Színház

Légkondicionált nézőtérrel és megújult honlappal várja nézőit a Budapest Bábszínház

2022.08.29. 11:55
Ajánlom
Nyáron befejeződtek a Budapest Bábszínház felújítási munkálatai, melynek keretében a 400 fős Nagyszínpad és 100 férőhelyes Ország Lili Stúdió nézőterét is klimatizálták.

„Nagy nap ez a Budapest Bábszínház életében, először tartunk társulati ülést klimatizált nézőtéren” – köszöntötte a társulatot Ellinger Edina igazgató, hangsúlyozva, hogy

a jelenlegi energiaárak mellett igyekeznek majd a lehető leghatékonyabban működtetni a klímaberendezést.

Az igazgató az évadnyitó társulati ülésen felidézte a nyári sikereket, többek között a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóját Kecskeméten, ahol a színház bemutatkozhatott a bábos szakma előtt, vagy a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozaton, illetve az Ördögkatlan Fesztivál való részvételt, ahol sok új nézőt értek el.

UtolsobaranyOLV_S__68-115816.jpg

Az utolsó bárány olvasópróbája (Fotó/Forrás: Piti Marcell / Budapest Bábszínház)

A színház előre is tekint: a következő évad első bemutatójának próbái már megkezdődtek. Az utolsó bárányt Cseri Hanna állítja színpadra, és a 6 éven felüli gyerekeket szólítja meg. A történet az összefogásról, a hitről, a reményről és a szeretetről szól hét, kicsit furcsa bárány kalandjain keresztül. Az előadás ismerős karácsonyi zenékkel meséli majd el Jézus születésének történetét.

A nézőtér mellett szeptemberre a Bábszínház honlapja is megújul, a projekt elindítását pedig a nézői visszajelzések is segítették. A készítők célja az volt, hogy egy letisztult, modern, könnyen áttekinthető oldalt hozzanak létre, melyet mobilra, tabletre és számítógépre is egyaránt optimalizálnak.

BPBSZEvNy22__35-115815.jpg

A Budapest Bábszínház évadnyitója (Fotó/Forrás: Piti Marcell / Budapest Bábszínház)

A Budapest Bábszínház előadásaira már elindult a jegyértékesítés, amely az alábbi oldalról érhető el.

Fejléckép: A Budapest Bábszínház társulata (fotó: Piti Marcell / Budapest Bábszínház)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Az igazi függetlenséghez fel kell nőni” – Székely Csaba is megszólalt a Junior Prima-ügy kapcsán

A szeptember 20-i Junior Prima díjátadón az egyik díjazott, Vilmányi Benett személyes nézeteire hivatkozva nem vette át a kitüntetést, melynek kapcsán a kulturális élet több szereplője kifejtette álláspontját.
Klasszikus

Egy húszéves zseni rémtörténete – korai Mahler-mű hangzik el a Müpában

A panaszos dal, Gustav Mahler első, teljes egészében fennmaradt műve a Grimm-testvérek hátborzongató meséjén alapszik. Bár a zeneszerző később két tételesre rövidítette ifjúkori művét, újrafelfedezése után igen népszerű lett az eredeti verzió is, amely most először hangzik el Magyarországon.
Vizuál

„Csak a magammal vitt pálinka mentett meg a fagyhaláltól” – Ata Kandó fotókiállítása az 1956-ban elmenekült gyerekekről

„Azoknak az embereknek, különösen a gyerekeknek a sorsát akartam megmutatni, akik nagyobb szabadságért harcoltak a kommunista Magyarországon” – mondta a 103 évet élt Ata Kandó fotóművész egy korábbi interjújában az 1956-os menekülthullám idején készített gyerekportréi kapcsán. Ezekből a képekből láthatunk most egy válogatást a PaperLab Galériában, Messzemenők címmel. 
Vizuál

Több ezer műtárggyal várja a látogatókat az Art Market Budapest

Több mint ötszáz kiállító művésszel és több ezer alkotással várja az Art Market Budapest az érdeklődőket október 6-9. között a Bálnában. Közép- és Kelet-Európa vezető művészeti vásárát a Duna-parti épület négy emeletén összesen mintegy 8.000 négyzetméteren építik fel. A vásár idei díszvendége Szerbia.
Színház

Játék! – Ádám és Éva, kifordítva

Október 14-én érkezik a SzínházTV online felületére Vinnai András Garzonpánik című darabja, Szabó Győzővel, Klem Viktorral és Pálos Hannával a főszerepben. Játsszon a Fidelióval, és kövesse Ön is az előadást kényelmesen, a kanapéjáról!

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

A proletárok köztünk élnek – Csiky Gergely drámájából készített előadást Mohácsi János

A Budaörsi Latinovits Színház Az üzlet az üzlet, avagy eladó a menyasszony című előadásának szereplői mind szélhámosok, akik semmitől sem riadnak vissza annak érdekében, hogy saját akaratukat érvényesítsék.
Színház ajánló

Jeli Viktória és Tasnádi István meséjéből készült előadással várja a gyerekeket a Csokonai

Október 2-án különleges utazásra hívja a 4 éven felüli gyerekeket a Csokonai Művelődési és Rendezvényház: a Rozi az égen – Hab a tortán! című előadásban egy kislány keresi elveszett születésnapját, miközben végigjárja a csillagos eget és rengeteget tanul a csillagjegyek alapvető tulajdonságairól.
Színház ajánló

SzínházTV – a színház Netflixe

Immár a harmadik évadával jelentkezik a színházi előadásokat online platformon, egyedi, filmes megfogalmazásban feldolgozó SzínházTV. Az őszi időszakban hét új premierrel készülnek az alkotók, az első bemutatóra október 1-jén kerül sor, a Katona József Színház Othello című produkciójával.
Színház lapszemle

Közzétette el nem mondott szenátusi beszédét Karsai György

Rátóti Zoltán egy hónappal ezelőtt, augusztus 26-án menesztette a Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolájának vezetőjét, Karsai Györgyöt. A döntés ellen több intézmény és művész felszólalt, később a professzor maga is reagált a történtekre. Most azt a beszédét osztotta meg közösségi oldalán, melyet az egyetem 2021. szeptember 17-i szenátusi ülésén szeretett volna elmondani.
Színház hír

„Az igazi függetlenséghez fel kell nőni” – Székely Csaba is megszólalt a Junior Prima-ügy kapcsán

A szeptember 20-i Junior Prima díjátadón az egyik díjazott, Vilmányi Benett személyes nézeteire hivatkozva nem vette át a kitüntetést, melynek kapcsán a kulturális élet több szereplője kifejtette álláspontját.