Színház

Mi jár a fejedben? – Újraindítja népszerű videósorozatát a 10 éves Rózsavölgyi Szalon

2022.03.21. 16:00
Ajánlom
Idén ünnepli alapításának tizedik évfordulóját a belváros szívében található Rózsavölgyi Szalon. Ennek alkalmából folytatják a pandémia idején indult videósorozatukat Csiby Gergely és Józan László műsorvezetésével.

Tíz évvel ezelőtt, 2012. április 11-én nyílt meg a Rózsavölgyi Szalon, ahol az elmúlt egy évtizedben felejthetetlen színházi, irodalmi és zenei pillanatokkal gazdagodhattunk, a közreműködők névsora pedig folyamatosan gyarapodott – és azóta is bővül – a legfontosabb hazai alkotókkal. Bizonyára sok olvasónknak vannak saját emlékei a repertoárhoz kapcsolódóan – most ezeket segítenek felidézni a Rózsavölgyi Szalon művészei a Mi jár a fejedben? című videósorozatban. Aki az első szériát látta, tudja: az online műsor akkor jelentkezett először, amikor a pandémia miatt bezárták a színházakat.

Most pedig a Rózsavölgyi 10 éves születésnapja kapcsán kezdtek bele ismét az online műsorba.

Az online kulturális magazin második szériájának műsorvezetői ezúttal is Csiby Gergely és Józan László színművészek, akik maguk is több produkcióban játszanak a Rózsavölgyiben, Csiby Gergely pedig hamarosan rendezni is fog. Mindketten imádják az új Vizafogó parkot a XIII. kerületben, ahol kipróbálták a napágyakat is. Már éppen megpihentek volna a tavaszi napban, amikor „meglepte” őket az online műsor rendezője, Dicső Dániel a kamerájával, s elindult a Mi jár a fejedben? új szériájának a felvétele.

_DSC9778-095807.jpg

Zimányi Zsófia, a Rózsavölgyi Szalon alapítója és művészeti vezetője (Fotó/Forrás: Gordon Eszter / Rózsavölgyi Szalon)

A március 20-án debütált első epizódban megszólal Zimányi Zsófia, a Szalon alapítója és művészeti vezetője, aki feleleveníti a kezdeteket is.

Közönségünk és alkotóink együtt jelentik a Rózsavölgyi Szalon összetartó közösségét. Köszönjük, hogy velünk vannak már tíz éve!

– fogalmaz Zimányi Zsófia. A két műsorvezető felkeresi Molnár Piroskát, aki a tíz év alatt hat előadásban játszott a Rózsavölgyiben, jelenleg pedig három produkcióban – romance.com, Kései találkozás, A két pápa – szerepel. Megszólal a műsorban Király Dániel is, aki Pokorny Liával játssza a Keresztül-kasul című előadást. A színművész arról is mesél, hogyan látja magát tíz év múlva.

Az első epizód itt tekinthető meg:

Az online műsor rendezője Dicső Dániel, a sorozat szerkesztője Karácsony Ágnes.

A Mi jár a fejedben? hetente jelentkező, új részei megtekinthetők a Rózsavölgyi Szalon Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Rolla János

A Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője hetvenkilenc éves volt – tudatta a szomorú hírt a Zeneakadémia.
Színház

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Klasszikus

„Micsoda tűz gyúlt benne a színpadon” – Vass Lajos emlékezik Rolla Jánosra

A hetvenkilenc éves korában elhunyt Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar egykori koncertmestere több szállal kötődött az Óbudai Társaskörhöz, ahol legutolsó koncertjét is adta. Emlékét az intézmény igazgatója, Vass Lajos idézte fel.
Zenés színház

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán dalaival érkezik a Pinokkió a Vígszínházba

A padlás óta először dolgozott együtt zenés előadáson a két alkotó. A Keresztes Tamás rendezésében készült produkciót december 9-én és 10-én mutatják be. Az alkotók az eredeti Collodi-regényre támaszkodtak.
Plusz

Visszakerült a kereszt a Notre-Dame csúcsára

A 2019-es tűzben súlyosan megrongálódott párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépített huszártornyára december 6-án került vissza a kereszt.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Evangéliumi történetek felolvasásával emlékeztek Jézus életére

A székesfehérvári Vörösmarty Színház hagyományos Újszövetség Maratonján negyven helyi lakos olvasott fel evangéliumi szövegrészeket advent első vasárnapján.
Színház hír

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Színház ajánló

Már elérhető a Pintér Béla és Társulata januári és februári műsora

Az idén 25. jubileumát ünneplő Pintér Béla és Társulata januárban és februárban összesen harminchat estén várja nézőit az újpesti UP Rendezvénytérbe. Az előadásokra már elindult a jegyértékesítés.
Színház ajánló

Tabutémákat is feszeget a Vörösmarty Színház A kék hajú lány című előadása

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék hajú lányt. Az előadás után a közönség fiatal tagjai színházpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.
Színház hír

Vidnyánszky Attila maradt a Magyar Teátrumi Társaság elnöke

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság.