Színház

Máté Gábor is rendez a Budaörsi Latinovits Színház következő évadában

2021.08.27. 12:55
Ajánlom
Augusztus 26-án hivatalosan is elindult a 2021/22-es évad Budaörsön, Berzsenyi Bellaagh Ádám igazgató a hat nagyszínpadi bemutató mellett két, kisebbeket megszólító előadást is tervez a szezonban.

A direktor szavaival élve bátor évad lesz a következő, de bizakodásra ad okot az elmúlt másfél év munkája. A társulat ugyanis nem tétlenkedett, az online tartalmak mellett a művészek a veszélyeztetettek megsegítésében is aktívan részt vettek.

Miközben a színházi világ leállni kényszerült, a teátrum épületében műszaki fejlesztéseket hajtottak végre, ennek eredményeképpen

modernebb technikával megvalósuló előadások várják a játszókat és nézőket egyaránt.

Az elmúlt hónapokban négy előadás előkészületei zajlottak, melyek mostanra „premierközeli” állapotba kerültek. Az első produkciót már szeptember 4-én láthatja a közönség: Hubert Selby Jr. Rekviem egy álomért című művét Németh Nikolett adaptálta színpadra, az ősbemutató főszerepét Takács Katalin és Fröhlich Kristóf játssza.

Alföldi Róbert is visszatér Budaörsre, hogy Székely Csaba Öröm és boldogság című drámáját állítsa színre. Az előadás bemutatójára szeptember 18-án kerül sor.

Az október is hasonlóan tartalmas lesz, ugyanis Lőkös Ildikó átdolgozásában, Nyitrai László zenéjével és Máthé Zsolt dalszövegeivel egy családi musical, az Emil és a detektívek elevenedik meg a színpadon. Szemán Béla rendezését a Kis herceg követi majd október 22-én.

Karácsony előtt nem sokkal, december 18-án Shakespeare egyik legkedveltebb darabja, a Szentivánéji álom kerül színre, a vígjáték után pedig a komolyabb darabok kedvelőinek kedveskedik a társulat A vadászat című film színpadi adaptációjával, amely Pelsőczy Réka rendezésében lesz látható.

Tavasszal egy gyerekdarab és egy felnőtteket megszólító dráma premierjével zárul a Latinovits Színház évada: Kolozsi Angéla Wéber Anikó regényéből készít kiskamaszoknak szóló előadást Az osztály vesztese címmel, míg

május 7-én Máté Gábor rendezését, a Katharina Blum elveszett tisztségét láthatják a nézők.

Az új előadásokban bemutatkoznak a társulat új tagjai Hartai Petra, Mertz Tibor és Fröhlich Kristóf is.

Fejléckép: a Budaörsi Latinovits Színház társulata (fotó: Borovi Dániel)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

A magyar zenetörténet csillagai is bekerülnek a Zene Háza új, dívákról szóló kiállításába

Marton Éva, Zsédenyi Adrienn Zséda, Rúzsa Magdi, Koncz Zsuzsa és még sok más díva személyes történetét is bemutatja a Magyar Zene Háza május 17-én nyíló, új kiállítása, a Dívák & Ikonok.
Klasszikus

TITOK a Pannon Filharmonikusokkal

A társulat új évadában arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi a TITOK? A Pannon Filharmonikusok budapesti bérletsorozata már elérhető, áprilisban pedig Pécsett is meghirdetik új évaduk programját.
Plusz

Dömösön folytatódik a Szeláví! Fesztivál története

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb településén, Dömösön. Sátrazás a csillagok alatt, három nap önfeledt szabadság: idén is várja a kikapcsolódni vágyókat a Szeláví! Fesztivál.
Könyv

Borsik Miklós veheti át a Hazai Attila Irodalmi Díjat

A költő, író, kritikus április 30-án a Nyitott Műhelyben veheti át a fiatalon elhunyt művészről elnevezett elismerést, amellyel a Hazai Attilához hasonlóan újító, kísérletező szerzőket ismerik el. 
Zenés színház

„Az emberekben vagyok otthon” – interjú Nemes Tiborral

Nemes Tibor első premierjére készül a Budapesti Operettszínházban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színész hallgatója José Riveraként mutatkozik be a Carmen című musicalben április 20-án.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.
Színház hír

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Színház ajánló

A vég kezdete? – vérbeli házastársi dráma debütál a Rózsavölgyi Szalonban

Új bemutatóval ünnepli alapításának tizenkettedik évfordulóját a Rózsavölgyi Szalon. Kovács Patrícia és Schmied Zoltán főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében mutatják be David Eldridge Bármit mondhatsz című darabját április 11-én.
Színház interjú

Nincs ideális pillanat – interjú Horváth Patríciával, a HATAN Társulat alapító tagjával

Horváth Patrícia férjével, Nyári Zoltán operaénekessel közösen két évvel ezelőtt indította el független magánszínházi formációját, a HATAN Társulatot. Az alapító páros női tagjával a színházcsinálás fenséges és kevésbé dicsőséges pillanatairól is beszélgettünk.
Színház hír

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.