nép ellensége tapsrandje - középen Kulka János

A nép ellensége tapsrandje - középen Kulka János (Fotó/Forrás: Szkárossy Zsuzsa / Fidelio)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Színház interjú

„Nevetsz, de közben akár sírhatnál is” – Interjú Vida Péterrel

Június 22-én, Az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadással nyitja meg színházi idényét a Kultkikötő, ami egyben a darab ősbemutatója lesz. A „monoKRÓM KÁDdráma” főszerepét Vida Péter alakítja.
Színház poszt 2018

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!