Színház

Május a Nemzetiben

2010.04.27. 14:04
Ajánlom
Jegyakció, felolvasás, közönségtalálkozó, kiállítás, utolsó előadások. Májusban is érdemes a Nemzetibe menni.

Április 22-től az évad végéig tart a Nemzeti új, tavaszi akciója: legalább 10 fő részvétele esetén 1000 Ft-os jegyekkel tekinthetik meg a nagyszínpadi előadásokat.

Május 7-én folytatódik a Tízparancsolat jegyében született kortárs drámák felolvasószínházi sorozata. Rakovszky Zsuzsa: A nyolcadik című darabja Marton László rendezésében látható a Gobbi Hilda Színpadon.

Májusban háromszor is lesz alkalom találkozni a társulat tagjaival. A Kritikus Óra keretében május 5-én, az Ármány és szerelem, május 29-én pedig a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című előadások után lehet kérdezni az alkotóktól.

A május 11-i Nemzeti11-en az Andrássy úti jegyirodában 11:00-től 12:30-ig Básti Juli, a jegypénztárban 15:00-tól 16:30-ig Marton Róbert, 16:30-tól 18:00-ig pedig Radnay Csilla és Földi Ádám várja a közönséget.

A Zikkurat Galériában május 12-én 17.30-kor Mata Attila szobrászművész kiállítását Paksi Endre Lehel művészettörténész nyitja meg.

Májusban több előadás is lekerül a repertoárról: utoljára lesz látható 13-án A park és az Atália, 18-án az Oidipusz, 28-án pedig a Hermelin.

Május 27-én újra Képzett társítások - AEGON-estek a Nemzetiben. Alföldi Róbert vendége ezúttal Esterházy Péter, író és M. Tóth Géza, animációs rendező lesz. Zenél: Oláh Kálmán (zongora).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.