Színház

Lemondott Rátóti Zoltán, a kaposvári színház igazgatója

2016.08.22. 13:40
Ajánlom
A Csiky Gergely Színház vezetője szeptember elsejével távozik, lemondásakor családi okokra hivatkozott.

Rátóti Zoltán az évadnyitó társulati ülésen jelentette be, hogy családi okok miatt szeptember elsejével lemond a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjáról. Szita Károly polgármester már elfogadta  döntését, de a végső szót a városi közgyűlés mondja majd ki. December 31-ig a gazdasági- és produkciós igazgató, Fülöp Péter vezeti a teátrumot - írja a Sonline.

Molnár Piroska, Rátóti Zoltán - Örökös Tagság, Csiky Gergely Színház

Molnár Piroska, Rátóti Zoltán - Örökös Tagság, Csiky Gergely Színház

A Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész, a 2010/2011-es szezonban lett a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója.  "Politizáló színház helyett az érzelmek teátrumát, az emberek színházát szeretné megvalósítani a Csikyben" - írta róla akkor a Somogyi Hírlap. 2014-ben egyedül pályázott a vezetői posztra, és meg is kapta az öt évre szóló megbízást. 

Rátóti Zoltán akkor kiemelte, hogy "misszióvá vált" számára a kaposvári színház, és a megszerzett tapasztalat csak megerősítette abban, hogy ezt a munkát folytatni szeretné - mondta. Pályázatában azt írta, hogy a következő évadok megtervezésénél továbbra is az utóbbi három év gyakorlatát szeretné követni, azaz minden évad tartalmazzon egy klasszikus darabot, egy operettet, egy vígjátékot, egy zenés színművet és egy kortárs magyar vagy külföldi színművet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.