Színház

Lemondott Rátóti Zoltán, a kaposvári színház igazgatója

2016.08.22. 13:40
Ajánlom
A Csiky Gergely Színház vezetője szeptember elsejével távozik, lemondásakor családi okokra hivatkozott.

Rátóti Zoltán az évadnyitó társulati ülésen jelentette be, hogy családi okok miatt szeptember elsejével lemond a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjáról. Szita Károly polgármester már elfogadta  döntését, de a végső szót a városi közgyűlés mondja majd ki. December 31-ig a gazdasági- és produkciós igazgató, Fülöp Péter vezeti a teátrumot - írja a Sonline.

Molnár Piroska, Rátóti Zoltán - Örökös Tagság, Csiky Gergely Színház

Molnár Piroska, Rátóti Zoltán - Örökös Tagság, Csiky Gergely Színház

A Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész, a 2010/2011-es szezonban lett a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója.  "Politizáló színház helyett az érzelmek teátrumát, az emberek színházát szeretné megvalósítani a Csikyben" - írta róla akkor a Somogyi Hírlap. 2014-ben egyedül pályázott a vezetői posztra, és meg is kapta az öt évre szóló megbízást. 

Rátóti Zoltán akkor kiemelte, hogy "misszióvá vált" számára a kaposvári színház, és a megszerzett tapasztalat csak megerősítette abban, hogy ezt a munkát folytatni szeretné - mondta. Pályázatában azt írta, hogy a következő évadok megtervezésénél továbbra is az utóbbi három év gyakorlatát szeretné követni, azaz minden évad tartalmazzon egy klasszikus darabot, egy operettet, egy vígjátékot, egy zenés színművet és egy kortárs magyar vagy külföldi színművet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Minden olvasója úgy érzi, róla szól – az Utas és holdvilág kultusza

Több mint 80 évvel megjelenése után az Utas és holdvilág népszerűbb, mint valaha. Nagy sikerű rádiójáték és színpadi előadás született belőle, nemsokára pedig film is készül. Utánajártunk a kultregény titkának.
Klasszikus

Takács-Nagy Gábor és Kovács János kapta meg a Cziffra Fesztivál életműdíját

Vasárnap este, a Cziffra Fesztivál gálakoncertjén átadták a rendezvény díjait. Fiatal tehetségek és
Könyv

Elhunyt Csukás István

Süsü, Pom-pom és a Nagy Ho-ho-ho-horgász alkotója 83 éves volt.
Klasszikus

Újabb ősbemutatóval vár a Régizene Fesztivál a Müpában

Február 28. és március 8. között várja közönségét a Régizene Fesztivál, amelyen A Felvilágosodás Korának Zenekara, Rohmann Ditta, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar egyaránt fellép.
Zenés színház

A milánói Scala is bezár a koronavírus miatt

Pánikhangulat van Olaszországban, miután száz fölé emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. Operaházak is bezárnak, a velencei karnevált félbeszakították.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Testi vágyak és lelki kötődések a Pinceszínházban

A pillanatnyi testi vonzódást és a több évtizedre szóló lelki kötődés a témája a Pinceszínház két tavaszi bemutatójának.
Színház jordán tamás

Jordán Tamás a Nemzet Színésze

Kedden délután közel egy órás tanácskozás után hozták meg döntésüket a Nemzet Színészei: Andorai Péter helyére Jordán Tamás választották meg.
Színház hír

Három alkotás szerzői kaptak idén Kortárs Magyar Dráma-díjat

Székely Csaba, Schwechtje Mihály, valamint Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya szövegét díjazták a Radnóti Zsuzsa által alapított elismeréssel.
Színház interjú

„Ha Csukás-mesét olvasunk, újra gyerekké válunk”

Zsurzs Kati 2014-ben állította színpadra Gombóc Artúr történetét a Játékszínben. A színpadi változatot maga a szerző, Csukás István készítette el, aki többször találkozott az alkotókkal is. Zsurzs Kati emlékezett vissza a 83 éves korában elhunyt nagy mesemondóra.
Színház portré

Az örök Elektra – 170 éve született Jászai Mari

Ő volt Laborfalvi Róza utódja, Gertrudis és Elektra legendás megformálója. Százhetven éve, 1850. február 24-én született Jászai Mari, a legnagyobb magyar tragika, a Nemzeti Színház örökös tagja.