Színház

Máté Gábor is rendez a Budaörsi Latinovits Színház következő évadában

2021.08.27. 12:55
Ajánlom
Augusztus 26-án hivatalosan is elindult a 2021/22-es évad Budaörsön, Berzsenyi Bellaagh Ádám igazgató a hat nagyszínpadi bemutató mellett két, kisebbeket megszólító előadást is tervez a szezonban.

A direktor szavaival élve bátor évad lesz a következő, de bizakodásra ad okot az elmúlt másfél év munkája. A társulat ugyanis nem tétlenkedett, az online tartalmak mellett a művészek a veszélyeztetettek megsegítésében is aktívan részt vettek.

Miközben a színházi világ leállni kényszerült, a teátrum épületében műszaki fejlesztéseket hajtottak végre, ennek eredményeképpen

modernebb technikával megvalósuló előadások várják a játszókat és nézőket egyaránt.

Az elmúlt hónapokban négy előadás előkészületei zajlottak, melyek mostanra „premierközeli” állapotba kerültek. Az első produkciót már szeptember 4-én láthatja a közönség: Hubert Selby Jr. Rekviem egy álomért című művét Németh Nikolett adaptálta színpadra, az ősbemutató főszerepét Takács Katalin és Fröhlich Kristóf játssza.

Alföldi Róbert is visszatér Budaörsre, hogy Székely Csaba Öröm és boldogság című drámáját állítsa színre. Az előadás bemutatójára szeptember 18-án kerül sor.

Az október is hasonlóan tartalmas lesz, ugyanis Lőkös Ildikó átdolgozásában, Nyitrai László zenéjével és Máthé Zsolt dalszövegeivel egy családi musical, az Emil és a detektívek elevenedik meg a színpadon. Szemán Béla rendezését a Kis herceg követi majd október 22-én.

Karácsony előtt nem sokkal, december 18-án Shakespeare egyik legkedveltebb darabja, a Szentivánéji álom kerül színre, a vígjáték után pedig a komolyabb darabok kedvelőinek kedveskedik a társulat A vadászat című film színpadi adaptációjával, amely Pelsőczy Réka rendezésében lesz látható.

Tavasszal egy gyerekdarab és egy felnőtteket megszólító dráma premierjével zárul a Latinovits Színház évada: Kolozsi Angéla Wéber Anikó regényéből készít kiskamaszoknak szóló előadást Az osztály vesztese címmel, míg

május 7-én Máté Gábor rendezését, a Katharina Blum elveszett tisztségét láthatják a nézők.

Az új előadásokban bemutatkoznak a társulat új tagjai Hartai Petra, Mertz Tibor és Fröhlich Kristóf is.

Fejléckép: a Budaörsi Latinovits Színház társulata (fotó: Borovi Dániel)

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

„Az operettek a szüleim, a musicalek pedig a férjeim” – 90 éve született Galambos Erzsi

Balerinának készült, az operettek és musicalek koronázatlan királynője lett. Már gyerekkorában megtalálták a kisebb szerepek, később pedig olyan színészlegendákkal lépett színpadra, mint Somlay Artúr, Básti Lajos, Latabár Kálmán vagy Honthy Hanna. 1931. december 5-én született Galambos Erzsi.
Klasszikus

Magnificat, az örömteli várakozás himnusza

Számos zeneszerzőt megihletett a bibliai szövegre épült keresztény himnusz, a Magnificat, mely hagyományosan az adventi várakozás során szokott elhangozni.
Plusz

Kihirdették a 2021-es Prima Primissima Díj nyerteseit

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott pénteki gálaesten.
Jazz/World

Elhunyt Kóbor János

78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes frontembere. A zenészt hetek óta kórházban kezelték koronavírus-fertőzéssel.
Klasszikus

„Fontos, hogy ismét közel kerüljünk a közönséghez” – Beszélgetés Dinyés Somával

December 16-án családjával ad koncertet az Óbudai Társaskörben Dinyés Soma, akit régizenei munkásságáról és karnagyi tevékenységéről is sokan ismernek. A művész a koncert kiinduló ötlete mellett az utánpótlás-nevelés kérdéseiről és a kóruséneklés fontosságáról is mesélt

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház portré

„Az operettek a szüleim, a musicalek pedig a férjeim” – 90 éve született Galambos Erzsi

Balerinának készült, az operettek és musicalek koronázatlan királynője lett. Már gyerekkorában megtalálták a kisebb szerepek, később pedig olyan színészlegendákkal lépett színpadra, mint Somlay Artúr, Básti Lajos, Latabár Kálmán vagy Honthy Hanna. 1931. december 5-én született Galambos Erzsi.
Színház hír

Wunderlich Józsefet két hétre felfüggesztette a Vígszínház

Ahogyan beszámoltunk róla, Wunderlich József a múlt héten többször is nyilvános Facebook-posztban kritizálta a Vígszínház vezetőségét, bírálta a Covid-ellenes intézkedéseket, illetve egy kolléganőjével szembeni bánásmódot. A színház belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött.
Színház hír

Van remény – IX. Újszövetség Maraton a Vörösmarty Színházban

Idén – egy év kihagyás után – a székesfehérvári Vörösmarty Színház ismét megrendezte az adventi időszak immár hagyományosnak mondható kezdőeseményét, az Újszövetség Maratont. A négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával idézték meg a fehérváriak Jézus életét.
Színház hír

„Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok” – kötet jelent meg Venczel Veráról

November 30-án, a budaörsi PostArtban mutatták be Siklós Endre kötetét, A színpad örök játékosát, amely a közelmúltban elhunyt Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész Venczel Vera életébe és munkásságába enged betekintést. A családias hangulatú könyvbemutatón tisztelői és pályatársai emlékeztek a színésznőre.
Színház gyász

A Farkasréti Temetőben helyezik végső nyugalomra Csűrös Karolát

Búcsúztatása december 7-én lesz a temető Makovecz ravatalozójában – tudatta a Madách Színház.