Színház

Magyar évadra készül az egri társulat

2011.04.16. 09:00
Ajánlom
Blaskó Balázs, az Egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója ismertette a színház 2011/2012-es évadát.

Sütő András: Káin és Ábel, Huszka Jenő: Mária főhadnagy, Bartók Béla-Balázs Béla: A fából faragott királyfi, Háy Gyula: Mohács, a Csíksomlyói passió, Makk Károly rendezésében Molnár Ferenc: Játék a kastélyban, Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli, valamint a Vesztett éden, Magyar Elemér: Keresd a nagypapát! Fazekas Mihály - Schwajda György: Lúdas Mátyás és Küttel Dávid-Hajtó Aurél-Halmi Zoltán: Eltüsszentett birodalom című táncjáték.

Ezeket a darabokat tűzi műsorára a teátrum - jelentette be Blaskó Balázs, igazgató. Szabó Róbert, a fenntartó Heves Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a kultúrát, így a színházat is kitörési pontnak tekintik, szeretnék, ha jövőre nőne a bérletvásárlás, még többen járnának az előadásokra. Rázsi Botond, Eger alpolgármestere a város és a megye együttműködését emelte ki, hiszen közösen tartják fent a színházat. Magyar évadot hirdet jövőre a színház, melyben klasszikus és kortárs darabokat egyaránt bemutatnak, úgy prózai, mint tánc- és zenei műfajokban.

Iskola a színházban - Színház az iskolában elnevezéssel indítanak programot, amely szerepjátékokkal, drámapedagógiai eszközökkel viszi közel a színházhoz a diákokat. Ezen interaktív órák kifejezetten ismeret-bővítésre alkalmazhatók, ezt kiegészítheti a konkrét beavató elemző sorozat, színészek közreműködésével és lezárható az önbeavató színházi együtt játszással.

Továbbá újjáalakul a színház tánctagozata Topolánszky Tamás Harangozó Gyula-díjas táncpedagógus-koreográfus vezetésével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.