Színház

Lázár Ervin a gyereknek, Rejtő Jenő a szülőnek – Karácsonyi kínálat a SzínházTV-n

2020.12.21. 16:45
Ajánlom
Nem marad színházi közvetítés nélkül az, aki karácsonykor vagy a két ünnep között a SzínházTV oldalára kattint, ugyanis a következő hetekben megszaporodnak a streamelt előadások a platformon, és mindennap új produkciót láthatnak a nézők.

Aki unja már az ezerszer látott karácsonyi filmeket, vagy a hagyományos ünnepi előadások sem hozzák lázba, az keresve sem találhatna jobbat az itt streamelt daraboknál.

December 24-én már délelőtt 11 órakor a képernyők elé ülhetnek a legkisebbek, ugyanis Lázár Ervin meséje elevenedik meg a Budaörsi Latinovits Színház előadásában.

A Négyszögletű Kerek Erdő lakói Simon Balázs előadásterve alapján kelnek életre, Vacskamatiként pedig a művészvendégként érkező Ladányi Júlia lesz látható.

Ha a gyerekek jól elfáradtak az erdei kaland közben, az Orlai Produkciós Iroda 25-én 19 órától Párterápiára hívja a szülőket – persze, csatlakozhat hozzájuk bárki, aki úgy érzi, hogy féktelen nevetésre vágyik. Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté két ember megismerkedésének kalandos és humoros történetét meséli el Znamenák István irányításával.

December 26-án A szőke ciklon száguld végig az online téren, a Játékszínből Szente Vajk hozza el az Álmodó Buddha utáni hajszát, ami igazi jutalomjáték a színészek számára.

Az öt művész összesen huszonöt szerepben lép színpadra, végül pedig már ők sem tudják igazán, hogy melyikük kicsoda.

December 27-én Hernádi Judit estjével, a Hernádi ponttal folytatódik az online színházi maraton: Pelsőczy Réka rendezésében ismerhetik meg a nézők a dívát, a bohócot, a színésznőt és nem utolsósorban: az embert. És ahogy azt már Hernáditól megszokhattuk, ez az est is kicsit más lesz, kicsit más oldalról mutatja meg őt.

41-20161201-6m6c3282-180046.jpg

Jelenet az Orlai Produkció Bocs, félrement című előadásából (Fotó/Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

A december 28-i Bocs, félrement görbe tükröt mutat a nézőnek, hiszen ki ne találkozott volna már a félrement üzenetek félelmetes szörnyetegével, a lebukás kínos másodperceivel. Ezúttal azonban elmarad a kellemetlen feszengés, és a magyarázkodást nevetés váltja fel, hiszen más botlásait nézni mégiscsak szórakoztatóbb.

Az év vége előtt Pelsőczy Réka még egy rendezéssel visszatér a SzínházTV oldalára: a december 29-én streamelt Születésnap azt dolgozza fel, hogy a társadalmi norma miként torzul el azáltal, hogy gyerekként kezelnek minket, hogy a hangosabb befolyásolhatja a döntéseinket, amelyekért felnőttként felelősséget kéne vállalnunk.

Az év utolsó két napján megint a vidámságé lesz a főszerep.

December 30-án a Budaörsi Latinovits Színház hozza el a vígjátékok császárát, a Figaro házasságát, 31-én pedig 17 órási kezdettel megtudhatjuk, hogy Hogy szeret a másik, vagy legalábbis Ötvös András, Grisnik Petra, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, Nagy Dániel Viktor és Edvi Henrietta.

A közvetítések a két ünnep között láthatóak a SzínházTV oldalán, aki pedig lemaradna az egyikről, az aktuális stream után 24 órán keresztül még visszanézheti egy alkalommal.

Fejléckép: jelenet a Figaro házasságából (forrás: Budaörsi Latinovits Színház)

Ünnepi műsorral várja a nézőket az Orlai Produkciós Iroda

Kapcsolódó

Ünnepi műsorral várja a nézőket az Orlai Produkciós Iroda

Évek óta nagy sikerrel játszott előadások és friss produkciók egyaránt szerepelnek az Orlai Produkciós Iroda év végi online kínálatban, ráadásul az élmény meg is osztható, hiszen a közvetítésekre ajándékjegyek is vásárolhatók a SzínházTV felületén.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Lázár Kati és Rudolf Péter a Halhatatlanok Társulatának tagjai között

Tizenhetedik alkalommal választottak maguk közé új tagokat a Halhatatlanok Társulatának tagjai. A júniusban lezárult szavazás alapján hat művész érdemelte ki a címet.
Vizuál

„Azért élek, mert valamit el akarok mondani” – interjú Mészáros Mártával

Mészáros Márta szeptember 19-én ünnepli 90. születésnapját. Ebből az alkalomból kerestük fel a rendezőt, akivel a film lényegéről, filmtörténeti csókjeleneteiről, a valósághoz vezető lépésekről és új filmtervéről is beszélgettünk. 
Színház

Epres Attila távozik az Örkény Színházból

A színész szabadúszóként folytatja tovább, de korábbi szerepeit megtartja.
Színház

Kováts Adél egy mázsás jégtömböt tolt keresztül Budapesten

A Radnóti Színház igazgatója a nyár legforróbb hetére időzítette performanszát, a Margit hídtól a Radnóti Tesla Laborig tolta jeget, míg a melegben az teljesen semmivé nem vált.
Vizuál

18-as karika kerülhet Almodóvar filmjeire

Megjelentek a Médiatanács korhatár-besorolással kapcsolatos ajánlásai, a példák között több filmklasszikust is említ az NMHH – tudatta a HVG.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Híd, ami összeköt: a tehetség – új tagokat avatott a Halhatatlanok Társulata

„Jó egészséget kívánok mindenkinek, pályatársaimnak remek előadásokat és boldogságot, boldogságot, boldogságot” – tolmácsolta Lázár Kati szavait Jordán Tamás szeptember 18-án a Budapesti Operettszínház előtti Halhatatlanok sétányán, ahol nyolc művész csatlakozott a Halhatatlanok Társulatához.
Színház hír

Vidnyánszky válasza Wilsonnak: „Sajnálom, hogy egyoldalúan tájékozódott”

A Nemzeti Színház igazgatója azután reagált, hogy a MITEM fesztiválra meghívott rendező, Robert Wilson közleményben tudatta, előadása után járó honoráriuma felét a FreeSZFE egyesületnek ajánlja fel.
Színház hír

A FreeSZFE-nek adja a MITEM-től kapott honoráriuma felét Robert Wilson

A világ egyik legismertebb rendezője a Nemzeti Színház fesztiválján vett volna részt, ám egészségügyi okokból kénytelen volt távol maradni, előadását nélküle mutatták be. Wilson később közleményben jelezte, hogy nem ért egyet az SZFE modellváltásának módjával – írta meg a hvg.hu.
Színház magazin

Mecénás és mészégető – Báró Kemény János, a Jóság Embere

Kemény János amerikai állampolgárként született 1903-ban, de egész életében erdélyinek vallotta magát. A két világháború között marosvécsi birtokán szervezte meg a helikoni közösséget, amely a jobb- és baloldali erdélyi írók közös parlamentje volt. Báró Kemény János a hídember szerepét töltötte be az erdélyi szellemi életben. Saját vagyonából mentette meg a csődtől a kolozsvári színházat, Horthytól Corvin-koszorút kapott, majd a holokauszt idején az ő támogatásával jött létre a Zsidó Színház Kolozsvárott. Menekítette az üldözötteket. A háború után alapító mecénása lett a marosvásárhelyi teátrumnak, innen aztán politikai okokból kirúgták. A báró mészégetőként dolgozott a kommunista diktatúrában. Drámai kelet-európai sorsáról több kötetes önéletrajzi sorozatot tervezett, de ez is csak torzó maradt.
Színház ajánló

Ady Endre és Jordán Tamás találkozása a Pinceszínházban

Kihirdette új évadának bemutatóit a Pinceszínház: Jordán Tamás Ady-estje mellett vígjátékokkal és beszélgetéssorozattal is várják a nézőket.