Színház

Las Vegasba ültette át az RSC A velencei kalmárt

2011.05.24. 15:35
Ajánlom
Antonio homoszexuális profi szerencsejátékos, Portia pedig a blackjack fődíja.

William Shakespeare A velencei kalmár című művének rendhagyó feldolgozásával arat sikert a Royal Shakespeare Company: a darabot Las Vegasba ültették át, Antonio pedig homoszexuális profi szerencsejátékos.

Azok, akik azt szeretik, ha Shakespeare munkáit a kellő tisztelettel és hódolattal állítják színpadra, kétség kívül csalódni fognak a Royal Shakespeare Company Rupert Goold rendezte előadásában - figyelmeztettek kritikusok. Goold eddig sem ódzkodott az író darabjainak modernizálásától, A vihart egy sarkvidéki szigetre, a Machbetet egy sztálinista diktatúrába ültette át.

A velencei kalmár új feldolgozásában a színészek blackjackkel nyitják a darabot, a jelenethez egy Elvis-imitátor - valójában Launcelot Gobbo - szolgáltatja a zenét. Antonio kifogyott a szerencséből, oldalán Bassanióval. A belmonti szereplők mindeközben egy televíziós játék résztvevői, Portia bemondó, de egyben a fődíj is.

Shylock szerepében Patrick Stewartot láthatja a közönség, kritikusok szerint azonban a színész nem találja a helyét az Elvis slágereivel tűzdelt darabban - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.