Színház

Mennyit ér egy előadás?

2010.02.14. 10:41
Ajánlom
Állami támogatás nélkül száz euróba kerülne egy jegy a hamburgi Thalia Theaterbe. A színház ezúttal arra volt kíváncsi, mennyit fizetnének a nézők egy előadásért. .

Február 4-én A bölcs Náthánt játszották Hamburgban. A jegyet a nézők a szokásos módon vásárolhatták meg, a különbség mindössze annyi volt, hogy a jegy árát nem a színház, hanem a nézők határozták meg.

A végeredmény: 701 néző 10.001 euró 79 centet fizetett, ami azt jelenti, hogy átlagosan 14 euró 27 centet adtak a jegyért. Ez pedig valamivel magasabb, mint a normál esték átlagos jegyéra (13,70 euró). A hamburgi Thalia Theater bevétele tehát több volt akkor, amikor a nézők határozták meg a kultúra értékét. A legmagasabb összeg 180 euró, a legalacsonyabb ötven cent volt. Érdekes, hogy az a 15 néző, akik a diákigazolvánnyal játó kedvezményt igénybe véve összesen 82,50 eurót fizettek volna a normál jegyért, február 4-én 120 eurót fizettek önszántukból.

Arról, hogy a hamburgi Thalia Theater milyen minőségű előadásokat hoz létre, március 27-én lehet meggyőződni Budapesten, a társulat ugyanis a Luk Perceval rendezte The truth about the Kennedys című produkcióval vendégeskedik a Tavaszi Fesztiválon. Az előadás korabeli dokumentumok alapján eleveníti meg a Kennedy család 160 éves történetének legjelentősebb epizódjait, kortárs "királydrámaként" tárva elénk egy mitikus dinasztia tündöklését és bukását.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház Radioaktív

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.
Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.