Színház

KULT-TÚRA - fesztiválkörkép a Bárka Színházban

2011.04.11. 09:00
Ajánlom
Hét művészeti fesztivál látogat április végén a fővárosba, a Bárka Színházba, hogy ízelítőt adjon programjából.

Mind a hét szóban forgó fesztivál bizonyított az elmúlt évek, évtizedek során. Bebizonyították, hogy egyedül, és szinte a semmiből is lehet értéket teremteni, mégpedig nem a fővárosban, hanem a magyar vidék kisebb-nagyobb városaiban, olykor eldugott falvaiban. Ez hozta össze a Csapatot. Külön-külön saját, egyedi arculatuk van, ám értékrendjük közös. Így tudták egymást támogatni közös képviselettel, akár egymás fesztiváljainak kölcsönös ajánlásával, illetve a közös bemutatkozással.

Erre szolgál a 2011. április 29-30-án adódó alkalom, amikor HETEN HÉTFELŐL jönnek a Bárka Színházba, Budapestre (igen, Budapestre... de csak erre a hétvégére!), hogy megmutassák magukat a fővárosi kultúrakedvelő közönség különböző rétegeinek és korosztályának. A két napos bemutató programját a hét fesztivál szervezői közösen állították össze a saját fesztiváljaikra jellemző elemekből. A Bárka Színház Cseh Tamás terme Fesztiválszínházzá alakul erre az időre, a Bárka Stúdióból mozi és Zenede lesz, a földszinti kávézóba telepednek a kiállítások és a Fesztiválklub, az ajtón kívül az Amfiteátrum és a park tisztásai az irodalmi- és családi előadásokat várják. A programsort mindjárt egy szakmai délutánnal kezdik, ahol minden minősített fesztiválnak részvételi lehetőséget biztosítanak.

Lássuk végül, hogy kik a bűvös Hetek, akik a Bárkába HÉTFELŐL érkeznek április utolsó hétvégéjén, hogy megmutatkozzanak:
Hétrétország - a szerek és porták fesztiválja az Őrségből, Mediawave - a fényírók fesztiválja Szombathelyről, a Művészetek Völgye a Balaton-felvidékről, az Ördögkatlan Fesztivál Dél-Baranyából, az Öt Templom Fesztivál Győrből, a Thealter színházi fesztivál Szegedről és a Szárnyas Sárkány Hete utcaszínházi fesztivál Nyírbátorból.

A programok között találkozhatunk a Bárka Színház bemutatójával, az Éjféli mesékkel, Tóth Viktor legújabb formációjának (Brahmin Bass) koncertjével, a Budapest Bár rövid műsorával, Ferenczi Györggyel, a UTCA-SZAKkal, Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduójával, Béres Márta One-girl showjával és a Kaposvári Egyetem újabb feldolgozás-koncertjével, mely az Európa Kiadó slágereiből készült. A fesztiválkörkép házigazdája: Németh Juci.

Részletes program itt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„A művészeten sírni kiváltság” – Vásáry Tamás 85 éves

Augusztus 11-én nyolcvanöt éves Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Magyar Szent István Rend birtokosa, a nemzet művésze.
Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Tánc

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Színház

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.
Színház kritika

Törőcsik Mari ott sem volt, mégis főszereplő lett a Sztalker előadásában

Nem gyerekjáték, hanem igazi férfimunka volt az ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei Miklós vezette Sztalker Csoport bemutatkozó előadása, a Míg fekszem kiterítve, amely az Ördögkatlan fesztiválon debütált.
Színház ian mckellen

Ian McKellen saját élettörténeteivel kárpótolta az elmaradt előadás nézőit

Kisebb sérülés miatt ki kellett hagynia a Lear király egyik előadását Ian McKellennek a londoni West Enden, de a színész megkérte a közönséget, hogy hallgassák meg pályafutása legemlékezetesebb történeteit.