Színház

„Minden munka tanulság, tapasztalat”

2016.09.22. 13:37
Ajánlom
Pálos Hanna tavaly, tehetségének elismeréseképpen, Junior Prima Díjban részesült. Mint meséli, a díjak számára a vállveregetés egy formáját jelentik. „Megkeresem a helyüket magamban és a polcomon” – teszi hozzá.

Pálos Hanna már fiatalon fogékonyságot mutatott a művészetekre. „Tizenhárom éves lehettem, amikor először fogalmazódott meg bennem egy színházi előadáson, hogy szívesebben lennék a színpadon, mint a nézőtéren” – meséli. A Kaposvári Egyetemen kezdett el színészetet tanulni, ám két év után a váltás mellett döntött. „Úgy éreztem, hogy mennem kell, mert nem kapom meg azt a tudást és figyelmet, amire szükségem lenne; ezért tíz hónap berlini kávéfőzés után felvételiztem a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol 2012-ben végeztem Máté Gábor és Dömötör András osztályában.”

Pálos Hanna

Pálos Hanna (Fotó/Forrás: Takács Csilla / FHB Bank)

Az egyetem elvégzése után a Katona József Színház társulatához szerződött, ahol a mai napig társulati tag. „Jól esik társulatban lenni és fontos számomra, hogy tapasztalt kollégák mellett dolgozhatok” – jegyzi meg. A fontos személyekről így vélekedik: „Olyan embereket tekintek példaképemnek, akik jelen tudnak lenni. Akik az egójukkal és a környezetükkel barátságban élnek együtt, a sikereiket és kudarcaikat nem másokban keresik.”

Pálos Hanna az Ahogy tetszik c. előadásban

Pálos Hanna az Ahogy tetszik c. előadásban (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

A fiatal színésznő leginkább önmagának igyekszik megfelelni. „Próbálok úgy dolgozni, kommunikálni, létezni, hogy befogadjam a világot, de közben ne akarjak görcsösen megfelelni. Az hosszútávon aszaló tud lenni.” Pálos Hanna az FHB Bank jóvoltából a Junior Prima Díj mellé kapott pénzjutalmat valami nagy horderejű dologra szeretné fordítani, amiben nem csak ő részesülne. „De hogy ennek mi lesz a formája, és mikor jön el az a pillanat amikor a jutalmamhoz hozzányúlok, az még előttem is titok” – teszi hozzá.

A tavalyi évadban három bemutatóban szerepelt (Az olaszliszkai, Ahogy tetszik, Minden jó, ha vége jó). „Alapvetően minden munka tanulság, tapasztalat” – jegyzi meg. „A jó színház számomra az, amikor minden résztvevő a saját ügyének érzi az előadást, és a tőle telhető legtöbbet teszi meg érte.”

Mint meséli, jelenleg a szokásosnál kevesebb elfoglaltsága van a Katonában. „Hosszú évek után, most először van egy olyan szakasz a pályámon, amikor kicsit több időt tölthetek a színház falain kívül.

Utazok, olvasok, töltődöm... gyűjtögető életet alakítottam ki, hogy később legyen miből merítenem

– veszi számba elfoglaltságait. Hamarosan azonban újra teljes fordulatszámra kapcsol, ugyanis izgalmas munkák sora várja. „Januártól Nagy Ervinnel próbálunk egy két személyes színdarabot Forgács Péter rendezésében, majd Székely Krisztával A kakukázusi krétakört. A távlati célom titkos, most még nem szívesen árulnám el.”

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A nagyorrú Beatle – Ringo Starr 80 éves

A Beatles egykori dobosa virtuális jótékonysági koncerttel ünnepli a kerek évfordulót.
Vizuál

Vastag porréteg alól bukkant elő az értékes Rubens-festmény

A flamand mester maga készítette azt az alkotást, amely július végén kerül kalapács alá Londonban.
Klasszikus

„Nincs rossz zenekar, csak rossz karmester” – vallotta a ma 160 éve született Gustav Mahler

160 éve született a budapesti Operaház egykori igazgatója, a későromantikus zene utolsó nagy mestere, Gustav Mahler.
Plusz

Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke

A neurobiológus a hat év után leköszönő Lovász Lászlót váltja a Magyar Tudományos Akadémia élén.
Klasszikus

Balogh Máté különdíjas lett a CESQ Nemzetközi Zeneszerzőversenyén

22 ország 53 pályaműve közül választotta ki a zsűri a nyerteseket a Central European String Quartet II. Nemzetközi Zeneszerzőversenyén.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Télig tart a nyár Szentendrén

A Szentendrei Teátrum augusztusban két ősbemutatóval indul és a nyár végével sem zárul. A kőszínházi évadban további bemutatók és előadások várják a közönséget Szentendrén.
Színház kultkikötő

Mindenki kedvenc játék mackója a Balatonra érkezik!

Mindenki kedvenc játék mackója ismét életre kel a színpadon. A Marék Veronika népszerű mesesorozata nyomán készült Boribon nyaral című zenés bábelőadást Mórocz Adrienn, színész, bábszínész játssza.
Színház ajánló

A nyáron is látható az év egyik legfelkavaróbb előadása Molnár Piroskával

A dokumentumfilmként, majd könyv változatban is megjelent, mélyen elgondolkodtató Egy német sorsot február elején, nagy szakmai és közönségsikerrel mutatta be az Orlai Produkciós Iroda Molnár Piroska tolmácsolásában, Máté Gábor rendezésében. Az előadás – ami igazi kuriózum, hiszen a színésznő élete első monodrámáját játssza – júliusban és augusztusban hét alkalommal látható a Hatszín Teátrumban.
Színház ajánló

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka vasárnap újra a MOMkultban!

Újraindul a színházi élet a MOMkultban is, július 12-én dupla Hogyan értsük félre a nőket? előadással várják a nézőket, 17.00 és 20.00 órai kezdéssel is megtekinthető Csányi Sándor önálló estje.
Színház hír

Idén is meghirdették a STAFÉTA pályázatot

Az ötödik alkalommal kiírt pályázat célja független színházi, tánc, újcirkusz és összművészeti kezdeményezések támogatása Budapesten.