Színház

Megválasztották az SZFE Hallgatói Önkormányzatának új képviselőit

2021.03.09. 09:05
Ajánlom
Az elmúlt héten a Színház- és Filmművészeti Egyetemen lezajlott a HÖK választás, ennek értelmében az elnöki pozíciót a továbbiakban Horváth Eszter tölti be.

Az új HÖK továbbra is elkötelezett abban, hogy az előző elnökség által elkezdett folyamatokat – beleértve a peres ügyeket – továbbvigye, ezzel is védve a távozó és maradó diákok jogait és törekvéseit. Látva az elmúlt időszak eseményeit, egyik fő céljuknak tekintik a nyugodt környezet megteremtését, ahol a diákok az alkotásra koncentrálhatnak, miközben az őket érintő ügyekben hallathatják a hangjukat.

Hívószavaik a megközelíthetőség, transzparencia, képviselet, hagyomány, biztonság és híd, melyek elengedhetetlenek a közösség számára.

„Az elnökség azért vállalta ezt a konfliktusos és nehéz helyzetet, mert hisszük, hogy senki sem maradhat képviselet nélkül. Legyen szó közösségi eseményekről, ösztöndíjakról, vagy az autonómia védelméről.”

– írják közleményükben.

A továbbiakban közös megegyezéssel különválik a kommunikációjuk a Freeszfe Egyesülettől, mert a rengeteg közös cél ellenére a HÖK és a szervezet helyzete merőben különbözik.

A most megalakuló HÓD (Hallgatókat Óvó Demokrácia) elnöksége:

Horváth Eszter elnök

Jeney Luca Viktória általános elnökhelyettes

Tarjányi Liza alelnök (Színházművészeti Intézet)

Muzslai Francisco alelnök (Film- és Média Intézet)

Horváth Viktória alelnök (Elméleti- és Művészetközvetítő Intézet)

Hirsch Máté titkár

Tóth Balázs Gazdasági Bizottsági elnök

Kádár Hanna Sára Tanulmányi- és Kommunikációs Bizottsági elnök

Bársonyosi Dávid Kulturális Bizottsági elnök

Siflis Anna Diákjóléti- és Kollégiumi Bizottsági elnök

A hírre a korábbi HÖK-elnök, Csernai Mihály is reagált, gratulálva a megválasztott képviselőknek.

„Sok szép pillanat, emlékezetes kampány, segítettünk, ahol tudtunk, és azt hiszem, megtettünk mindent.

Aztán januárban, mikor lemondtam, szorongtam egy kicsit, hogy most mi lesz, kik lesznek a következők, mit és hogyan fognak csinálni.

S aztán megismertem ezt a csapatot, és megnyugodtam, hogy amit szenvedéllyel, hittel, meggyőződéssel és egyenességgel csináltunk, azt vinni fogják tovább. S ez a legfontosabb.

Felszöknek bennem az érzelmek ilyenkor, de tényleg csak azt tudom írni, hogy sok sikert a HÓD-nak, és köszönök mindent a RÖNK-nek.

Büszke vagyok és hálás a közösségnek. Minden megterhelő és szorongós pillanatával együtt életem egyik legfontosabb időszaka volt ez.

S most felállt az új HÖK, és ezzel vége a réginek. Folytatják, amit mi elkezdtünk. Jó volt elkezdeni. Legyen jó folytatni is. Sok sikert nektek!”

Fejléckép forrása: Lázár Todoroff / Független Szabad Egyetem

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Klasszikus

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
Zenés színház

Orfeum a háború árnyékában – interjú Laki Péterrel

Laki Péter 2012 óta számos szerepben bizonyított már a Budapesti Operettszínházban, legutóbb a Marica grófnő Zsupánjaként láthatta őt a közönség. Ezúttal az operettirodalom egyik legismertebb darabja, a Csárdáskirálynő Bónijaként áll a nézők elé – online. Az elmúlt időszakról, a zene iránti szeretetéről és az előadás történelmi hátteréről beszélgettünk.
Vizuál

Ilyen volt a karantén nyolc képzőművész szemével

Vírushelyzet alatt készült kortárs műveket mutat be a MANK Karantén-naplók címmel. Az új online kiállításon a művészek naplószerűen fogalmazzák meg hogyan hatott életükre, gondolkodásukra a vírus és az elmúlt egy év.
Vizuál

Marion Cotillard és Adam Driver musicaljével nyílik a cannes-i filmfesztivál 

A látomásos és rejtélyes filmjeiről ismert francia rendező, Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik július 6-án a 74. cannes-i fesztivál - jelentette be hétfőn Thierry Frémaux fesztiváligazgató a France Inter rádióban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Broadway-plakátokkal segítik a színházi szféra talpra állását

Április elején Paul Rudnick darabjával megnyitott a Broadway egyik színháza, a Broadway Care/Equity Fights AIDS nevű nonprofit szervezet pedig ismét akciót indított a kulturális szektor megsegítésére.
Színház hír

Stumpf István visszalépett, elmaradt az SZFE-s vita

A magyar egyetemi polgárság április közepén beszélgetéssorozatot indított Infosztrájk címmel, hogy választ kapjon a felsőoktatást érintő legfontosabb kérdésekre. A négynapos programsorozat meghívott vendégei között volt Stumpf István is, aki az esemény előtt egy nappal mondta vissza a részvételt.
Színház ajánló

Online színházi közvetítések Shakespeare születésnapja alkalmából

Április 23-án William Shakespeare születésnapjára, és halálának ugyanerre a napra eső évfordulójára emlékezik a színházi világ. A Pannonia Entertainment online csatornáján két legautentikus Shakespeare-színház: a Royal Shakespeare Company és a Globe Színház egy-egy előadásának felvételével tisztelegnek a világhírű drámaíró előtt.
Színház ajánló

Tóth Krisztina óvodai krimivel debütál a 3K online színpadán

Mit vált ki az emberből, ha a gyermeke óvodai csoportjából eltűnik egy gumidenevér? Milyen régi sérelmek, gyilkos indulatok törnek felszínre az online tér arctalan világában? Tóth Krisztina drámája a jelen valóságát álmodja színpadra, rendhagyó perspektívából.
Színház hír

Megható kisfilm a szeretet erejéről és egymás elfogadásáról

Három ország, három nyelv, három sérült társulat találkozott márciusban az online térben, hogy egy négynapos közös workshop keretében együtt játszanak.