Színház

Lázár Ervin a gyereknek, Rejtő Jenő a szülőnek – Karácsonyi kínálat a SzínházTV-n

2020.12.21. 16:45
Ajánlom
Nem marad színházi közvetítés nélkül az, aki karácsonykor vagy a két ünnep között a SzínházTV oldalára kattint, ugyanis a következő hetekben megszaporodnak a streamelt előadások a platformon, és mindennap új produkciót láthatnak a nézők.

Aki unja már az ezerszer látott karácsonyi filmeket, vagy a hagyományos ünnepi előadások sem hozzák lázba, az keresve sem találhatna jobbat az itt streamelt daraboknál.

December 24-én már délelőtt 11 órakor a képernyők elé ülhetnek a legkisebbek, ugyanis Lázár Ervin meséje elevenedik meg a Budaörsi Latinovits Színház előadásában.

A Négyszögletű Kerek Erdő lakói Simon Balázs előadásterve alapján kelnek életre, Vacskamatiként pedig a művészvendégként érkező Ladányi Júlia lesz látható.

Ha a gyerekek jól elfáradtak az erdei kaland közben, az Orlai Produkciós Iroda 25-én 19 órától Párterápiára hívja a szülőket – persze, csatlakozhat hozzájuk bárki, aki úgy érzi, hogy féktelen nevetésre vágyik. Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté két ember megismerkedésének kalandos és humoros történetét meséli el Znamenák István irányításával.

December 26-án A szőke ciklon száguld végig az online téren, a Játékszínből Szente Vajk hozza el az Álmodó Buddha utáni hajszát, ami igazi jutalomjáték a színészek számára.

Az öt művész összesen huszonöt szerepben lép színpadra, végül pedig már ők sem tudják igazán, hogy melyikük kicsoda.

December 27-én Hernádi Judit estjével, a Hernádi ponttal folytatódik az online színházi maraton: Pelsőczy Réka rendezésében ismerhetik meg a nézők a dívát, a bohócot, a színésznőt és nem utolsósorban: az embert. És ahogy azt már Hernáditól megszokhattuk, ez az est is kicsit más lesz, kicsit más oldalról mutatja meg őt.

41-20161201-6m6c3282-180046.jpg

Jelenet az Orlai Produkció Bocs, félrement című előadásából (Fotó/Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

A december 28-i Bocs, félrement görbe tükröt mutat a nézőnek, hiszen ki ne találkozott volna már a félrement üzenetek félelmetes szörnyetegével, a lebukás kínos másodperceivel. Ezúttal azonban elmarad a kellemetlen feszengés, és a magyarázkodást nevetés váltja fel, hiszen más botlásait nézni mégiscsak szórakoztatóbb.

Az év vége előtt Pelsőczy Réka még egy rendezéssel visszatér a SzínházTV oldalára: a december 29-én streamelt Születésnap azt dolgozza fel, hogy a társadalmi norma miként torzul el azáltal, hogy gyerekként kezelnek minket, hogy a hangosabb befolyásolhatja a döntéseinket, amelyekért felnőttként felelősséget kéne vállalnunk.

Az év utolsó két napján megint a vidámságé lesz a főszerep.

December 30-án a Budaörsi Latinovits Színház hozza el a vígjátékok császárát, a Figaro házasságát, 31-én pedig 17 órási kezdettel megtudhatjuk, hogy Hogy szeret a másik, vagy legalábbis Ötvös András, Grisnik Petra, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, Nagy Dániel Viktor és Edvi Henrietta.

A közvetítések a két ünnep között láthatóak a SzínházTV oldalán, aki pedig lemaradna az egyikről, az aktuális stream után 24 órán keresztül még visszanézheti egy alkalommal.

Fejléckép: jelenet a Figaro házasságából (forrás: Budaörsi Latinovits Színház)

Ünnepi műsorral várja a nézőket az Orlai Produkciós Iroda

Kapcsolódó

Ünnepi műsorral várja a nézőket az Orlai Produkciós Iroda

Évek óta nagy sikerrel játszott előadások és friss produkciók egyaránt szerepelnek az Orlai Produkciós Iroda év végi online kínálatban, ráadásul az élmény meg is osztható, hiszen a közvetítésekre ajándékjegyek is vásárolhatók a SzínházTV felületén.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Tóth Krisztina és Az arany ember: Hogyan jutottunk idáig?

Be akarja tiltani Jókait? Ki a felelős azért, hogy most mindenki irodalom kapcsán „anyázik” az interneten? Megválaszolunk mindent, amit tudni akar, de eddig nem mert megkérdezni Tóth Krisztina és a Jókai-rajongók összecsapásáról.
Vizuál

Lenyűgöző és groteszk életképeken elevenedik meg a szocializmus Budapestje

Ezernyolcszáz fotó került fel a Fortepan archívumába, amiket Kereki Sándor fotós, újságíró készített a hatvan-hetvenes években. Nézze meg galériánkat!
Klasszikus

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Színház

Az Alkotmánybíróság elé kerül az SZFE modellváltásának ügye

A Fővárosi Törvényszék az SZFE modellváltását előkészítő törvény semmissé tételét indítványozza az Alkotmánybíróság előtt. Erről az SZFE HÖK tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este.
Vizuál

Stork Natasa: „Eddig három olyan nemzetközi díjat kaptam, amit postán küldtek el”

Szerdán kezdetét vette a 71. Berlinale a European Shooting Stars 2021 Kick Off rendezvénnyel, amely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa az adott év legtehetségesebb fiatal színészeit és színésznőit a filmvilág nagyjainak. Köztük van Stork Natasa is, aki budapesti otthonában ülve fogadja három napot át a világsajtót és a legnevesebb casting ügynökségeket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház gyász

92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva színésznő, a Katona József Színház alapító tagja

92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja.
Színház interjú

Magyarország a '90-es években – egy gyerek szemével

EX KATEDRA címmel tart online bemutatót a Stereo Akt társulat március 4-én a Jurányi Házban. Az előadást a SzínházTV közvetíti online formában. A darab létrejöttének hátterébe a társulatot vezető független színházi alkotó, Boross Martin nyújt betekintést.
Színház hír

Az Alkotmánybíróság elé kerül az SZFE modellváltásának ügye

A Fővárosi Törvényszék az SZFE modellváltását előkészítő törvény semmissé tételét indítványozza az Alkotmánybíróság előtt. Erről az SZFE HÖK tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este.
Színház hír

Új honlap segíti a vidéki színházak megismerését

A honlappal nem csak megismerhetővé válik a Budapesten kívül működő teátrumok munkája, de egyben segíti is a társulatok együttműködését.
Színház interjú

Psotás fények és árnyak

Öt évvel ezelőtt, 2016. február 25-én, 86 éves korában hunyt el a magyar színházművészet egyik legegyedibb és utánozhatatlan alakja, Psota Irén, akinek neve már életében fogalommá vált. Utolsó éveiben visszavonultan élt, elzárkózott a nyilvánosság elől, emiatt is különleges ez a 2009-ben készült beszélgetés, amelyben bepillanthatunk egy nagy művész hétköznapjaiba. Egy valódi, megismételhetetlen legendára emlékezünk ezzel az írással.