Színház

Lezárult a KÖR Színházi vetélkedő

2011.05.03. 19:49
Ajánlom
Az októberben meghirdetett színházi vetélkedőt a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium csapata nyerte meg!

Lezárult a budapesti Katona József Színház, az Örkény István Színház és a Radnóti Miklós Színház által meghirdetett vetélkedő, a KÖR. A jelentkezőknek több körben kellett kreatív tervezői, írói és plakátkészítői feladatokon bizonyítaniuk "színházravalóságukat", melyeken a színházak igazgatói zsűriztek (Máté Gábor, Mácsai Pál, Bálint András).

A vetélkedő célja az volt, hogy a középiskolás korosztály érdeklődését felkeltse a színház iránt, úgy, hogy kreatív feladatok megoldásán keresztül közös alkotásra, drámák olvasására, színháztörténeti könyvek és színházi oldalak böngészésére és nem utolsósorban színházba járásra sarkallják őket.

Az októberi felhívásra 391 középiskolás csapat jelentkezett, melyből 108 budapesti, 273 vidéki és 9 határon túli csapat - romániai, szerbiai és szlovákiai iskolákból. Mivel 3-6 fős csapatokban lehetett nevezni, a vetélkedőben több mint 2000 diák és közel 300 iskola vett részt.

A hat legmagasabb pontszámot elért csapat a döntőn, május 1-jén bizonyíthatott a Radnóti Színházban. A versenyzőknek játékos feladatokat kellett megoldaniuk a három színház művészeinek, igazgatóinak közreműködésével.

A csapatok értékes könyvjutalmakat, DVD-ket és hangoskönyveket, valamint színházjegyeket nyertek a bőkezű támogatók jóvoltából. A fődíjat pedig, mely egy színházi szék a Radnóti Színház nézőterén a Berzsenyi Dániel Gimnázium "Három bővér" csapata nyerte meg.

A döntőn a következő eredmény született:

1. Három bővér, Berzsenyi Dániel Gimnázium, Celldömölk
2. Taigetosz csecsemőotthon, Bródy Imre Oktatási Központ, Budapest
3. Kicsigergely, Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Kaposvár
4. Kvartett, Tompa Mihály Református Gimnázium, Rimaszombat
5. Kölcsey másképp, Kölcsey Ferenc Gimnázium, Budapest
6. Frida csapat, Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola, Budapest

További különdíjas csapatok lettek: K. Ö. R. TÁRS Szakművészeti Bázis (debreceni Ady Endre Gimnázium) A SZÉL csapat (Szlovákia, nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia és Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Gimnázium), a KORTÁRSASÁG (budapesti Scheiber Sándor Általános Iskola és Gimnázium) és a PARAVANKÁK (budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium).

A döntő egy órás, vágott változatát 2011. május 15-én, vasárnap este, 19 órától a Duna TV Kikötő Extra műsora sugározza.

Gratulálunk!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.