Színház

Megválasztották az SZFE Hallgatói Önkormányzatának új képviselőit

2021.03.09. 09:05
Ajánlom
Az elmúlt héten a Színház- és Filmművészeti Egyetemen lezajlott a HÖK választás, ennek értelmében az elnöki pozíciót a továbbiakban Horváth Eszter tölti be.

Az új HÖK továbbra is elkötelezett abban, hogy az előző elnökség által elkezdett folyamatokat – beleértve a peres ügyeket – továbbvigye, ezzel is védve a távozó és maradó diákok jogait és törekvéseit. Látva az elmúlt időszak eseményeit, egyik fő céljuknak tekintik a nyugodt környezet megteremtését, ahol a diákok az alkotásra koncentrálhatnak, miközben az őket érintő ügyekben hallathatják a hangjukat.

Hívószavaik a megközelíthetőség, transzparencia, képviselet, hagyomány, biztonság és híd, melyek elengedhetetlenek a közösség számára.

„Az elnökség azért vállalta ezt a konfliktusos és nehéz helyzetet, mert hisszük, hogy senki sem maradhat képviselet nélkül. Legyen szó közösségi eseményekről, ösztöndíjakról, vagy az autonómia védelméről.”

– írják közleményükben.

A továbbiakban közös megegyezéssel különválik a kommunikációjuk a Freeszfe Egyesülettől, mert a rengeteg közös cél ellenére a HÖK és a szervezet helyzete merőben különbözik.

A most megalakuló HÓD (Hallgatókat Óvó Demokrácia) elnöksége:

Horváth Eszter elnök

Jeney Luca Viktória általános elnökhelyettes

Tarjányi Liza alelnök (Színházművészeti Intézet)

Muzslai Francisco alelnök (Film- és Média Intézet)

Horváth Viktória alelnök (Elméleti- és Művészetközvetítő Intézet)

Hirsch Máté titkár

Tóth Balázs Gazdasági Bizottsági elnök

Kádár Hanna Sára Tanulmányi- és Kommunikációs Bizottsági elnök

Bársonyosi Dávid Kulturális Bizottsági elnök

Siflis Anna Diákjóléti- és Kollégiumi Bizottsági elnök

A hírre a korábbi HÖK-elnök, Csernai Mihály is reagált, gratulálva a megválasztott képviselőknek.

„Sok szép pillanat, emlékezetes kampány, segítettünk, ahol tudtunk, és azt hiszem, megtettünk mindent.

Aztán januárban, mikor lemondtam, szorongtam egy kicsit, hogy most mi lesz, kik lesznek a következők, mit és hogyan fognak csinálni.

S aztán megismertem ezt a csapatot, és megnyugodtam, hogy amit szenvedéllyel, hittel, meggyőződéssel és egyenességgel csináltunk, azt vinni fogják tovább. S ez a legfontosabb.

Felszöknek bennem az érzelmek ilyenkor, de tényleg csak azt tudom írni, hogy sok sikert a HÓD-nak, és köszönök mindent a RÖNK-nek.

Büszke vagyok és hálás a közösségnek. Minden megterhelő és szorongós pillanatával együtt életem egyik legfontosabb időszaka volt ez.

S most felállt az új HÖK, és ezzel vége a réginek. Folytatják, amit mi elkezdtünk. Jó volt elkezdeni. Legyen jó folytatni is. Sok sikert nektek!”

Fejléckép forrása: Lázár Todoroff / Független Szabad Egyetem

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Ókovács Szilveszter azonnali hatállyal felmondta Kesselyák Gergely szerződését

A karmester-operarendező, aki korábban a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is volt, maga is pályázott az Opera élére, és a szakértői bizottság a legtöbb szavazattal támogatta. CIKKÜNK FRISSÜLT ÓKOVÁCS SZILVESZTER KÖZLEMÉNYÉVEL!
Színház

„Önök minden pályázatunkat elutasították” – Közös nyílt levelet írtak a független társulatok

A huszonöt színházi társulat levelét azoknak az „ismeretlen kurátoroknak” címezte, akik a közelmúltban nulla forint támogatást ítéltek meg nekik. A Rózsavölgyi Szalon is beszámolt arról, őket hogyan érintette a döntés. CIKKÜNK FRISSÜLT!
Zenés színház

Rost Andrea nem lép fel a Magyar Állami Operaházban a jövő évadban

Az énekesnő döntéséről tájékoztatta az intézmény főigazgatóját, Ókovács Szilvesztert, és az idén nyárra meghirdetett Varázsfuvola-előadásokból is kilép.
Klasszikus

A zeneélet kivételes művészei fogtak össze a magyar klasszikus zene helyzetének javítása érdekében

Hét Kossuth-díjas művész elnökségével megalakult a Magyar Muzsikusok Szövetsége, melynek célja a klasszikus zene társadalmi elfogadottságának emelése, a magyar zene értékeinek megőrzése és fejlesztése egy átfogó stratégia megalkotásával.
Klasszikus

Száz év hét napban – a BMC Ligeti Fesztiválján jártunk

A Ligeti György születésének századik évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozat csúcspontja a Budapest Music Centerben rendezett egyhetes fesztivál volt. Négy, igencsak különböző típusú koncerten jártunk

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház magazin

Minden jött, amikor jönnie kellett – Hűvösvölgyi Ildikó 70 éves

A Kossuth-díjas színművész nem csupán színészként alkotott maradandót – prózában, zenés színházban és filmekben egyaránt ­–, de pedagógusként, zenei tárgyú portréi és rádiós műsora révén is hozzájárult a magyar kultúra gyarapodásához. Június 9-én ünnepli 70. születésnapját.
Színház ajánló

Nyár – Szabadtér – Költészet: érzelmi szabadsághármas a Balaton-parton

A költészetet is beemelte nyári fesztiválprogramjai közé a Szabadtéri Színházak Találkozója, amelyet június 17. és 25. között rendeznek meg a Kultkikötő balatonboglári és alsóörsi helyszínein.
Színház lapszemle

„Önök minden pályázatunkat elutasították” – Közös nyílt levelet írtak a független társulatok

A huszonöt színházi társulat levelét azoknak az „ismeretlen kurátoroknak” címezte, akik a közelmúltban nulla forint támogatást ítéltek meg nekik. A Rózsavölgyi Szalon is beszámolt arról, őket hogyan érintette a döntés. CIKKÜNK FRISSÜLT!
Színház ajánló

Bodó Viktor a függésről rendez előadást a 6SZÍN-ben

A karakteres színházi munkáiról ismert alkotó legújabb előadása a függőségekkel küzdők önsegítő csoportjainak mintájára készül és igaz történeteken alapul. A csoport című produkciót július 29-én mutatják be.
Színház hír

Kókai Tünde nyerte a Staféta Pályázat Fidelio-díját

Kókai Tündét A Négyszögletű Kerek Erdő Küldetés című rendezéséért díjazta a közönség, a legtöbb szavazatot Fodor Fanni és Török Tímea kapta az Otthon című előadásért. A harmadik helyen Kárpáti Pál végzett a Hogy a barátaim egyszer végighallgassanak című produkcióval.