Színház

Milyen színházi előadásokat ajánl a Fidelio augusztusra?

2016.07.22. 13:11
Ajánlom
A főváros mellett Szentendre és Zsámbék is tartogat izgalmas csemegéket.

FIDELIO SZÍNHÁZI EST: Liliomfi

augusztus 2., 3. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad

Az idei POSZT-on a legjobb 30 év alatti színésznek és színésznőnek járó Fidelio-különdíjat a budaörsi Liliomfi ifjú teátristái érdemelték ki. Ifj. Vidnyánszky Attila rendezése legközelebb a Városmajorban lesz látható.

Liliomfi - Budaörsi Latinovits Színház

Liliomfi - Budaörsi Latinovits Színház (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

Ez a darab csupa ámítás, de még a hazugság sem igazi hazugság, hiszen színészek hazudnak, márpedig azoknak rendes ember egy szavát sem hiszi. Az efféle helyzetekből persze cifra bonyodalmak adódnak, ám végül minden és mindenki a helyére kerül, a szerelmesek egymáséi lesznek, a pénz pedig a családban marad. A főbb szerepekben Szabó Sebestyén László és Kiss Andrea látható.

Telitalálat

augusztus 5., 6., 7. 20:00 Szentendrei Szabadtéri Színpad

A magyar származású szerző, Joao Bethencourt vígjátékát Sipos Imre állítja színpadra a Szentendrei Teátrum és Nyár részeként Vasvári Csaba, Kovács Vanda és Őze Áron előadásában.

Őze Áron a Telitalálat próbáján

Őze Áron a Telitalálat próbáján

A darab Rio de Janeiróban játszódik, de játszódhatna bárhol, ahol az emberek hétről hétre totószelvényeket töltenek ki annak reményében, hogy a telitalálattal megütik majd a főnyereményt. A fergeteges komédia pálfordulások sorozatán keresztül mutatja be, hogy a pénz, a gazdagság – vagy ezeknek csak a puszta ígérete is – mennyire kifordít bennünket addig ismert önmagunkból.

A balek

augusztus 5. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad

A népszerű francia szerző, Georges Feydeau bohózatával érkezik a Városmajorba a Fogi Színház. Pozsgai Zsolt rendezésének főbb szerepeiben Harsányi Gábor, Beleznay Endre, Csengeri Attila és Oszter Alexandra látható.

Beleznay Endre - A balek

Beleznay Endre - A balek (Fotó/Forrás: Garai Gábor András)

Vatelin rajongva szereti feleségét, Lucienne-t, akit pár napja egyik barátja, Pontagnac szerelmesen követ. Kisvártatva kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló. Rédillon is szívesen közeledne Vatelin feleségéhez. Lucienne mindkettejük felé világossá teszi álláspontját: akkor adja be a derekát, ha a férje is megcsalja. Pontagnac és Rédillon persze mindenre hajlandó, ám ekkor jön a váratlan fordulat.

Köztársaság

augusztus 19., 20., 21. 20:00 Zsámbéki Színházi Bázis

Szálinger Balázs valós történelmi eseményből építkező színdarabja Horváth Illés színrevitelében látható a Köztársulás és a Zsámbéki Színházi Bázis közös produkciójaként.

Szálinger Balázs

Szálinger Balázs

A fiatal Julius Caesart egy alkalommal kalózok ejtik fogságba. Vezérük hamar felismeri képességeit, és mindent elkövet, hogy meggyőzze Caesart: maradjon velük, s legyen az utódja. Egy egész, születőfélben lévő birodalom fennmaradása a tét. A darabot az utolsó pillanatig metszően szellemes szarkazmus, igazi kortárs humor jellemzi. Színpadra lép mások mellett Gáspár Tibor, Nagy Mari, Takács Géza, Pál András, Gémes Antos és Lovas Rozi is.

Mikve

augusztus 27. 19:00 Pesti Színház

2008-as bemutatója óta töretlen sikerrel fut Hadar Galron sok humorral fűszerezett, megrendítően szép története, amelyet Michal Dočekal állított színpadra.

Mikve

Mikve (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

A darab egy rituális női fürdőben, egy mikvében játszódik, ahol havonta egyszer az asszonyok megmerítkeznek, hogy megtisztuljanak, és újra érintkezhessenek férjükkel. A dráma szereplői különböző életkorú nők, akiket vallási szabályok kötnek, és különféle társadalmi és családi szerepekben egy férfiak uralta világban küzdenek elfogadásukért, szabadságukért, jogaikért, s ha kell, lázadnak is. A főbb szerepekben Börcsök Enikő, Eszenyi Enikő és Hegyi Barbara látható.

Felkeltettük érdeklődését? Váltsa meg jegyét egyszerűen, a PORT.hu felületén!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Egy egész nap Mozart bűvöletében – Íme a Mozart-nap teljes programja!

A Concerto Budapest élőben közvetíti a 3+1 koncertből és egy exkluzív körkapcsolásból álló nagyszabású Mozart-napját. A nap sztárszólistája Angela Hewitt. Egy újonnan felfedezett mű, a D-dúr Allegro is elhangzik.
Plusz

Anthony Hopkins… ááá, ehhez már nem lehet mit hozzátenni!

A hazai sajtón is végigsöpört a 83 éves angol színészlegenda legújabb videója. Nézze meg, hányféleképp találtak rajta fogást az egyes orgánumok. Szubjektív sajtószemle
Vizuál

Klausztrofób kollázs az emberi diszfunkcióról – Fliegauf Bence új filmje a Berlinalén debütált

Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjét a Berlinale harmadik napján láthattuk. Soha nincs könnyű dolga annak a rendezőnek, aki egy sikeres epizódfilm folytatására adja a fejét, ugyanis mindenki az elsőhöz fogja mérni az újat. Nem tettek másként a kritikusok sem. A filmről megjelent véleményekből válogattunk.
Vizuál

Enyedi Ildikó kémthriller sorozattervét díjazták a Berlinalén

A Balaton Brigád című sorozatot kilenc másik tervvel szemben találták a legjobbnak a Berlinale Co-Pro Series nevű rendezvényén – írta meg a hvg.hu.
Vizuál

Mindkét magyar film Ezüst Medvét nyert Berlinben

Mindkét magyar filmet, Nagy Dénes Természetes fény és Fliegauf Bence Rengeteg című alkotását is díjazták a 71. Berlini Filmfesztiválon. Míg Nagy Dénes a legjobb rendezőnek járó trófeát vehette át, addig Kizlinger Lilla a Legjobb Mellékszereplő díját nyerte el a Rengetegben nyújtott alakításáért.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Upor László beszélgetéssorozatot indít a Trafó Online-on

Véget ért a Trafó TudásTrambulin sorozata, a nézők azonban nem maradnak online műsor nélkül: március 10-én indul a Világhazafiak, amelyben Upor László olyan magyarokkal beszélget, akiket bár számos alkalommal láthatunk Magyarországon, külföldön is jelentős sikereket értek el.
Színház hír

Bakos-Kiss Gábor lett a Győri Nemzeti Színház új igazgatója

A kilenctagú szakmai bizottság javaslatára Bakos-Kiss Gábort választották a Győri Nemzeti Színház élére – tudatta Facebook-oldalán Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. Az új igazgató 2021. július 1-jétől vezetheti a színházat.
Színház hír

Meghívja a tavaly elmaradt POSZT beválogatott előadásait a miskolci színház

A koronavírus járvány miatt 2020-ban nem rendezték meg a XX., jubileumi POSZT-ot, ezért a beválogatott tizennégy előadás sem mutatkozhatott be az eseményen. A Miskolci Nemzeti Színház most ezen változtatna.
Színház hír

Vándorfesztivál lehet a POSZT-ból?

Március 3-án robbant a hír, miszerint kezdeményezték a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező nonprofit kft. megszűnését. A döntést azzal indokolta a Magyar Teátrumi Társaság, hogy a fesztivál elfáradt, illetve a város számára sem volt annyira fontos – ez utóbbit Pécs polgármestere, Péterffy Attila azonnal cáfolta. Most úgy tűnik, hogy az MTT mégis megrendezné a szemlét valamilyen formában.
Színház hír

Lőrinczy György a Szentendrei Teátrum új vezetője

Az idén ötvenegy éve alapított Szentendrei Teátrum élén Lőrinczy György a korábbi igazgatót, Vasvári Csabát váltja, aki nem indult újra a pozícióért.