Színház

Március közepéig zárva tart a székesfehérvári Vörösmarty Színház

2022.10.24. 11:40
Ajánlom
A székesfehérvári közgyűlés rendkívüli ülésen tárgyalta az energiaválság kérdését, elfogadva néhány, közelmúltban már felvetett javaslatot. Ennek értelmében több intézmény ideiglenesen bezár, többek között a Szent István Király Múzeum, a megyei könyvtár központi épülete és többtagkönyvtára, valamint a Vörösmarty Színház játszóhelyei.

A zárvatartás célja a költségek csökkentése, valamint az alapellátást biztosító intézmények zavartalan működtetése. Az önkormányzat a döntés eredményeképpen 2023-ra mintegy egymilliárd forintos megtakarítással számol.

A Szent István Király Múzeum székhelye és tíz telephelye, valamint a Vörösmarty Mihály Könyvtár és több tagkönyvtára már november 1-jén bezár, utóbbi azonban dolgozik azon, hogy a teljes állomány elérése biztosított legyen az április 30-i újranyitásig.

December 5. és március 31. között a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ nyolc telephelye sem fogad látogatókat, míg a Vörösmarty Színház január 2. és március 15. között lesz zárva. Külső játszóhelyükön, a Pelikán Kamaraszínházban novemberben játszanak utoljára, majd december 1. és március 31. között nem üzemel a ház.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Székesfehérvári Balett Színház székhelyei viszont nyitva maradnak.

Fejléckép: a Székesfehérvári Vörösmarty Színház (forrás: 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

A magyar származású festő, akinek a képe a francia elnök dolgozószobájában lóg – Kamaratárlat nyílt Hantai Simon munkáiból

A Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítás a világhírű, magyar származású festő munkái mellett az őt inspiráló alkotók műveit is bemutatja a Szépművészeti Múzeum.
Vizuál

Elhunyt Jan Nowicki, A temetetlen halott című Nagy Imre-film főszereplője

A nyolcvanhárom éves korában elhunyt lengyel színész több évtizeden keresztül Mészáros Márta magyar rendező élettársa volt.
Színház

Bosch világát idézi a Vígszínház új bemutatója – jön a Szeget szeggel Rudolf Péter rendezésében

Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátékát tűzi műsorra a Vígszínház Rudolf Péter rendezésében. A főbb szerepekben Kőszegi Ákos, Stohl András, Seress Zoltán, Balázsovits Edit, Wunderlich József és Márkus Luca lép színpadra.
Színház

Újramesélt Találkozás – Fullajtár Andreával a főszerepben érkezik Nádas darabja az eSzínházra

December 8-ától láthatjuk az eSzínház felületén a Katona új előadását, amely Nádas Péter és Vidovszky László Találkozás című darabjából született. A készítők a film nyelvén mutatják be az ötvenes évek diktatúrájában játszódó történetet, amelyben a zene és a dráma elválaszthatatlan egységet alkot.
Tánc

Lábujjhegyen – az ország három pontján is látható lesz Megyeri Léna és Bősze Ádám zene- és tánctörténeti sorozata

Az idei évadban a Nemzeti Táncszínház ad otthont Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész, műsorvezető közös előadás-sorozatának, amely most vidékre is ellátogat.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Előszilveszter a Portugállal a József Attila Színházban

December 30-án Egressy Zoltán Portugál című művével várja az előszilveszterezni vágyókat a József Attila Színház. A darabot Lengyel Ferenc rendezésében Kónya Merlin Renáta, Lábodi Ádám és Lukács Dániel főszereplésével láthatja a közönség.
Színház hír

Papp János vehette át először a Verebély Iván-díjat

A színművész december 8-án, a Network című előadás után vehette át az elismerést a Centrál Színházban.
Színház hír

„Amikor felajánlották nekem a gyűrűt, először azt hittem, viccelnek” – Szombathy Gyula kapta a Karinthy-gyűrűt

Szombathy Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek, érdemes és kiváló művésznek ítélték oda idén a Karinthy-gyűrűt.
Színház pille tamás

Színpadra állítják a Meseország mindenkié című mesekönyvet

A 2020-ban megjelent könyv színpadi feldolgozását 2023 márciusában mutatja be Bécsben a SVUNG – Bécsi Magyar Színház, számolt be róla a Színház Online.
Színház ajánló

A gyáva – A kábítószer-függőségről láthatunk előadást a Csokonaiban

Hátborzongatóan őszinte hangvételben mutatja be egy fiatal kábítószerfüggő fiú gondolatait a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület közös, díjat nyert előadása, A gyáva. A Scherer Péter rendezte produkciót december 14-én láthatja a közönség a XV. kerületi Csokonai Művelődési Házban.