Színház

Megmenekül a Tűzraktér?

2011.03.31. 22:41
Ajánlom
A VI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, alkotóházként működhet tovább az épület. A tárgyalások még folynak.

Ma döntés született az Önkormányzat Képviselő-testületi ülésén a Tűzraktér ügyében: a Hegedű utca 3. szám alatt Alkotóház működhet - írja a Tűzraktér a Facebook-on. A döntést a testület a Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotóház, és az azt működtető Art Sector Alapítvány által benyújtott koncepció alapján hozta meg.

A Hegedű u. 3. szám alatti ingatlanra kiírt pályázat eredménytelenül zárult. Hassay Zsófia polgármester indítványára a képviselő-testület kinyilvánította azon szándékát, hogy az épületet alkotóházként kívánja működtetni a jövőben. Erről a részletes koncepció kidolgozását követően a következő képviselő-testületi ülésen dönt. Cake Baly Olivio LMP-s képviselő javasolta, hogy vizsgálják meg az Art-Sector Alapítvány ajánlatát, és annak fényében döntsenek az épület további használatáról.

Mindezek tükrében a Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotóház várja a mihamarabbi tárgyalások megkezdését Terézváros Önkormányzatával. A Tűzraktér hosszútávú működtetési koncepciót és gazdálkodási tervet nyújtott be; a korábbi egyeztetések alapján az Állam, a Főváros, az Önkormányzat és a Tűzraktér közötti négyoldalú megállapodást tervez.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.