Színház

Légkondicionált nézőtérrel és megújult honlappal várja nézőit a Budapest Bábszínház

2022.08.29. 11:55
Ajánlom
Nyáron befejeződtek a Budapest Bábszínház felújítási munkálatai, melynek keretében a 400 fős Nagyszínpad és 100 férőhelyes Ország Lili Stúdió nézőterét is klimatizálták.

„Nagy nap ez a Budapest Bábszínház életében, először tartunk társulati ülést klimatizált nézőtéren” – köszöntötte a társulatot Ellinger Edina igazgató, hangsúlyozva, hogy

a jelenlegi energiaárak mellett igyekeznek majd a lehető leghatékonyabban működtetni a klímaberendezést.

Az igazgató az évadnyitó társulati ülésen felidézte a nyári sikereket, többek között a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóját Kecskeméten, ahol a színház bemutatkozhatott a bábos szakma előtt, vagy a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozaton, illetve az Ördögkatlan Fesztivál való részvételt, ahol sok új nézőt értek el.

UtolsobaranyOLV_S__68-115816.jpg

Az utolsó bárány olvasópróbája (Fotó/Forrás: Piti Marcell / Budapest Bábszínház)

A színház előre is tekint: a következő évad első bemutatójának próbái már megkezdődtek. Az utolsó bárányt Cseri Hanna állítja színpadra, és a 6 éven felüli gyerekeket szólítja meg. A történet az összefogásról, a hitről, a reményről és a szeretetről szól hét, kicsit furcsa bárány kalandjain keresztül. Az előadás ismerős karácsonyi zenékkel meséli majd el Jézus születésének történetét.

A nézőtér mellett szeptemberre a Bábszínház honlapja is megújul, a projekt elindítását pedig a nézői visszajelzések is segítették. A készítők célja az volt, hogy egy letisztult, modern, könnyen áttekinthető oldalt hozzanak létre, melyet mobilra, tabletre és számítógépre is egyaránt optimalizálnak.

BPBSZEvNy22__35-115815.jpg

A Budapest Bábszínház évadnyitója (Fotó/Forrás: Piti Marcell / Budapest Bábszínház)

A Budapest Bábszínház előadásaira már elindult a jegyértékesítés, amely az alábbi oldalról érhető el.

Fejléckép: A Budapest Bábszínház társulata (fotó: Piti Marcell / Budapest Bábszínház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Lise Meitner nagy tisztelője vagyok” – a Nobel-díjas Krausz Ferenc a Rózsavölgyi új bemutatóján járt

Herendi Gábor rendezésében mutatta be két nagyformátumú ember és különleges tudós, az „atombomba atyja és anyjaként” emlegetett Otto Hahn és Lise Meitner szenvedélyes párviadalát február 16-án a Rózsavölgyi Szalon.
Zenés színház

A Manon Lescaut-t adja elő a Nemzeti Filharmonikusok a Müpában

Puccini operája hangzik el a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar következő koncertjén, a Manon Lescaut-t Vashegyi György vezényli és Káel Csaba rendezi.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Filmvetítéssel emlékeznek Alekszej Navalnijre

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői február 22-én a Cinema City Mammut moziban vetítik le Daniel Roher Oscar-díjas dokumentumfilmjét.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

A Lavina című svéd filmből készül színpadi előadás Pelsőczy Réka rendezésében

A Lavinában a döntések súlyáról, a látszatboldogságról, a 40-es generációt érintő kérdésekről, középkorú férfiak és nők öndefiníciójáról, házastársaikhoz, partnereikhez és gyerekeikhez fűződő viszonyáról fanyar humorral és empátiával esik szó.
Színház interjú

Találkozni önmagunkkal: ez is egyfajta megváltás – interjú Gáspár Ildikóval a Bűn és bűnhődésről

Március 8-án mutatják be a Bűn és bűnhődést az Örkény István Színházban. Az előadás rendezőjével Dosztojevszkij leghíresebb regénye mellett a női karakterekről, önként vállalt szenvedésről és a színházak társadalmi szerepéről is beszéltünk.
Színház ajánló

Forradalomra uszít az óbudai tanár az Átriumban

A Hannibál tanár úr című, ikonikus Fábri Zoltán-film egy letűnt korszakot idéző történet, amelynek színpadi átdolgozása megdöbbentően pontos és különösen aktuális társadalmi látleletté vált napjainkban.
Színház ajánló

West End-sikerdarab a Karinthy Színházban

Február 24-én mutatja be a Karinthy Színház Sam Steiner brit színdarabíró Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons című sikerdarabját, ami egyenesen a londoni West End színpadáról érkezik a XI. kerületi teátrumba, Olt Tamás igazgató rendezésében.
Színház hír

„Lise Meitner nagy tisztelője vagyok” – a Nobel-díjas Krausz Ferenc a Rózsavölgyi új bemutatóján járt

Herendi Gábor rendezésében mutatta be két nagyformátumú ember és különleges tudós, az „atombomba atyja és anyjaként” emlegetett Otto Hahn és Lise Meitner szenvedélyes párviadalát február 16-án a Rózsavölgyi Szalon.