Színház

Lüszisztraté, avagy a hálófülkék forradalma

2010.10.04. 08:00
Ajánlom
Színházat bárhol? Naná! Kocsmában is, karaoke-val? Naná! És ez nem csak ígéret...

Az európai civilizáció bölcsőjében i.e. 411-ben, két nagy párt, Athén és Spárta- vívja férfias testvérháborúját. A tét óriási: Demokrácia vagy Királyság? Arra persze senki sem gondol, hogy mindenki belevész, ha az ellenségek évtizedekig nem kötnek békét. Senki, kivéve a csajok! Ők pedig a legősibb eszközt használják, ami csak nőknek megadatott: az eszüket és...

Szeptember elején a Gozsdu udvarban különleges előadás született. Az udvar szórakozohelyének tereiben harcoltak az athéni asszonyok a békéért. Zenés komédia lett a Lüzisztratéból, karaoke-dalokkal. Paizs Miklós magyarította példul Tom Jones Sexbomb című számát, ez lett a nők harci dala. Az előadás érdekessége, hogy bármilyen vendéglátóipari egységben előadható, ahol van kocsmapult. Tudniillik, az az Akropolisz. A nézők is részesei a játéknak, de nem kell megijedni, szereplésről, nézőbevonásról nincs szó. Csak éppen, mi vagyunk a nép. És bevonódunk magunktól, mert ezt másképp nem lehet nézni.

(Az előadás nyomokban erotikát és politikát tartalmazhat. 16 éven aluli nézőknek csak szülői felügyelet mellett ajánlott.)

Lüszisztraté, avagy a hálófülkék forradalma - október 7. 21:00 - RC Café - rend.: Vajda Róbert, dalszöveg: Paizs Miklós; szereplők: Sándor Erzsi, Moldován Márton, Orosz Eszter, Moliere, Szále Nóra, Gábor Péter Yeti, Havancsák Eszter, Somhegyi György/ Hrabovszki Róbert, Vajda Róbert

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.