Színház

Megválasztották az SZFE Hallgatói Önkormányzatának új képviselőit

2021.03.09. 09:05
Ajánlom
Az elmúlt héten a Színház- és Filmművészeti Egyetemen lezajlott a HÖK választás, ennek értelmében az elnöki pozíciót a továbbiakban Horváth Eszter tölti be.

Az új HÖK továbbra is elkötelezett abban, hogy az előző elnökség által elkezdett folyamatokat – beleértve a peres ügyeket – továbbvigye, ezzel is védve a távozó és maradó diákok jogait és törekvéseit. Látva az elmúlt időszak eseményeit, egyik fő céljuknak tekintik a nyugodt környezet megteremtését, ahol a diákok az alkotásra koncentrálhatnak, miközben az őket érintő ügyekben hallathatják a hangjukat.

Hívószavaik a megközelíthetőség, transzparencia, képviselet, hagyomány, biztonság és híd, melyek elengedhetetlenek a közösség számára.

„Az elnökség azért vállalta ezt a konfliktusos és nehéz helyzetet, mert hisszük, hogy senki sem maradhat képviselet nélkül. Legyen szó közösségi eseményekről, ösztöndíjakról, vagy az autonómia védelméről.”

– írják közleményükben.

A továbbiakban közös megegyezéssel különválik a kommunikációjuk a Freeszfe Egyesülettől, mert a rengeteg közös cél ellenére a HÖK és a szervezet helyzete merőben különbözik.

A most megalakuló HÓD (Hallgatókat Óvó Demokrácia) elnöksége:

Horváth Eszter elnök

Jeney Luca Viktória általános elnökhelyettes

Tarjányi Liza alelnök (Színházművészeti Intézet)

Muzslai Francisco alelnök (Film- és Média Intézet)

Horváth Viktória alelnök (Elméleti- és Művészetközvetítő Intézet)

Hirsch Máté titkár

Tóth Balázs Gazdasági Bizottsági elnök

Kádár Hanna Sára Tanulmányi- és Kommunikációs Bizottsági elnök

Bársonyosi Dávid Kulturális Bizottsági elnök

Siflis Anna Diákjóléti- és Kollégiumi Bizottsági elnök

A hírre a korábbi HÖK-elnök, Csernai Mihály is reagált, gratulálva a megválasztott képviselőknek.

„Sok szép pillanat, emlékezetes kampány, segítettünk, ahol tudtunk, és azt hiszem, megtettünk mindent.

Aztán januárban, mikor lemondtam, szorongtam egy kicsit, hogy most mi lesz, kik lesznek a következők, mit és hogyan fognak csinálni.

S aztán megismertem ezt a csapatot, és megnyugodtam, hogy amit szenvedéllyel, hittel, meggyőződéssel és egyenességgel csináltunk, azt vinni fogják tovább. S ez a legfontosabb.

Felszöknek bennem az érzelmek ilyenkor, de tényleg csak azt tudom írni, hogy sok sikert a HÓD-nak, és köszönök mindent a RÖNK-nek.

Büszke vagyok és hálás a közösségnek. Minden megterhelő és szorongós pillanatával együtt életem egyik legfontosabb időszaka volt ez.

S most felállt az új HÖK, és ezzel vége a réginek. Folytatják, amit mi elkezdtünk. Jó volt elkezdeni. Legyen jó folytatni is. Sok sikert nektek!”

Fejléckép forrása: Lázár Todoroff / Független Szabad Egyetem

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Klasszikus

59 éves korában elhunyt Patkós Sándor fagottművész

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja.
Színház

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Tánc

Élőben, a színpadon festenek majd a Feledi Project legújabb táncszínházi bemutatójában

Feledi János Csehov Sirályát állítja színpadra február 7-én a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás érdekessége, hogy Bánki Ákos festőművész a teljes előadás alatt a színpadon fog festeni.
Klasszikus

Kurtág György életműve előtt tisztelegnek a BMC-ben

A zeneszerző fia, ifjabb Kurtág György, Kiss Péter zongoraművész, valamint egy francia művészekből álló kamaraegyüttes ad koncertet a Budapest Music Centerben február 18-án.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Nem kell mindenkinek egyformának lennie” – interjú Balázs Andreával

Január 28-án mutatja be a Karinthy Színház a Budapest Playhouse független produkciós műhellyel közösen, Iványi Árpád rendezésében Neil LaBute szatirikus komédiáját, melynek főszerepét Balázs Andrea alakítja. Az Olivier-díjra is jelölt FAT PIG (Kövér disznó) a mai társadalmat veszi górcső alá, és többek között azt a kérdést feszegeti, hogy milyen hatással vannak ránk a társadalmi elvárások. A színésznővel idealizálásról, testképzavarról és az előadás mély mondanivalójáról is beszélgettünk.
Színház ajánló

Önmegvalósítás kutyabőrben – monodráma Kafka nyomán a 3K-ban

Vadász Krisztina előadása a fizikai és a prózai színház nyelvén beszél az önmegvalósítás és önállóság nehézségeiről, a megerősítésekről, illetve azok hiányáról, szabadságról és az igazság fáradhatatlan kutatásáról. A monodráma február 18-tól látható a 3K Kulturális Központban.
Színház hír

Megszűnik a k2 Színház

A független színházi műhely tizenkét év után fejezi be működését – áll a társulat rövid közleményében.
Színház ajánló

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Színház hír

Márciustól csillag őrzi Kaszás Attila nevét a komáromi mozi előtt

Alig pár hónappal azután, hogy a városhoz kötődő művészek előtt tisztelegve felavatták az első csillagot, új névvel gazdagodik a mozi előtti tér – jelentette be közösségi oldalán Keszegh Béla polgármester.