Színház

Május 18-án este utoljára lesz látható a Katharina Blum elvesztett tisztessége Budaörsön!

2024.05.08. 09:40
Ajánlom
A Katharina Blum elvesztett tisztességét két évvel ezelőtt, 2022. május 7-én mutatta be a Budaörsi Latinovits Színház. A Máté Gábor rendezésében és a Junior Prima Díjas Hartai Petra címszereplésével készült előadást, amely a Nobel-díjas Heinrich Böll kisregényének Bereményi Géza által dramatizált változatából született, Budaörsön eddig 19 alkalommal játszották, és csak saját színházában mostanáig közel 2000 néző váltott rá jegyet.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

A Katharina nemcsak a közönség tetszését nyerte el, komoly szakmai sikert is aratott: Hartai Petrát az előadásban nyújtott alakításáért a Színikritikusok díjára jelölték 2022-ben, színpadi jelenlétéről szuperlatívuszokban szóltak a kritikusok. „Az érzékeny és öntudatos fiatal nőt látjuk benne, aki fokozatosan döbben rá, hogy a sajtó mennyi szennyet képes róla leírni. A rendőrségen kikényszerített vallomása is egy lapnál landol:

a naiv lány lassan ismeri fel végzetes kiszolgáltatottságát, ami olyan tettre ragadtatja, amire talán ő maga sem számított…”

– írta róla annak idején a 24.hu.

IMG_8005-093745.jpg

Máté Gábor, Hartai Petra és Berzsenyi-Bellaagh Ádám (Fotó/Forrás: Borovi Dániel / Budaörsi Latinovits Színház)

Nem csoda hát, hogy az előadásnak híre ment, és 2023 júniusában az Országos Színházi Találkozó keretében meghívást kapott Debrecenbe. A Csokonai Fórumban teltházzal mutatták be nagy sikerrel, majd szeptember elején a Városmajori Szabadtéri Színpadon is láthatták a nézők. A nyári budai játszóhely közel 800 fős közönségét lenyűgözte a budaörsi társulat előadása, olyannyira, hogy a Katharina Blum elvesztett tisztességének ítélték a Városmajori Színházi Szemle közönségdíját, Hartai Petra pedig a Budapest a fiatal tehetségekért elnevezésű különdíjat vehette át a címszerepért. Idén februárban az előadást követően közönségtalálkozót tartottak Máté Gábor és a színészek részvételével, a Váradi Júlia által vezetett, nagyon jól sikerült beszélgetésre rengetegen voltak kíváncsiak.

Aki még nem látta, vagy már látta, de újranézné az előadást, május 18-án, szombaton este lesz erre lehetősége utoljára, ugyanis a színház az évad végéhez közeledve elbúcsúzik a számára nagyon kedves előadástól.

Váltson jegyet az utolsó Katharina Blumra, és legyen a tanúja annak, hogyan állítja helyre valaki az ő elvesztett tisztességét egy olyan világban, ahol a nála híresebbek, gazdagabbak és befolyásosabbak írják a játékszabályokat.

Színlap és jegyvásárlás ide kattintva! >>>

Támogatott tartalom.

Fejléckép: A Katharina Blum elvesztett tisztessége című előadás jelenete (fotó/forrás: Borovi Dániel / Budaörsi Latinovits Színház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Tánc

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Könyv

Megmenekülhet Esterházy Péter egykori otthona

Alkotóházként születhet újjá a 2016-ban elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas író egykori, rómaifürdői családi háza.
Klasszikus

Balázs Jánost, Harcsa Veronikát és Fischer Ivánt is elismerték az első alkalommal átadott Bartók Rádió Zenei Díjjal

A Bartók Rádió a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen először adta át díjait. A nagyszabású díjkiosztót a Bartók Rádió és a Duna május 25-én, az M5 kulturális csatorna május 26-án tűzi műsorra.
Klasszikus

Faültetéssel ünnepelte pályafutásának ötvenedik évfordulóját Kobayashi Ken-Ichiro

Egy japán cseresznyefát ültetett el a MÁV Szimfonikus Zenekar székházának kertjében nemzetközi karrierje ötvenedik évfordulója alkalmából a világhírű karmester, Kobayashi Ken-Ichiro.
Klasszikus

Bach-estre készül Ránki Dezső és az Anima Musicae

A sűrű májusi koncertszezon igazi különlegességet tartogat még a hónap végére is: a Klukon Edit, Ránki Dezső és Ránki Fülöp által megálmodott Csönd-zsák koncertek 14. hangversenyén J. S. Bach négy zongoraversenye csendül fel az Anima Musicae Kamarazenekarral közösen.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Chaplin és Einstein barátságának történetéről szól a Rózsavölgyi Szalon augusztusban érkező bemutatója

Megtartották a Rózsavölgyi Szalon soron következő bemutatója, az Albert és Charlie olvasópróbáját Ujj Mészáros Károly rendező vezetésével. Az augusztusi bemutatóban színpadra lép Epres Attila, Pál András és Nagy Dóra.
Színház hír

Komédia, horror és romantikus musical is helyet kapott a Karinthy Színház új évadában

A Nemzetközi Történetmesélő Fesztivállal, az első Karinthy New Wave Festivallal júniusban, az új évadban pedig több bemutatóval várja a közönséget a Karinthy Színház.
Színház ajánló

Milyen hatással van hat ember életére egy váratlan terhesség? – új bemutató a 6SZÍN-ben

Csákvári Krisztián írta és rendezte a 6SZÍN legújabb bemutatóját, amely egy váratlan terhesség körül forog. A Kontraszt című előadás története egy fiatal felnőtt férfi útkereséséről szól a modern világ talajvesztett zűrzavarában.
Színház interjú

Mindig van egy hajnal a konyhában – beszélgetés Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

Valódi érzelmi hullámvasutat kínál a nézőknek a Rózsavölgyi Szalon április közepén bemutatott, Bármit mondhatsz című előadása, amelyben egy negyvenes házaspár próbálja tisztázni sok-sok év alatt felgyülemlett sérelmeiket egy reggelbe nyúló beszélgetés során. A két főszereplővel, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal beszélgettünk.
Színház interjú

A művészet szabaddá tesz – interjú Venyige Sándorral

Pest megye legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválját kínálja Budapesttől mindössze 25 kilométerre a Mézesvölgyi Nyár. A fesztivál alapító-igazgatóját, Venyige Sándort kérdeztük az idei programokról.