Színház

Minden dunaújvárosi egészségügyi dolgozó ingyen járhat a helyi színházba a következő évadban

2020.04.02. 13:35
Ajánlom
„Most ők vannak értünk, akkor mi leszünk értük” – jelentette be Őze Áron, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatója. Áprilisban is folytatják virtuális színházi programjukat.

A veszélyhelyzet bejelentése óta a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban is felfüggesztették az évadot – a színházi előadásokat jelenleg felvételről láthatjuk a színház online csatornáján, amelyet Őze Áron igazgató tájékoztatása szerint immár több mint 10 ezren látogattak meg.

A Virtuális Színház áprilisban is folytatódik.

Április 2-án 19 órától az Anconai szerelmesek című olasz zenés komédiát követhetjük. A Csizmadia Tibor rendezésében látható előadás – a leírás szerint – egy letűnt világba röpít, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi pedig erős és bátor, ahol télen hideg van és nyáron meleg, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. A „boldog békeidőket” idéző mesében felcsendülnek az ismert slágerek, mint a Ciao Bambina, a Volare vagy a Felicita. A főbb szerepekben Csankó Zoltán, Páder Petra, Bozó Andrea, Vándor Éva, Fritz Attila, Lapis Erika,Guylás Hermann Sándor, Csadi Zoltán és Polgár Lilla látható.

Őze Áron korábban a Fideliónak nyilatkozott róla először, hogy a jövő évadban minden 70 év feletti néző, valamint Dunaújváros valamennyi egészségügyi dolgozója ingyenesen járhat a Bartók Kamaraszínházba. Ez utóbbi kijelentését most a Facebookon is megerősítette.

Most ők vannak értünk, akkor mi leszünk értük.

A Bartók Kamaraszínház áprilisi közvetítései

április 2. 19.00 - Anconai szerelmesek (olasz zenés komédia)

április 7. 19.00 - Sajtkirály (mesejáték, 6 éves kortól)

április 9. 19.00 - Ájlávju – Jókedvű musical revü / 14 éves kortól / 150 perc

április 14. 19.00 - Üvegcipő - Vígjáték / 14 éves kortól / 180 perc

április 16. 19.00 - Négy évszak / A Falka – Táncjáték / 10 éves kortól / 80 perc

április 21. 19.00 - Padlás - félig mese - félig musical mesemusical / 150 perc

április 23. 19.00 - Top Dogs – Túlélési tréning menedzsereknek 14 éves kortól / 90 perc

Fejléckép: Bartók Kamaraszínház

Őze Áron: Az egyéni felelősség most közügy

Kapcsolódó

Őze Áron: Az egyéni felelősség most közügy

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház is online közvetítéseket tart a teátrum közösségi oldalán a vészhelyzet kihirdetése óta. Az igazgató, Őze Áron színművész-rendező interjúnkban arról is beszél, hogyan működnek virtuálisan, lehet-e készülni a következő évadra, és miként zajlik a családi élet akkor, amikor a privát térbe online bekerült a munkahely, az iskola és a közélet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Feljelentés történt az SZFE-n zajló események miatt

Négy magánszemély tett bejelentést a rendőrségen az SZFE-ügy kapcsán – tudta meg a 24. hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy felmerült a személyi szabadság megsértésének gyanúja, de más bűncselekmények miatt is vizsgálódnak.
Színház

Ria, ria, lambéria – Kritika a Radnóti Színház Gina című előadásáról

A GHB (gamma-hidroxi-butirát vagy gamma-hidroxi-vajsav, a köznyelvben: gina) szerves vegyület. Kis adagban izomnövelésre használják, nagyobb adagja euforikus állapotot idéz elő, még nagyobb mennyiségben altatásra is alkalmas. Veszélyes partidrog.
Könyv

Az őszinteség nem egyenlő a szaftos részletekkel

Október elején nálunk is megjelent Woody Allen az Egyesült Államokban nagy port kavart önéletrajza Apropó nélkül címmel a Jaffa Kiadónál. A kiadó kommunikációs vezetőjét, Németh Lucát arról kérdeztük, mennyire számít ellentmondásos lépésnek egy ilyen kötet kiadása vagy akár maga a szöveg.
Könyv

Alföldi Róbert előadásában jelent meg Esterházy Péter Hasnyálmirigynaplója

Esterházy Péter utolsó regénye egy hónappal a halála előtt jelent meg. A fájdalmas mű most Alföldi Róbert hangján hallható.
Vizuál

58 évesen elhunyt James Redford, Robert Redford fia

Az amerikai színészlegenda fia pénteken hunyt el epevezetékrákban – írta a BBC hírportálja.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

70 éves Robin Williams magyar hangja, Mikó István

„Még nem vettünk fel?” – kérdezte tőle a főiskolai felvételin Kazimír Károly, akivel addigra a Vízivárosi pinceklubban, ami a Kaláka Együttes törzshelye is volt, összetegeződtek. A sikeres felvételi után aztán már egyenes út vezetett a Jászai Mari-díjig és az érdemes művész kitüntetésig.
Színház hír

Tompa Gábor marad az Európai Színházi Unió elnöke

Bár a járványhelyzet miatt az idén 30 éves Európai Színházi Unió második közgyűlése online térbe kényszerült, az UTE tagszínházai egyhangúlag szavazták meg Tompa Gábort az elnöki posztra.
Színház hír

SZFE-blokád: A rendőrség szerint nem jelent rendbontást az egyetemfoglalás

A Narancs kérdésére küldtek választ a kékek, amelyben azt írják, nem veszélyezteti a közbiztonságot és a közrendet az egyetemfoglalás, ezért nem is kell, hogy fellépjenek a diákokkal szemben.
Színház hír

Kihirdették az idei Tony-díj jelöltjeit

Tizenöt jelöléssel várja az idei Tony-díjátadót az Alanis Morissette kanadai-amerikai énekesnő azonos című sikeralbumából készített musical, a Jagged Little Pill, de nem panaszkodhat a Moulin Rouge sem a maga tizennégy jelölésével.
Színház interjú

Szellemes és hátborzongató – interjú Pass Andreával

Pass Andrea A Jelentéktelen után újra Gogolhoz fordult inspirációért, ám ezúttal nem egy köpönyeg alá férkőzik be a Pétervári Fagy, hanem a ma színházában találjuk magunkat, ahová egy revizor, a kormánybiztos érkezik és reformokat követel. Az író-rendező a Nyakunkon a revizor munkafolyamatáról, karanténról, színházról és az emberekben lakozó frusztrációkról mesélt.