Színház

Lukács Sándor és Jordán Tamás lesz „a két pápa” a Rózsavölgyi új előadásában

2020.06.20. 10:05
Ajánlom
Már elkezdődtek A két pápa című előadás az olvasópróbái, a rendező Vecsei H. Miklós a Rózsavölgyi Szalonban. Molnár Piroska és Trokán Anna is játszik majd az előadásban.

A Rózsavölgyi Szalon az alábbi közleményt adta ki az előkészületekről:

Feléledtünk. Olvasópróba volt ma. Vecsei H. Miklós először rendez nálunk. És hogy mit? A darabot Anthony McCarten írta. A történetből könyvet és filmforgatókönyvet is készített. A négyszereplős színpadi mű előbb volt meg a sokszereplős filmnél. A film világsiker lett. Nemrég mutatták be. A színpadi jogokat Magyarországon a Rózsavölgyi kapta meg. És hát akkor mi is a darab? Biztos már kitalálták. Vagy sejtik.

105498304_2920376931405692_5692734778910473925_o-100953.jpg

Vecsei H. Miklós (Fotó/Forrás: Szokodi Bea / Rózsavölgyi Szalon)

Mindenesetre a színdarab középpontja egy Rómában zajló találkozó. Még pontosabban: a Vatikánban történik.

Az egyik személy fölélesztette a vörös cipő viselésének pápai hagyományát, és saját illatot kevert ki számára egy parfümkészítő. A másik egy életvidám argentin, aki egyszerűen öltözködik, tud tangózni, régebben kidobóemberként is dolgozott egy tangóklubban. Nagy focirajongó. Előbbi Mozartot játszik zongorán. Utóbbi az ABBÁ-ra táncol.

Igen, A két pápa című darabot mutatjuk be – szeptember végén. XVI. Benedek – Jordán Tamás. Bergoglio bíboros, a későbbi Ferenc pápa: Lukács Sándor.

És hát Molnár Piroska úgy döntött a mi nagy örömünkre, hogy mégsem vonul vissza a színháztól: ő lesz az előadásban Brigitta nővér. Sophia nővért pedig Trokán Anna alakítja. Sokszor fogunk erről még beszélni.

104590519_2920377091405676_1493976012828010837_o-101506.jpg

Molnár Piroska, Jordán Tamás és Lukács Sándor (Fotó/Forrás: Szokodi Bea / Rózsavölgyi Szalon)

Kis párbeszéd A két pápából:

XVI. Benedek pápa: Maga szereti a focit? Én is szeretem, de sosem értettem, mi olyan izgalmas benne.
Bergoglio bíboros: Még a világbajnokság alatt sem? Egy német-argentin, ha összejönne…
XVI. Benedek: Igen, az jó lenne. (Bevesz egy cukrot.)

Ez nem a film színpadi változata, nem is dokumentumjáték: XVI. Benedek és Bergoglio bíboros elképzelt vitáit mutatja be. Jelentős témákat boncolgat, és nagyon is mer humoros lenni. Valós történések alapján készült, de nem a valóság hű ábrázolása a célja.

A színház azt ígéri, július közepén megnyitja a jegypénztárát.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház

Koronavírusban halt meg Böröndi Tamás

A Vidám Színpad 65 éves igazgatójának nem volt alapbetegsége - tudta meg a Blikk.
Klasszikus

Karmester negyven év alatt – interjú Rajna Martinnal

Úgy véli, ilyen nincsen: karmester negyven alatt. Ő ennél még fiatalabb, viszont egyre gyakrabban halljuk a nevét. Rajna Martin a legfiatalabb dirigens volt, aki Junior Príma-díjat kapott, számos hazai zenekarral dolgozott már együtt. Azt mondja, ehhez a szakmához nem lehet eleget tudni, és éppen ez benne a jó.
Jazz/World

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Kováts Adél marad a Radnóti igazgatója

Újabb öt évig, 2026. január 31-ig vezetheti a Radnóti Színházat Kováts Adél Karácsony Gergely főpolgármester szerdán meghozott döntése értelmében.
Színház hír

Több tízmillió forintot csalhattak el a POSZT szervezői egy vizsgálat szerint

Hűtlen kezelés, költségvetési csalás és közokirat-hamisítás gyanújával tett feljelentést a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon Bleszity Péter, a Zsolnay Negyed új vezetője, miután a Péterffy Attila pécsi polgármester által kezdeményezett átvilágítás során szabálytalanságokra bukkantak.
Színház hír

Máté Gábor vezetheti tovább a Katona József Színházat

Újabb öt évre adott megbízatást Máté Gábornak Karácsony Gergely főpolgármester, így a jelenlegi igazgató 2026. január 31-ig töltheti be a tisztséget a budapesti Katona József Színházban.
Színház hír

Online programokkal vár a Trafó

November 26-án indítja útjára a Trafó Kortárs Művészetek Háza legújabb programsorozatát, amely ezúttal online kínál szórakozási lehetőséget a hét minden hétköznapjára.
Színház hír

Bodolay Géza vezetheti az SZFE Színházművészeti Intézetét

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetet is vezető rendező Bagossy Lászlót váltja az intézetvezetői poszton – írta meg a HVG.