Színház

Lázár Ervin a gyereknek, Rejtő Jenő a szülőnek – Karácsonyi kínálat a SzínházTV-n

2020.12.21. 16:45
Ajánlom
Nem marad színházi közvetítés nélkül az, aki karácsonykor vagy a két ünnep között a SzínházTV oldalára kattint, ugyanis a következő hetekben megszaporodnak a streamelt előadások a platformon, és mindennap új produkciót láthatnak a nézők.

Aki unja már az ezerszer látott karácsonyi filmeket, vagy a hagyományos ünnepi előadások sem hozzák lázba, az keresve sem találhatna jobbat az itt streamelt daraboknál.

December 24-én már délelőtt 11 órakor a képernyők elé ülhetnek a legkisebbek, ugyanis Lázár Ervin meséje elevenedik meg a Budaörsi Latinovits Színház előadásában.

A Négyszögletű Kerek Erdő lakói Simon Balázs előadásterve alapján kelnek életre, Vacskamatiként pedig a művészvendégként érkező Ladányi Júlia lesz látható.

Ha a gyerekek jól elfáradtak az erdei kaland közben, az Orlai Produkciós Iroda 25-én 19 órától Párterápiára hívja a szülőket – persze, csatlakozhat hozzájuk bárki, aki úgy érzi, hogy féktelen nevetésre vágyik. Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté két ember megismerkedésének kalandos és humoros történetét meséli el Znamenák István irányításával.

December 26-án A szőke ciklon száguld végig az online téren, a Játékszínből Szente Vajk hozza el az Álmodó Buddha utáni hajszát, ami igazi jutalomjáték a színészek számára.

Az öt művész összesen huszonöt szerepben lép színpadra, végül pedig már ők sem tudják igazán, hogy melyikük kicsoda.

December 27-én Hernádi Judit estjével, a Hernádi ponttal folytatódik az online színházi maraton: Pelsőczy Réka rendezésében ismerhetik meg a nézők a dívát, a bohócot, a színésznőt és nem utolsósorban: az embert. És ahogy azt már Hernáditól megszokhattuk, ez az est is kicsit más lesz, kicsit más oldalról mutatja meg őt.

41-20161201-6m6c3282-180046.jpg

Jelenet az Orlai Produkció Bocs, félrement című előadásából (Fotó/Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

A december 28-i Bocs, félrement görbe tükröt mutat a nézőnek, hiszen ki ne találkozott volna már a félrement üzenetek félelmetes szörnyetegével, a lebukás kínos másodperceivel. Ezúttal azonban elmarad a kellemetlen feszengés, és a magyarázkodást nevetés váltja fel, hiszen más botlásait nézni mégiscsak szórakoztatóbb.

Az év vége előtt Pelsőczy Réka még egy rendezéssel visszatér a SzínházTV oldalára: a december 29-én streamelt Születésnap azt dolgozza fel, hogy a társadalmi norma miként torzul el azáltal, hogy gyerekként kezelnek minket, hogy a hangosabb befolyásolhatja a döntéseinket, amelyekért felnőttként felelősséget kéne vállalnunk.

Az év utolsó két napján megint a vidámságé lesz a főszerep.

December 30-án a Budaörsi Latinovits Színház hozza el a vígjátékok császárát, a Figaro házasságát, 31-én pedig 17 órási kezdettel megtudhatjuk, hogy Hogy szeret a másik, vagy legalábbis Ötvös András, Grisnik Petra, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, Nagy Dániel Viktor és Edvi Henrietta.

A közvetítések a két ünnep között láthatóak a SzínházTV oldalán, aki pedig lemaradna az egyikről, az aktuális stream után 24 órán keresztül még visszanézheti egy alkalommal.

Fejléckép: jelenet a Figaro házasságából (forrás: Budaörsi Latinovits Színház)

Ünnepi műsorral várja a nézőket az Orlai Produkciós Iroda

Kapcsolódó

Ünnepi műsorral várja a nézőket az Orlai Produkciós Iroda

Évek óta nagy sikerrel játszott előadások és friss produkciók egyaránt szerepelnek az Orlai Produkciós Iroda év végi online kínálatban, ráadásul az élmény meg is osztható, hiszen a közvetítésekre ajándékjegyek is vásárolhatók a SzínházTV felületén.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Rost Andrea beadta pályázatát a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára

Az énekesnő közösségi oldalán erősítette meg a hírt: indul a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatán, amelynek március 28-án jár le a határideje.
Zenés színház

„El kell kezdeni az Operaház értékének visszaállítását” – Miklósa Erika is beadta pályázatát az Opera élére

Március 28-án van a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségére kiírt pályázat beadási határideje. Miklósa Erika opera-énekesnő a közösségi médiában tette közzé, hogy indul a pályázaton.
Klasszikus

Keller András pályázik a Zeneakadémia rektori posztjára

Az idei évben jár le Dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektorának megbízatása. Keller András hegedűművész, karmester, a Concerto Budapest zeneigazgatója egy interjúban megerősítette: ő is indul a pályázaton.
Színház

Üt, mint egy Pintér Béla-i óraszerkezet – kritika a Szutyok stuttgarti bemutatójáról

Pintér Béla színdarabjai között vannak olyanok, amelyek mindeddig „házon belül” maradtak. Másokat színre vittek határon innen és túl, magyarul és idegen nyelven. Bár a Szutyok annak idején talán „csak itt, csak most” jellegű drámaszövegnek tűnhetett, az élet nem ezt igazolta, hanem az ellenkezőjét.
Zenés színház

Alpaslan Ertüngealp zongoraművész-karmester is pályázik az Opera élére

A Magyarországon élő, törökországi görög származású művész a közösségi oldalán osztott meg egy fényképet a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára beadott pályázatáról.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház

Galambos Erzsi 91 évesen lép fel Rátonyi Róbert emlékestjén

A Rátonyi Róbert Színház gálát szervez névadója születésének századik évfordulója alkalmából. Az eseményen a társulat színművészei és más előadóművészek lépnek fel, de jelen lesznek a család tagjai is az Uránia Nemzeti Filmszínházban, március 31-én.
Színház ajánló

Sok-sok kacagás melletti megrendítő pillanatok – ezt ígéri a Sírpiknik 

A Sírpiknik című darabot Guelmino Sándor rendezésében mutatják be a József Attila Színházban április 15-én. A darab a barátságról, az élet szeretetéről és az újrakezdés lehetőségeiről szól. 
Színház ajánló

Világszínházi ünnepre készül a MITEM

A 2014 óta évente megrendezésre kerülő Madách Nemzetközi Színházi Találkozót idén a Színházi Olimpia keretén belül valósul meg. Április 16. és június 18. között tizenkilenc ország hatvannyolc előadása szerepel a fesztivál 2023-as programjában.
Színház ajánló

Amikor a férfi szüli a gyereket – Tasnádi István új bemutatójával ismét tabukat dönget

Tasnádi István maga állítja színpadra a Tapasztalt asszony című darabját, amely a hagyományos férfi és női szerepeket gondolja újra. Az Orlai Produkció előadását március 31-én mutatják be a Jurányiban.
Színház kritika

Üt, mint egy Pintér Béla-i óraszerkezet – kritika a Szutyok stuttgarti bemutatójáról

Pintér Béla színdarabjai között vannak olyanok, amelyek mindeddig „házon belül” maradtak. Másokat színre vittek határon innen és túl, magyarul és idegen nyelven. Bár a Szutyok annak idején talán „csak itt, csak most” jellegű drámaszövegnek tűnhetett, az élet nem ezt igazolta, hanem az ellenkezőjét.