Színház

Magyar évadra készül az egri társulat

2011.04.16. 09:00
Ajánlom
Blaskó Balázs, az Egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója ismertette a színház 2011/2012-es évadát.

Sütő András: Káin és Ábel, Huszka Jenő: Mária főhadnagy, Bartók Béla-Balázs Béla: A fából faragott királyfi, Háy Gyula: Mohács, a Csíksomlyói passió, Makk Károly rendezésében Molnár Ferenc: Játék a kastélyban, Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli, valamint a Vesztett éden, Magyar Elemér: Keresd a nagypapát! Fazekas Mihály - Schwajda György: Lúdas Mátyás és Küttel Dávid-Hajtó Aurél-Halmi Zoltán: Eltüsszentett birodalom című táncjáték.

Ezeket a darabokat tűzi műsorára a teátrum - jelentette be Blaskó Balázs, igazgató. Szabó Róbert, a fenntartó Heves Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a kultúrát, így a színházat is kitörési pontnak tekintik, szeretnék, ha jövőre nőne a bérletvásárlás, még többen járnának az előadásokra. Rázsi Botond, Eger alpolgármestere a város és a megye együttműködését emelte ki, hiszen közösen tartják fent a színházat. Magyar évadot hirdet jövőre a színház, melyben klasszikus és kortárs darabokat egyaránt bemutatnak, úgy prózai, mint tánc- és zenei műfajokban.

Iskola a színházban - Színház az iskolában elnevezéssel indítanak programot, amely szerepjátékokkal, drámapedagógiai eszközökkel viszi közel a színházhoz a diákokat. Ezen interaktív órák kifejezetten ismeret-bővítésre alkalmazhatók, ezt kiegészítheti a konkrét beavató elemző sorozat, színészek közreműködésével és lezárható az önbeavató színházi együtt játszással.

Továbbá újjáalakul a színház tánctagozata Topolánszky Tamás Harangozó Gyula-díjas táncpedagógus-koreográfus vezetésével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Lakatos Márk látványvilágával készül a Dekameron 2020

Csákányi Eszter és Kulka János is szerepel a Trojka Színházi Társulás online előadásában, amely bárki számára ingyenesen elérhető lesz június 11-én este.
Színház ajánló

Trianon különkiadással emlékezik a Vörösmarty Színház a százéves évfordulón

A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. Június 4-én 16.31-kor a színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.
Színház hír

140 év óta először elmarad a Royal Shakespeare Company évada

A Royal Shakespeare Company (RSC) neves brit színházi társulat az összes idei előadását elhalasztotta vagy törölte a koronavírus-járvány miatt - jelentette be közleményében a társulat művészeti igazgatója.
Színház gyász

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Színház ajánló

Sikerdarabokat tesz online elérhetővé a Játékszín

Június 3-tól szerdánként találkozhat a közönség a színház újranyitása óta műsorra tűzött, ám színpadon már nem látható produkciókkal.