Színház

Mennyit ér egy előadás?

2010.02.14. 10:41
Ajánlom
Állami támogatás nélkül száz euróba kerülne egy jegy a hamburgi Thalia Theaterbe. A színház ezúttal arra volt kíváncsi, mennyit fizetnének a nézők egy előadásért. .

Február 4-én A bölcs Náthánt játszották Hamburgban. A jegyet a nézők a szokásos módon vásárolhatták meg, a különbség mindössze annyi volt, hogy a jegy árát nem a színház, hanem a nézők határozták meg.

A végeredmény: 701 néző 10.001 euró 79 centet fizetett, ami azt jelenti, hogy átlagosan 14 euró 27 centet adtak a jegyért. Ez pedig valamivel magasabb, mint a normál esték átlagos jegyéra (13,70 euró). A hamburgi Thalia Theater bevétele tehát több volt akkor, amikor a nézők határozták meg a kultúra értékét. A legmagasabb összeg 180 euró, a legalacsonyabb ötven cent volt. Érdekes, hogy az a 15 néző, akik a diákigazolvánnyal játó kedvezményt igénybe véve összesen 82,50 eurót fizettek volna a normál jegyért, február 4-én 120 eurót fizettek önszántukból.

Arról, hogy a hamburgi Thalia Theater milyen minőségű előadásokat hoz létre, március 27-én lehet meggyőződni Budapesten, a társulat ugyanis a Luk Perceval rendezte The truth about the Kennedys című produkcióval vendégeskedik a Tavaszi Fesztiválon. Az előadás korabeli dokumentumok alapján eleveníti meg a Kennedy család 160 éves történetének legjelentősebb epizódjait, kortárs "királydrámaként" tárva elénk egy mitikus dinasztia tündöklését és bukását.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Elhunyt Szentandrássy István festőművész

A 62 éves korában elhunyt művész 2012-ben kapott Kossuth-díjat a cigányság ősi, balladisztikus hagyományait és alakjait ábrázoló műveiért.
Könyv

Láttad már Ady vasúti bérletét vagy az önéletrajzát?

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az Országos Széchényi Könyvtárban micsoda kincsek rejtőznek. Az OSZK kamarakiállításokkal igyekszik ezeket a kuriózumokat látogatóival is megosztani.
Plusz

Kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja a jövőben a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése szerint.
Klasszikus

Húszállomásos Kárpát-medencei turnéra indul Bogányi Gergely

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.
Színház

„Egy színház akkor működik jól, ha együtt fejlődik a nézőkkel”

Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas színművésznő, Magyarország Kiváló és Érdemes Művésze, az MMA rendes tagja idén ünnepli 60. születésnapját. A Nemzeti Színház Stúdiójáról, a vidéki színházak feladatairól és fővárosi megjelenési lehetőségeikről beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Fesztbaum Béla főszereplésével új Molnár-darab a Vígszínház színpadán

Az évad utolsó bemutatójaként Molnár Ferenc A doktor úr című darabját tűzi műsorra a Vígszínház, Zsótér Sándor rendezésében.
Színház ajánló

Észt kortárs drámák a József Attila Színházban

A Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának szervezésében kerül sor az Észt Hét részeként két, kortárs dráma felolvasására a József Attila Színház Gaál Erzsébet Stúdiójában. Március 9-én Guelmino Sándor rendezésében szólalnak meg a művek, amelyek a digitális világ fejlődésére reflektálnak. A változásokkal járó emberi problémákról és a velük való küzdelmekről szól a két dráma.
Színház interjú

„Egy színház akkor működik jól, ha együtt fejlődik a nézőkkel”

Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas színművésznő, Magyarország Kiváló és Érdemes Művésze, az MMA rendes tagja idén ünnepli 60. születésnapját. A Nemzeti Színház Stúdiójáról, a vidéki színházak feladatairól és fővárosi megjelenési lehetőségeikről beszélgettünk.
Színház hír

Hogyan pályázzunk? – Gyakorlati színházi képzést indít a Manna

A nyolc alkalmas képzés célja, hogy az előadó-művészeti területen működő menedzserek, művészek, alkotók közelebb kerüljenek a szervezési, pályázati és adminisztratív feladatokhoz, amelyek szerves részét képezik az előadások létrehozásának.
Színház hír

Testi vágyak és lelki kötődések a Pinceszínházban

A pillanatnyi testi vonzódást és a több évtizedre szóló lelki kötődés a témája a Pinceszínház két tavaszi bemutatójának.