Színház

Ma este van a Színházak Éjszakája!

2013.05.04. 13:30
Ajánlom
A Budapesti Operettszínház művészei egyebek mellett dalparádéval és tánctanítással, a Városmajori Szabadtéri Színpad koncerttel, a József Attila Színház és az Újszínház a kulisszák titkainak megismerésével várja az érdeklődőket május 4-én, a Színházak éjszakáján Budapesten.

A Budapesti Operettszínházban a gyerekeket Oszi Boszi, a repülő nagyanyó címmel zenés "mesesó" és közös zenélés, a színház előtt rajzverseny és az Erdei kalamajka című zenés mesejáték várja. A nagyobbak meghallgathatják a színház művészeinek idegen nyelvű dalparádéját és a Budapest Folk Jazz Band koncertjét. A nemrég bemutatott Ördögölő Józsiás című rockoperett táncait a koreográfus-asszisztens tanítja a résztvevőknek.

A Városmajori Szabadtéri Színpad a Fogi Meseszínház előadásával, olvasósarokkal, kézműves foglalkozásokkal és bűvész mutatványokkal szórakoztatja a kisebbeket. A közönség filmslágereket, operett- és vígopera-részleteket hallgathat, majd az Argentintango koncertje zárja az estét. A programokat borkóstoló, tánctanulás és várostörténeti séta is színesíti - olvasható a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon.

A József Attila Színházban Bakó Márta jelmezeit, az Óbudai Képzőművészeti Szakközépiskola arculatterveit, valamint Kaló Flórián relikviáit és a róla elnevezett díjazottak emlékeit bemutató tárlatok láthatók. Az érdeklődők a kulisszák titkait is kileshetik: Nemcsák Károly, a színház igazgatója kíséri az előtértől a színpadon át az alagsor titkos zegzugaiba a résztvevőket, akik a színpadon találkozhatnak és beszélgethetnek A nagymama című előadás szereplőivel.

Portisch Lajos basszbariton előadói estje után sakkjátszmára is kihívja a vállalkozó szelleműeket, a színház ügyelője pedig megmutatja, mit kell tenni azért, hogy a szereplő akkor és ott lépjen a színpadra, ahol azt a rendező megálmodta. Fehér Adrienn és Jónás Andrea dalokat és filmslágereket énekel. Az Újszínházban a színfalak mögé is betekinthetnek az érdeklődők, emellett a családokat a Pöttöm Panna című gyermekelőadás, a Farkas Ensemble és az Újszínház zenekarának koncertje szórakoztatja.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Színház interjú

„Nevetsz, de közben akár sírhatnál is” – Interjú Vida Péterrel

Június 22-én, Az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadással nyitja meg színházi idényét a Kultkikötő, ami egyben a darab ősbemutatója lesz. A „monoKRÓM KÁDdráma” főszerepét Vida Péter alakítja.