Színház

Milyen színházi előadásokat ajánl a Fidelio augusztusra?

2016.07.22. 13:11
Ajánlom
A főváros mellett Szentendre és Zsámbék is tartogat izgalmas csemegéket.

FIDELIO SZÍNHÁZI EST: Liliomfi

augusztus 2., 3. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad

Az idei POSZT-on a legjobb 30 év alatti színésznek és színésznőnek járó Fidelio-különdíjat a budaörsi Liliomfi ifjú teátristái érdemelték ki. Ifj. Vidnyánszky Attila rendezése legközelebb a Városmajorban lesz látható.

Liliomfi - Budaörsi Latinovits Színház

Liliomfi - Budaörsi Latinovits Színház (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

Ez a darab csupa ámítás, de még a hazugság sem igazi hazugság, hiszen színészek hazudnak, márpedig azoknak rendes ember egy szavát sem hiszi. Az efféle helyzetekből persze cifra bonyodalmak adódnak, ám végül minden és mindenki a helyére kerül, a szerelmesek egymáséi lesznek, a pénz pedig a családban marad. A főbb szerepekben Szabó Sebestyén László és Kiss Andrea látható.

Telitalálat

augusztus 5., 6., 7. 20:00 Szentendrei Szabadtéri Színpad

A magyar származású szerző, Joao Bethencourt vígjátékát Sipos Imre állítja színpadra a Szentendrei Teátrum és Nyár részeként Vasvári Csaba, Kovács Vanda és Őze Áron előadásában.

Őze Áron a Telitalálat próbáján

Őze Áron a Telitalálat próbáján

A darab Rio de Janeiróban játszódik, de játszódhatna bárhol, ahol az emberek hétről hétre totószelvényeket töltenek ki annak reményében, hogy a telitalálattal megütik majd a főnyereményt. A fergeteges komédia pálfordulások sorozatán keresztül mutatja be, hogy a pénz, a gazdagság – vagy ezeknek csak a puszta ígérete is – mennyire kifordít bennünket addig ismert önmagunkból.

A balek

augusztus 5. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad

A népszerű francia szerző, Georges Feydeau bohózatával érkezik a Városmajorba a Fogi Színház. Pozsgai Zsolt rendezésének főbb szerepeiben Harsányi Gábor, Beleznay Endre, Csengeri Attila és Oszter Alexandra látható.

Beleznay Endre - A balek

Beleznay Endre - A balek (Fotó/Forrás: Garai Gábor András)

Vatelin rajongva szereti feleségét, Lucienne-t, akit pár napja egyik barátja, Pontagnac szerelmesen követ. Kisvártatva kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló. Rédillon is szívesen közeledne Vatelin feleségéhez. Lucienne mindkettejük felé világossá teszi álláspontját: akkor adja be a derekát, ha a férje is megcsalja. Pontagnac és Rédillon persze mindenre hajlandó, ám ekkor jön a váratlan fordulat.

Köztársaság

augusztus 19., 20., 21. 20:00 Zsámbéki Színházi Bázis

Szálinger Balázs valós történelmi eseményből építkező színdarabja Horváth Illés színrevitelében látható a Köztársulás és a Zsámbéki Színházi Bázis közös produkciójaként.

Szálinger Balázs

Szálinger Balázs

A fiatal Julius Caesart egy alkalommal kalózok ejtik fogságba. Vezérük hamar felismeri képességeit, és mindent elkövet, hogy meggyőzze Caesart: maradjon velük, s legyen az utódja. Egy egész, születőfélben lévő birodalom fennmaradása a tét. A darabot az utolsó pillanatig metszően szellemes szarkazmus, igazi kortárs humor jellemzi. Színpadra lép mások mellett Gáspár Tibor, Nagy Mari, Takács Géza, Pál András, Gémes Antos és Lovas Rozi is.

Mikve

augusztus 27. 19:00 Pesti Színház

2008-as bemutatója óta töretlen sikerrel fut Hadar Galron sok humorral fűszerezett, megrendítően szép története, amelyet Michal Dočekal állított színpadra.

Mikve

Mikve (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

A darab egy rituális női fürdőben, egy mikvében játszódik, ahol havonta egyszer az asszonyok megmerítkeznek, hogy megtisztuljanak, és újra érintkezhessenek férjükkel. A dráma szereplői különböző életkorú nők, akiket vallási szabályok kötnek, és különféle társadalmi és családi szerepekben egy férfiak uralta világban küzdenek elfogadásukért, szabadságukért, jogaikért, s ha kell, lázadnak is. A főbb szerepekben Börcsök Enikő, Eszenyi Enikő és Hegyi Barbara látható.

Felkeltettük érdeklődését? Váltsa meg jegyét egyszerűen, a PORT.hu felületén!

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Így buliztak régen a sztárok az Oscaron

Közeledik az idei Oscar díjátadó, felkészülésnek megmutatjuk, ki kivel mulatott vagy épp sutyorgott a szünetekben az ötvenes évektől a kilencvenesig. Galéria!
Klasszikus

Megszólalt az ELTE Zenei Tanszékének vezetője a pénzelvonás kapcsán

Múlt héten jelent meg az a közlemény, amelyből kiderült, hogy az ELTE BTK-t érintő 250 millió forintos forrásmegvonás miatt szeptembertől nagyon nehéz lesz megoldani a zongora- és a magánének-oktatást a Zenei Tanszéken. A Fidelio kérdéseire Bodnár Gábor tanszékvezető válaszolt.
Vizuál

Bálványozta a közönség, bolondokházában végezte – 175 éve született Munkácsy Mihály

Stílusát romantikus realizmusnak nevezik, amelyre nem hatottak lényegesen a modern festészeti irányzatok. Első sikerét 1869-ben aratta Az ásító inas című képpel, amelynek témáját saját korábbi életéből vette.
Jazz/World

Borbély Mihály: "Pénzért vagy egoizmusból nincs értelme zenélni"

A több hangszeren és műfajban jártas Borbély Mihály minden zenei és emberi szituációban az átjárhatóságot kutatja. Legközelebb A népzene ünnepén hallhatjuk őt február 23-án a Müpában, tavasszal pedig új jazzlemezét is bemutatja saját formációjával.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

A társulat kérdéseiről – a közös ügyektől a közügyekig

A Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat sorozatának vendégei februárban a társulatról beszélgettek. A meghívottak, Kováts Adél, Göttinger Pál és Molnár Áron tapasztalatainak, nézőpontjainak megismeréséből és helyenkénti ütköztetéséből izgalmas kép rajzolódott ki a társulatokat illető lehetőségekről, külső és belső elvárásokról.
Színház ajánló

Mennyiért szülnél, anyuci? – új bemutató a FÉMben

Miklós Zsófiával és Kolnai Kovács Gergellyel a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Fém című abszurd drámáját: Miről álmodik a fiatal? Hírnévről, vagy családról?
Színház premier

Nyakunkon a hurok – Hazai ősbemutatóra készül az Orlai Produkciós Iroda

Bagossy László az Orlai Produkciós Iroda színészeivel állítja színpadra Kerékgyártó István szövegét, amely a szerző Puzzle című darabjából és a Hurok című regényből állt össze. A bemutatót február 23-án tartják a Jurányi Házban.
Színház ajánló

Vígjáték vagy dráma: A pillangók még mindig szabadok a József Attila Színház Stúdiójában

Nagy érdeklődés övezi a hazánkban kevéssé ismert Broadway sikerszerző, Leonard Gershe darabját a József Attila Színházban.
Színház ajánló

Az öldöklés istene - Házaspárbaj az Átriumban

Yasmina Reza világhírű komédiája leleplező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sérelem, előítélet és düh kavarog.