Színház

Mennyit ér egy előadás?

2010.02.14. 10:41
Ajánlom
Állami támogatás nélkül száz euróba kerülne egy jegy a hamburgi Thalia Theaterbe. A színház ezúttal arra volt kíváncsi, mennyit fizetnének a nézők egy előadásért. .

Február 4-én A bölcs Náthánt játszották Hamburgban. A jegyet a nézők a szokásos módon vásárolhatták meg, a különbség mindössze annyi volt, hogy a jegy árát nem a színház, hanem a nézők határozták meg.

A végeredmény: 701 néző 10.001 euró 79 centet fizetett, ami azt jelenti, hogy átlagosan 14 euró 27 centet adtak a jegyért. Ez pedig valamivel magasabb, mint a normál esték átlagos jegyéra (13,70 euró). A hamburgi Thalia Theater bevétele tehát több volt akkor, amikor a nézők határozták meg a kultúra értékét. A legmagasabb összeg 180 euró, a legalacsonyabb ötven cent volt. Érdekes, hogy az a 15 néző, akik a diákigazolvánnyal játó kedvezményt igénybe véve összesen 82,50 eurót fizettek volna a normál jegyért, február 4-én 120 eurót fizettek önszántukból.

Arról, hogy a hamburgi Thalia Theater milyen minőségű előadásokat hoz létre, március 27-én lehet meggyőződni Budapesten, a társulat ugyanis a Luk Perceval rendezte The truth about the Kennedys című produkcióval vendégeskedik a Tavaszi Fesztiválon. Az előadás korabeli dokumentumok alapján eleveníti meg a Kennedy család 160 éves történetének legjelentősebb epizódjait, kortárs "királydrámaként" tárva elénk egy mitikus dinasztia tündöklését és bukását.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Ez a kedvenc pályázatunk egy „zöld”, környezetbarát Notre Dame megépítésére

Futurisztikus üvegtorony, napenergia és városi farm a rászorulóknak – ilyen lehetne a Notre Dame egy, az újjáépítésre pályázó mérnöki iroda szerint.
Klasszikus

Ilyen volt: Baráti Kristóffal zenélt a Kodály Filharmonikusok a reptéren

A négy őselem, a tűz, a víz, a föld és a levegő szolgált mottóként a debreceni Kodály Filharmonikusok nagyszerű koncertjének műsorában. Kritika.
Könyv

Pakold meg magad könyvekkel a Líra raktárában pár száz forintért!

Mi már tudjuk az igazi könyvmolyok szombati programját. Raktárvásár lesz a Lírában.
Színház

Operagála köszönti az 50 éves Szentendrei Teátrumot

Öt saját bemutatót és számos előadást kínál új évadában a Szentendrei Teátrum, amely idén ünnepli ötvenéves fennállását. A születésnapi operagálát Szentendre főterén rendezik meg, az évad háziasszonya Gubik Petra.
Klasszikus

Még májusban lehet jelentkezni a Crescendo Nyári Akadémiára

Immár 16. alkalommal rendezik meg a nemzetközi komolyzenei mesterkurzust és fesztivált 2019. július 24. és augusztus 5. között Tokajban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház új évad

Operagála köszönti az 50 éves Szentendrei Teátrumot

Öt saját bemutatót és számos előadást kínál új évadában a Szentendrei Teátrum, amely idén ünnepli ötvenéves fennállását. A születésnapi operagálát Szentendre főterén rendezik meg, az évad háziasszonya Gubik Petra.
Színház hír

A Kodály-módszerről szóló Vecsei–Vidnyánszky-darab is látható lesz jövőre a Nemzetiben

Tíz bemutatót tervez a jövő évadban a Nemzeti Színház, ahol Eirik Stubo, David Doiasvili, Szász János, Andrzej Bubien, Berettyán Nándor, Márkó Eszter és ifj. Vidnyánszky Attila rendezését is láthatja a közönség.
Színház magazin

Csehov-hősnőbe oltott Tündekirálynő – Cate Blanchett 50

A színpadon és a filmvásznon mutatott teljesítményével is számos díjat kiérdemelt, ő az egyetlen színésznő, akit ugyanazért a szerepért kétszer is Oscar-díjra jelöltek. Május 14-én töltötte be ötvenedik életévét Cate Blanchett.
Színház gyász

Elhunyt Vass Éva színésznő, Gábor Miklós özvegye

85 éves korában vasárnap elhunyt Vass Éva kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész.
Színház klasszik rádió

A vágyvillamos zakatol a Fidelio Klasszik következő adásában

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása május 11-én 10 órától hallható a 92.1-en, benne interjú hallható Bagó Bertalannal, Havasi Zoltánnal, Kollmann Szilviával és Serfőző Krisztinával.