Színház

Megújult színházi térrel és változatos programokkal ünnepel a Városmajori Szabadtéri Színpad

2022.04.22. 11:00
Ajánlom
Századik évadára készül a budai szabadtéri színház, amely a jubileum alkalmából minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket. A centenárium fő eseménye Nyáry Krisztián új darabjának bemutatója lesz, melyet a szerző kifejezetten erre az alkalomra írt.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon a nyár folyamán több mint 70 produkció várja az érdeklődőket, melyek között egyaránt helyet kapnak a látványos, különleges koncertek és színházi előadások: ősbemutatók, zenés és táncos művek, táncestek és hétvégi gyerekprogramok.

Ezúttal is itt tartják a Margó Irodalmi Fesztivált, a film szerelmesei pedig hazai és nemzetközi alkotásokat láthatnak június és október között. A nyári szezont a Szabadtéri Színházak Szövetségének Találkozója nyitja, melynek keretében tíz emblematikus produkció érkezik a Városmajorba.

Az évad fókuszában a filmvetítések, irodalmi programok és koncertek mellett az esti színházi előadások állnak.

A repertoár darabjait a Radnóti Miklós Színház, a Katona József Színház egy-egy előadása, az Orlai Produkciós Iroda előadásai alkotják, de látható lesz a Szentendrei Teátrum és a Manna Produkciós Iroda közös drámája, az Árvák, valamint Bödőcs Tibor monodrámája, a Meg se kínáltak.

Arvak_2021071532of79-130446.jpg

jelenet az Árvákból (Fotó/Forrás: Városmajori Szabadtéri Színpad)

Visszatér a Győri Balett Társulata, akik mellett a Szegedi Kortárs Balett is képviselteti magát a Carmina Buranával. A tizennégy karátos autó a Budapest Bár közreműködésével kerül színpadra, a TRIP Hajó pedig koncertszínházi ősbemutatóval készül.

Egy műfaji határokat feszegető produkció is látható lesz nyáron a Városmajorban: a nemzetközi hírű Armel Operafesztivál karanténbalettet készít.

A Városmajori Színházi Szemle kibővül: immár nyolc határon túli és vidéki színház előadását élvezheti a közönség.

A zene kedvelőit nyáresti komoly- és könnyűzenei koncertek várják a legkülönbözőbb műfajokban: jazz-, indie-, tradicionális, crossover és világzenei előadók követik egymást a színpadon. Visszatérő vendégként érkezik Palya Bea, a 30Y, a Benkó Dixieland Band – utóbbi Náray Erikával kiegészülve –, valamint Horgas Eszter és Falusi Mariann. Kern András a Lövölde tér című produkciójával kápráztatja el a közönséget, és a nézők először láthatják a Városmajorban a Honeybeastet és Bangó Margitot.

Fejléckép: 30Y koncert (forrás: Városmajori Szabadtéri Színpad)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lemondta a Putyin-párti zongoraművész, Valentina Lisitsa fellépését a Margitszigeti Színház

Az intézmény a művész politikai szerepvállalása miatt döntött úgy, hogy megválik tőle, miután az ukrán nagykövetségtől tudomást szerzett a mariupoli megszállókat éltető koncertjéről.
Plusz

A kultúra fogalmát a lehető legtágabban értelmezi a kultúráért és innovációért felelős miniszterjelölt

Csák János a kinevezése előtti meghallgatáson elmondta, az új minisztérium maga is innovációnak tekinthető. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett 11 szavazattal támogatta.
Színház

„A minőség összeköt” – kihirdette idei programjait a Városmajori Szabadtéri Színpad

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket szeptember közepéig. A színházi előadások mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, családi események és tematikus séták is várják a látogatókat.
Zenés színház

Bretz Gábor kapta a Székely Mihály-emlékplakettet

Az Operaház egykori legendás énekesének emlékére létrehozott díjat egy arra érdemes énekesnek adják át, művészi és emberi magatartásának elismerésére. Idén a világszerte ismert basszbaritonra esett a választás.
Vizuál

Fődíjas lett a Külön falka Olaszországban

Kis Hajni szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szóló mozifilmje a közönségdíjat és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon, az olaszországi Sestri Levantéban.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Kiss Mari visszatér Szombathelyre

Kihirdette jubileumi, 15. évadának új előadásait a szombathelyi Weöres Sándor Színház: 10 bemutatót tartanak a következő szezonban. Új tagokkal is bővül a társulat: Mari Dorottya és Domonkos Zsolt mellett újra az alkotógárdát erősíti majd a teátrum egyik alapítótagja, Kiss Mari.
Színház ajánló

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Bábfesztivált Békéscsabán

Öt nap alatt tizennyolc társulat húsz előadása mutatkozik be június 22. és 26. között a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban.
Színház magazin

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.
Színház hír

Klasszikusok új köntösben – hat bemutatót tart a jövő évadban a József Attila Színház

A következő szezon műsorán a drámák és a vígjátékok mellett a zenés színház kedvelői számára is kínál újdonságokat a József Attila Színház, a Made in Hungáriából ízelítőt is kaphattak a sajtó képviselői.
Színház hír

„A minőség összeköt” – kihirdette idei programjait a Városmajori Szabadtéri Színpad

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket szeptember közepéig. A színházi előadások mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, családi események és tematikus séták is várják a látogatókat.