Színház

Mi jár a fejedben? – Újraindítja népszerű videósorozatát a 10 éves Rózsavölgyi Szalon

2022.03.21. 16:00
Ajánlom
Idén ünnepli alapításának tizedik évfordulóját a belváros szívében található Rózsavölgyi Szalon. Ennek alkalmából folytatják a pandémia idején indult videósorozatukat Csiby Gergely és Józan László műsorvezetésével.

Tíz évvel ezelőtt, 2012. április 11-én nyílt meg a Rózsavölgyi Szalon, ahol az elmúlt egy évtizedben felejthetetlen színházi, irodalmi és zenei pillanatokkal gazdagodhattunk, a közreműködők névsora pedig folyamatosan gyarapodott – és azóta is bővül – a legfontosabb hazai alkotókkal. Bizonyára sok olvasónknak vannak saját emlékei a repertoárhoz kapcsolódóan – most ezeket segítenek felidézni a Rózsavölgyi Szalon művészei a Mi jár a fejedben? című videósorozatban. Aki az első szériát látta, tudja: az online műsor akkor jelentkezett először, amikor a pandémia miatt bezárták a színházakat.

Most pedig a Rózsavölgyi 10 éves születésnapja kapcsán kezdtek bele ismét az online műsorba.

Az online kulturális magazin második szériájának műsorvezetői ezúttal is Csiby Gergely és Józan László színművészek, akik maguk is több produkcióban játszanak a Rózsavölgyiben, Csiby Gergely pedig hamarosan rendezni is fog. Mindketten imádják az új Vizafogó parkot a XIII. kerületben, ahol kipróbálták a napágyakat is. Már éppen megpihentek volna a tavaszi napban, amikor „meglepte” őket az online műsor rendezője, Dicső Dániel a kamerájával, s elindult a Mi jár a fejedben? új szériájának a felvétele.

_DSC9778-095807.jpg

Zimányi Zsófia, a Rózsavölgyi Szalon alapítója és művészeti vezetője (Fotó/Forrás: Gordon Eszter / Rózsavölgyi Szalon)

A március 20-án debütált első epizódban megszólal Zimányi Zsófia, a Szalon alapítója és művészeti vezetője, aki feleleveníti a kezdeteket is.

Közönségünk és alkotóink együtt jelentik a Rózsavölgyi Szalon összetartó közösségét. Köszönjük, hogy velünk vannak már tíz éve!

– fogalmaz Zimányi Zsófia. A két műsorvezető felkeresi Molnár Piroskát, aki a tíz év alatt hat előadásban játszott a Rózsavölgyiben, jelenleg pedig három produkcióban – romance.com, Kései találkozás, A két pápa – szerepel. Megszólal a műsorban Király Dániel is, aki Pokorny Liával játssza a Keresztül-kasul című előadást. A színművész arról is mesél, hogyan látja magát tíz év múlva.

Az első epizód itt tekinthető meg:

Az online műsor rendezője Dicső Dániel, a sorozat szerkesztője Karácsony Ágnes.

A Mi jár a fejedben? hetente jelentkező, új részei megtekinthetők a Rózsavölgyi Szalon Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Tánc

Egyed Bea és Bozsányi Liliána győzelmével ért véget a X. Nemzetközi Monotánc Fesztivál

A különleges hangulatú és látványvilágú előadás mellett a nemzetközi táncszakma képviselői is tiszteletüket tették a Bethlen Téri Színházban.
Klasszikus

Második díjat nyert a Chaos Quartet Bordeaux-ban

A korábban Budapesten is díjazott vonósnégyesnek a Bordeaux-i Nemzetközi Vonósnégyesverseny zsűrije második helyezést, valamint egy különdíjat ítélt meg.
Zenés színház

Kritikaszemle Kurtág György párizsi operabemutatójáról

A Scalában tartott ősbemutató után április 30-án a Párizsi Nemzeti Operában is színre került Kurtág György egyetlen operája, a Beckett nyomán írt A játszma vége. A kritikák remekműként írták le az alkotást.
Vizuál

Goya, Tiepolo, Canaletto – Újra láthatóak a Régi Képtár kincsei

Megújult terekben, újrarendezve nyílt meg a Szépművészeti Múzeum Régi Képtárának új állandó kiállítási egysége. Immár hat évszázad európai művészeti irányzatairól és a legfontosabb alkotóiról kaphatunk átfogó képet, a korai gótikától egészen a klasszicizmus korának művészetéig.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház gyász

Meghalt Josef Abrhám, a Kórház a város szélén Blažej doktora

Az egyik legnépszerűbb cseh színész nyolcvankét éves volt. Bár rengeteg tévéjátékban és filmben játszott, legtöbben a Kórház a város szélén című legendás sorozat Blažej doktoraként emlékeznek rá - adta hírül az ujszo.com szlovák hírportál. 
Színház hír

Szentivánéji álom a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Május első hétvégéjén a gubancos szerelmek és a hatalmas fémgolyók játszották a főszerepet a Horváth Csaba által rendezett Szentivánéji álom című előadásban.
Színház interjú

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Színház hír

Magyar színházi fesztivál lesz júniusban Bukarestben

Bukarestben szervezi meg első alkalommal a Bukfeszt elnevezésű magyar színházi fesztivált az erdélyi teátrumokat tömörítő Magyar Színházi Szövetség, amelynek öt tagszervezete kilenc előadást mutat be a román fővárosban.
Színház ajánló

Szakonyi Károly legismertebb drámája látható a Játékszínben

Az Adáshiba a Vörösmarty Színházzal koprodukcióban kerül színre, Bagó Bertalan rendezésében. A budapesti bemutatót május 21-én tartják, majd május 28-án Székesfehérvárra érkezik az előadás.