Színház

Milyen színházi előadásokat ajánl a Fidelio augusztusra?

2016.07.22. 13:11
Ajánlom
A főváros mellett Szentendre és Zsámbék is tartogat izgalmas csemegéket.

FIDELIO SZÍNHÁZI EST: Liliomfi

augusztus 2., 3. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad

Az idei POSZT-on a legjobb 30 év alatti színésznek és színésznőnek járó Fidelio-különdíjat a budaörsi Liliomfi ifjú teátristái érdemelték ki. Ifj. Vidnyánszky Attila rendezése legközelebb a Városmajorban lesz látható.

Liliomfi - Budaörsi Latinovits Színház

Liliomfi - Budaörsi Latinovits Színház (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

Ez a darab csupa ámítás, de még a hazugság sem igazi hazugság, hiszen színészek hazudnak, márpedig azoknak rendes ember egy szavát sem hiszi. Az efféle helyzetekből persze cifra bonyodalmak adódnak, ám végül minden és mindenki a helyére kerül, a szerelmesek egymáséi lesznek, a pénz pedig a családban marad. A főbb szerepekben Szabó Sebestyén László és Kiss Andrea látható.

Telitalálat

augusztus 5., 6., 7. 20:00 Szentendrei Szabadtéri Színpad

A magyar származású szerző, Joao Bethencourt vígjátékát Sipos Imre állítja színpadra a Szentendrei Teátrum és Nyár részeként Vasvári Csaba, Kovács Vanda és Őze Áron előadásában.

Őze Áron a Telitalálat próbáján

Őze Áron a Telitalálat próbáján

A darab Rio de Janeiróban játszódik, de játszódhatna bárhol, ahol az emberek hétről hétre totószelvényeket töltenek ki annak reményében, hogy a telitalálattal megütik majd a főnyereményt. A fergeteges komédia pálfordulások sorozatán keresztül mutatja be, hogy a pénz, a gazdagság – vagy ezeknek csak a puszta ígérete is – mennyire kifordít bennünket addig ismert önmagunkból.

A balek

augusztus 5. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad

A népszerű francia szerző, Georges Feydeau bohózatával érkezik a Városmajorba a Fogi Színház. Pozsgai Zsolt rendezésének főbb szerepeiben Harsányi Gábor, Beleznay Endre, Csengeri Attila és Oszter Alexandra látható.

Beleznay Endre - A balek

Beleznay Endre - A balek (Fotó/Forrás: Garai Gábor András)

Vatelin rajongva szereti feleségét, Lucienne-t, akit pár napja egyik barátja, Pontagnac szerelmesen követ. Kisvártatva kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló. Rédillon is szívesen közeledne Vatelin feleségéhez. Lucienne mindkettejük felé világossá teszi álláspontját: akkor adja be a derekát, ha a férje is megcsalja. Pontagnac és Rédillon persze mindenre hajlandó, ám ekkor jön a váratlan fordulat.

Köztársaság

augusztus 19., 20., 21. 20:00 Zsámbéki Színházi Bázis

Szálinger Balázs valós történelmi eseményből építkező színdarabja Horváth Illés színrevitelében látható a Köztársulás és a Zsámbéki Színházi Bázis közös produkciójaként.

Szálinger Balázs

Szálinger Balázs

A fiatal Julius Caesart egy alkalommal kalózok ejtik fogságba. Vezérük hamar felismeri képességeit, és mindent elkövet, hogy meggyőzze Caesart: maradjon velük, s legyen az utódja. Egy egész, születőfélben lévő birodalom fennmaradása a tét. A darabot az utolsó pillanatig metszően szellemes szarkazmus, igazi kortárs humor jellemzi. Színpadra lép mások mellett Gáspár Tibor, Nagy Mari, Takács Géza, Pál András, Gémes Antos és Lovas Rozi is.

Mikve

augusztus 27. 19:00 Pesti Színház

2008-as bemutatója óta töretlen sikerrel fut Hadar Galron sok humorral fűszerezett, megrendítően szép története, amelyet Michal Dočekal állított színpadra.

Mikve

Mikve (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

A darab egy rituális női fürdőben, egy mikvében játszódik, ahol havonta egyszer az asszonyok megmerítkeznek, hogy megtisztuljanak, és újra érintkezhessenek férjükkel. A dráma szereplői különböző életkorú nők, akiket vallási szabályok kötnek, és különféle társadalmi és családi szerepekben egy férfiak uralta világban küzdenek elfogadásukért, szabadságukért, jogaikért, s ha kell, lázadnak is. A főbb szerepekben Börcsök Enikő, Eszenyi Enikő és Hegyi Barbara látható.

Felkeltettük érdeklődését? Váltsa meg jegyét egyszerűen, a PORT.hu felületén!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház fesztivál

Fesztivállal ünnepli 25. születésnapját a TÁP Színház

A szókimondó stílusáról és formabontó megoldásairól elhíresült független csapat régi és új előadásait két hónapon keresztül láthatják az érdeklődők a TÁP25 Fesztivál részeként.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.