Színház

Minden dunaújvárosi egészségügyi dolgozó ingyen járhat a helyi színházba a következő évadban

2020.04.02. 13:35
Ajánlom
„Most ők vannak értünk, akkor mi leszünk értük” – jelentette be Őze Áron, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatója. Áprilisban is folytatják virtuális színházi programjukat.

A veszélyhelyzet bejelentése óta a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban is felfüggesztették az évadot – a színházi előadásokat jelenleg felvételről láthatjuk a színház online csatornáján, amelyet Őze Áron igazgató tájékoztatása szerint immár több mint 10 ezren látogattak meg.

A Virtuális Színház áprilisban is folytatódik.

Április 2-án 19 órától az Anconai szerelmesek című olasz zenés komédiát követhetjük. A Csizmadia Tibor rendezésében látható előadás – a leírás szerint – egy letűnt világba röpít, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi pedig erős és bátor, ahol télen hideg van és nyáron meleg, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. A „boldog békeidőket” idéző mesében felcsendülnek az ismert slágerek, mint a Ciao Bambina, a Volare vagy a Felicita. A főbb szerepekben Csankó Zoltán, Páder Petra, Bozó Andrea, Vándor Éva, Fritz Attila, Lapis Erika,Guylás Hermann Sándor, Csadi Zoltán és Polgár Lilla látható.

Őze Áron korábban a Fideliónak nyilatkozott róla először, hogy a jövő évadban minden 70 év feletti néző, valamint Dunaújváros valamennyi egészségügyi dolgozója ingyenesen járhat a Bartók Kamaraszínházba. Ez utóbbi kijelentését most a Facebookon is megerősítette.

Most ők vannak értünk, akkor mi leszünk értük.

A Bartók Kamaraszínház áprilisi közvetítései

április 2. 19.00 - Anconai szerelmesek (olasz zenés komédia)

április 7. 19.00 - Sajtkirály (mesejáték, 6 éves kortól)

április 9. 19.00 - Ájlávju – Jókedvű musical revü / 14 éves kortól / 150 perc

április 14. 19.00 - Üvegcipő - Vígjáték / 14 éves kortól / 180 perc

április 16. 19.00 - Négy évszak / A Falka – Táncjáték / 10 éves kortól / 80 perc

április 21. 19.00 - Padlás - félig mese - félig musical mesemusical / 150 perc

április 23. 19.00 - Top Dogs – Túlélési tréning menedzsereknek 14 éves kortól / 90 perc

Fejléckép: Bartók Kamaraszínház

Őze Áron: Az egyéni felelősség most közügy

Kapcsolódó

Őze Áron: Az egyéni felelősség most közügy

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház is online közvetítéseket tart a teátrum közösségi oldalán a vészhelyzet kihirdetése óta. Az igazgató, Őze Áron színművész-rendező interjúnkban arról is beszél, hogyan működnek virtuálisan, lehet-e készülni a következő évadra, és miként zajlik a családi élet akkor, amikor a privát térbe online bekerült a munkahely, az iskola és a közélet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Elhunyt Jerger Krisztina művészettörténész

Életének 72. évében, kedden hunyt el a varsói Magyar Kulturális Intézet egykori vezetője, aki sokat tett a lengyel-magyar művészeti kapcsolatokért.
Klasszikus

Hatalmas előrelépés a zenekarnak: a Mezzo TV sugározza a Concerto Budapest koncertfilmjét

Több hónapos munka eredménye, hogy a zenekar saját gyártású koncertfilmmel mutatkozhat be a Mezzo TV műsorán. A filmet, amelyet Szabó Stein Imre rendezett, a magyar közönség is láthatja az interneten. Kulisszatitkokról a vezető rendezőt kérdeztük.
Színház

Újra járhatunk szabadtéri előadásokra, de a fesztiválokra még várnunk kell

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet többek között színházi előadásra, mozira, cirkuszra, valamint könyvszakmai rendezvényre vonatkozik.
Vizuál

Két tonna üvegnegatív: vidéki fényképészműtermek gyűjteménye

A kidobástól megmentett üvegnegatívokon az egyes vidékek népviselete mellett a háború előtti és alatti élet pillanatai villannak fel megmutatva azt is, mit tartottak megörökítésre érdemesnek az életükből az 1910-20-as évek táján.
Vizuál

Csúnya varázs - Budapesti fényképek az 1930-as években

Az éjszakai fényképezés és a „varázsosítás” összefüggése - erről ír a FényképTár mai részében Tomsics Emőke, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának történész-muzeológusa.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Boeing, Boeing, Koccanás és Mágnás Miska – Évadot hirdetett a Vörösmarty Színház

Ami félbetört, azt összeillesztjük – hangsúlyozta Szikora János igazgató a Vörösmarty Színház online évadzáróján május 28-án. A rendhagyó virtuális találkozón a társulat művészeti vezetése ismertette a 2020/21-es évad bemutatóit is.
Színház hír

Elmaradnak a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri előadásai

Az idei évre meghirdetett előadásokat jövőre rendezik meg a Dóm téren. Azoktól a nézőktől, akik megtehetik, azt kérik, ne váltsák vissza belépőjüket, ezzel támogatva a fesztivált.
Színház hír

Újra járhatunk szabadtéri előadásokra, de a fesztiválokra még várnunk kell

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet többek között színházi előadásra, mozira, cirkuszra, valamint könyvszakmai rendezvényre vonatkozik.
Színház hír

„A sietség oka nehezen érthető” – A Színház- és Filmművészeti Egyetem közleménye

Közleményben reagált a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése az intézménnyel kapcsolatos törvénytervezetre. Mint írják, bíznak benne, hogy az egyetem és a fenntartó érdekei közösek.
Színház ajánló

Művészek saját otthonában játszódnak a Madách Színház online bemutatói

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Kovács Lotti és Szemenyei János szereplésével tart élő bemutatósorozatot a Madách Színház az interneten.