Színház

Megválasztották az SZFE Hallgatói Önkormányzatának új képviselőit

2021.03.09. 09:05
Ajánlom
Az elmúlt héten a Színház- és Filmművészeti Egyetemen lezajlott a HÖK választás, ennek értelmében az elnöki pozíciót a továbbiakban Horváth Eszter tölti be.

Az új HÖK továbbra is elkötelezett abban, hogy az előző elnökség által elkezdett folyamatokat – beleértve a peres ügyeket – továbbvigye, ezzel is védve a távozó és maradó diákok jogait és törekvéseit. Látva az elmúlt időszak eseményeit, egyik fő céljuknak tekintik a nyugodt környezet megteremtését, ahol a diákok az alkotásra koncentrálhatnak, miközben az őket érintő ügyekben hallathatják a hangjukat.

Hívószavaik a megközelíthetőség, transzparencia, képviselet, hagyomány, biztonság és híd, melyek elengedhetetlenek a közösség számára.

„Az elnökség azért vállalta ezt a konfliktusos és nehéz helyzetet, mert hisszük, hogy senki sem maradhat képviselet nélkül. Legyen szó közösségi eseményekről, ösztöndíjakról, vagy az autonómia védelméről.”

– írják közleményükben.

A továbbiakban közös megegyezéssel különválik a kommunikációjuk a Freeszfe Egyesülettől, mert a rengeteg közös cél ellenére a HÖK és a szervezet helyzete merőben különbözik.

A most megalakuló HÓD (Hallgatókat Óvó Demokrácia) elnöksége:

Horváth Eszter elnök

Jeney Luca Viktória általános elnökhelyettes

Tarjányi Liza alelnök (Színházművészeti Intézet)

Muzslai Francisco alelnök (Film- és Média Intézet)

Horváth Viktória alelnök (Elméleti- és Művészetközvetítő Intézet)

Hirsch Máté titkár

Tóth Balázs Gazdasági Bizottsági elnök

Kádár Hanna Sára Tanulmányi- és Kommunikációs Bizottsági elnök

Bársonyosi Dávid Kulturális Bizottsági elnök

Siflis Anna Diákjóléti- és Kollégiumi Bizottsági elnök

A hírre a korábbi HÖK-elnök, Csernai Mihály is reagált, gratulálva a megválasztott képviselőknek.

„Sok szép pillanat, emlékezetes kampány, segítettünk, ahol tudtunk, és azt hiszem, megtettünk mindent.

Aztán januárban, mikor lemondtam, szorongtam egy kicsit, hogy most mi lesz, kik lesznek a következők, mit és hogyan fognak csinálni.

S aztán megismertem ezt a csapatot, és megnyugodtam, hogy amit szenvedéllyel, hittel, meggyőződéssel és egyenességgel csináltunk, azt vinni fogják tovább. S ez a legfontosabb.

Felszöknek bennem az érzelmek ilyenkor, de tényleg csak azt tudom írni, hogy sok sikert a HÓD-nak, és köszönök mindent a RÖNK-nek.

Büszke vagyok és hálás a közösségnek. Minden megterhelő és szorongós pillanatával együtt életem egyik legfontosabb időszaka volt ez.

S most felállt az új HÖK, és ezzel vége a réginek. Folytatják, amit mi elkezdtünk. Jó volt elkezdeni. Legyen jó folytatni is. Sok sikert nektek!”

Fejléckép forrása: Lázár Todoroff / Független Szabad Egyetem

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Sörösüvegekből zenét csiholni – interjú Balogh Máté zeneszerzővel

A Renewable Music – V4 Composers for Sustainability elnevezésű projekt a fenntarthatóság témájában ösztönzi párbeszédre és cselekvésre a nemzetközi klasszikus zenei közösséget. A kezdeményezésben részt vevő egyik zeneszerzővel, Balogh Mátéval beszélgettünk.
Színház

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Klasszikus

Neves régizenei együttessel készített lemezt Daragó Zoltán

A fiatal kontratenor Bach-áriákat felvonultató lemeze Christophe Rousset vezényletével és a Les Talens Lyriques közreműködésével szeptemberben jelenik meg az Aparté Kiadónál.
Könyv

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Plusz

Az utolsó szerelem mítosza

Az első szerelem minden líra egyik fő toposza, sőt népdaloktól regényekig, a first love az igazi, mert mindenkit érdeklő, lángba boritó téma. Azon gondolkozom, hogy miért nincs az elsőnek párja, azaz miért nincs igazi irodalma, lírai lenyomata az utolsó szerelemnek, ennek a fellobbanó érzelmi viharnak? Almási Miklós írása.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Idén is Szegeden láthatók a legizgalmasabb színházi előadások – jön a THEALTER

Július 27. és augusztus 2. között rendezik meg a 34. THEALTER színházi fesztivált Szegeden. A jól ismert fellépők mellett új formációkkal, fiatalokból szerveződő csapatokkal is találkozhatnak a szegediek és az ide látogató nézők.
Színház gyász

Elhunyt Szatmári Liza

Az Aase- és Gobbi Hilda-díjas színésznő július 20-án, életének 97. évében hunyt el. Szatmári Liza hetvenhárom éve volt a Vígszínház tagja, halálhírét a társulat közölte.
Színház hír

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Színház gyász

Elhunyt Dobos Ildikó színművész

A Jászai Mari-díjas színművész hosszan tartó betegség után, 82 éves korában hunyt el. Drámai erejű alakításaira az eszköztelenség, a szereppel való teljes azonosulás volt jellemző.
Színház ajánló

Margaret Atwood az asszonyi hűségről szóló mítoszadaptációját is bemutatja a Gyulai Várszínház

A Gyulai Várszínház fesztiválprogramjának fontos csomópontjai a saját bemutatók, idén például négy olyan előadás, amelyet a színház részben saját fejlesztésben, részben koprodukciós partnerrel hoz létre.