Színház

Ma este van a Színházak Éjszakája!

2013.05.04. 13:30
Ajánlom
A Budapesti Operettszínház művészei egyebek mellett dalparádéval és tánctanítással, a Városmajori Szabadtéri Színpad koncerttel, a József Attila Színház és az Újszínház a kulisszák titkainak megismerésével várja az érdeklődőket május 4-én, a Színházak éjszakáján Budapesten.

A Budapesti Operettszínházban a gyerekeket Oszi Boszi, a repülő nagyanyó címmel zenés "mesesó" és közös zenélés, a színház előtt rajzverseny és az Erdei kalamajka című zenés mesejáték várja. A nagyobbak meghallgathatják a színház művészeinek idegen nyelvű dalparádéját és a Budapest Folk Jazz Band koncertjét. A nemrég bemutatott Ördögölő Józsiás című rockoperett táncait a koreográfus-asszisztens tanítja a résztvevőknek.

A Városmajori Szabadtéri Színpad a Fogi Meseszínház előadásával, olvasósarokkal, kézműves foglalkozásokkal és bűvész mutatványokkal szórakoztatja a kisebbeket. A közönség filmslágereket, operett- és vígopera-részleteket hallgathat, majd az Argentintango koncertje zárja az estét. A programokat borkóstoló, tánctanulás és várostörténeti séta is színesíti - olvasható a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon.

A József Attila Színházban Bakó Márta jelmezeit, az Óbudai Képzőművészeti Szakközépiskola arculatterveit, valamint Kaló Flórián relikviáit és a róla elnevezett díjazottak emlékeit bemutató tárlatok láthatók. Az érdeklődők a kulisszák titkait is kileshetik: Nemcsák Károly, a színház igazgatója kíséri az előtértől a színpadon át az alagsor titkos zegzugaiba a résztvevőket, akik a színpadon találkozhatnak és beszélgethetnek A nagymama című előadás szereplőivel.

Portisch Lajos basszbariton előadói estje után sakkjátszmára is kihívja a vállalkozó szelleműeket, a színház ügyelője pedig megmutatja, mit kell tenni azért, hogy a szereplő akkor és ott lépjen a színpadra, ahol azt a rendező megálmodta. Fehér Adrienn és Jónás Andrea dalokat és filmslágereket énekel. Az Újszínházban a színfalak mögé is betekinthetnek az érdeklődők, emellett a családokat a Pöttöm Panna című gyermekelőadás, a Farkas Ensemble és az Újszínház zenekarának koncertje szórakoztatja.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

25 éve halt meg Róna Viktor, aki még Nurejevvel is jó barátságot ápolt

Adottságai egyáltalán nem predesztinálták a balettművész-pályára, szorgalmának köszönhetően mégis világhírnévre tett szert az 1994. január 15-én elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, aki Rudolf Nurejev pályájának is meghatározó alakja volt.
Plusz

Ilyet még nem hallottál: hódít a mongol torokének metál

Nem a hörgős metálról van szó, hanem tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadott heavy metálról, aminek hirtelen rengeteg rajongója akadt világszerte.
Klasszikus

Ez az első élvonalbeli vonósnégyes, amelyben többségben vannak a nők

Az Artemis Quartetből kilépett két tag, nők érkeztek a helyükre. Ilyenkor felvetődik a kérdés: miért a férfiak uralják a kamarazenét?
Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház kritika

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Színház józsef attila színház

Így ünnepelték Láng József színművész 85. születésnapját

A József Attila Színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán ünnepelte mindenki Dodi bácsiját.
Színház ajánló

Suttogók a FÉMben

A FÉM több lábon áll, hiszen a színház mellett a zene, a képzőművészet szinte ugyanolyan hangsúllyal szerepel a kulturális tér kihasználásában. Ám a legfontosabb, maga a színház is két részre tagolódik: egyrészt a FÉM saját, repertoár előadásaira, s az igencsak színes felhozatalt képviselő vendégelőadások produkcióira.
Színház ajánló

Isten férfi vagy nő? – Halhatatlan a FÉMben

Márton Andrással és Andai Katival a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Halhatatlan című drámáját. Lehet-e sírni az élettel? Lehet-e nevetni a halállal?
Színház hír

Meglepetéssel indítja az évet a Proton Színház

A színházzal nem rendelkező társulat a föld alá csábítja nézőit.