Színház

Mit nézzünk? – Októberi színházi premierek

2018.10.07. 16:15
Ajánlom
Naptárakat elő, mutatjuk, hol milyen bemutatók lesznek októberben a fővárosban.
 • HÁROM ESŐS NAP

Október 1. 19:00 – Belvárosi Színház

Egy műteremlakás New Yorkban a ’60-as években, két ifjú építész és egy fiatal nő: épp csak belefognak az életbe. Ugyanaz a lakás a ’90-es években, már felnőtt gyermekeik próbálják megérteni szüleiket és ezáltal önmagukat. Egy talált napló, benne szűkszavú tőmondat: Három esős nap. Vajon mit jelenthet? Erről szól Richard Greenberg darabja, amelyet Novák Eszter rendez meg Kovács Patrícia, Schruff Milán és Szabó Kimmel Tamás előadásában.

 • ÁLOMGYÁR

Október 3. 19:00 – Nemzeti Színház

Ivan Viripajev darabja az amerikai filmek kliséire épül: egy péntek esti összejövetel, ahol a whisky, a narkotikum és a haverok határozzák meg az életérzést. A történet szereplői a lét értelmét, a szeretet lehetőségét kutatják egy olyan világban, ahol az „álomgyár” mesterséges közege már legyűrte a hétköznapi valóságot. Viktor Rizsakov rendezésének főbb szerepeiben Trill Zsolt, Katona Kinga, Rácz József, Kristán Attila és Szűcs Nelli látható.

 • VOJÁGER

Október 3. 19:00 – Jurányi Ház

Pál és Vera, a két kispesti lakos boldogan élhetnének takaros pázsitjukon a robotfűnyírójukkal. Csakhogy Pál sajnos lefeküdt azzal a cintányéros lánnyal, amitől Vera spirituális beállítottságú lett, amitől viszont Pál pánik- és idegbeteggé vált. Hogy sikerül-e rendbe tenni a kapcsolatukat, kiderül Vinnai András groteszk színjátékából. Keszég László rendezésében mások mellett fellép Bánki Gergely, Stefanovics Angéla és Olasz Renátó.

 • GYAKORI KÉRDÉSEK

Október 3. 19:00 – KuglerArt Szalon Galéria

Az Affér Színház összegyűjtötte a legszívszorítóbb és legagyrohasztóbb kérdéseket, hogy megkísérelje kinyomozni a mögöttük húzódó emberi és embertelen történeteket, valamint azt, hogy az internetezők miért nem a családjukhoz és barátaikhoz fordulnak az őket foglalkoztató problémákkal. Tényleg már csak online tudunk beszélgetni? Kónya Klára rendezésében Dömök Edina, Kőszegi Judit, Oláh Dóri, Lovas Dániel és Boros Ádám látható.

 • EGY TENYÉR HA CSATTAN

Október 20. 19:30 – Mozsár Műhely

Howard Shirley-nek fényképezőgép agya van, amivel a másodperc törtrésze alatt képes bármilyen adatot örökre rögzíteni. Imádott felesége, Janet napközben konzervet pakol, este konzervből főz, a nap végén pedig a tévéből ömlő konzervet nézi. Howard viszont többre vágyik, és szerencsét próbál egy kvízműsorban. Anthony Burgess regényének színpadi adaptációját Erdeős Anna rendezi, a főbb szerepekben Szabó Erika, Ódor Kristóf és Szabó Erika látható.

„Nővé változtattam magam” – izgalmas krimi a Mozsárban

Kapcsolódó

„Nővé változtattam magam” – izgalmas krimi a Mozsárban

Anthony Burgess, a Gépnarancs szerzőjének művét tűzik műsorra október 5-én Erdeős Anna rendezésében. Az Egy tenyér ha csattan premierjére az adaptációt készítő Lucia Cox is Budapestre látogat.

 • 10 KICSI NÉGER

Október 5. 19:00 – Bethlen Téri Színház

Adott tíz ember, akik még soha életükben nem találkoztak egymással, és mind egy titokzatos házigazda kedvéért érkeztek a rejtelmes Néger-szigetre. Amikor lehull a lepel, és lekerülnek az álarcok, kezdetét veszi a mészárlás, és már csupán annyi a kérdés: ki tervelte ki a zseniális tervet, ami alapján mindannyiuknak meg kell halniuk? Agatha Christie egyik legismertebb krimiregénye színházi thrillerként születik újjá Egressy G. Tamás rendezésében.

 • A VÁNDORKUTYA

Október 5. 19:30 – Vígszínház

Minden hétvégén más család gondoskodik Vándorkutyáról. Imádják a gyerekek, de minden szülő másképpen fogadja. Hiszen Vándorkutya mindent lát, és mindent kiszimatol. Pass Andrea az abszurd pszichothrillert a Vígszínház számára írta, darabját maga rendezi. A főbb szerepekben Halász Judit, Majsai-Nyilas Tünde, Jászberényi Gábor, Petrik Andrea és Hirtling István látható.

43180722_2281875115160281_4337555573231845376_o-151013.jpg

Halász Judit - A vándorkutya (Fotó/Forrás: Dömölky Dániel / Vígszínház)

 • AZ ARAB ÉJSZAKA

Október 6. 19:00 – Budaörsi Latinovits Színház

Roland Schimmelpfennig darabjának színhelye egy középnagyságú, német város lakótelepe, ahol hőseink élnek és álmodoznak, fölébrednek, körülnéznek, aztán visszaalszanak, hogy tovább álmodhassanak. A múltjukról, ami egyre színesebb és bujább lesz, a jövőjükről, ami egyre kisebb – és a jelenükről, ami elmúlik, mielőtt elkezdődött volna. Forgács Péter rendezésében fellép Bregyán Péter, Szabó Irén, Horváth Csenge, Brasch Bence és Chován Gábor.

 • NAGYHARSÁNYI MENYASSZONY

Október 6. 15:00 – MU Színház

A k2 Színház bejárta Baranya katlanfalvait, és talán nem véletlenül jutottak el a gyöngyösbokrétáig. A Gyöngyösbokréta mozgalom a népi hagyományok újjáélesztésére és színpadi bemutatására létrejött mozgalom volt, hatása a mai napig megmutatkozik a falusi és a városi hagyományápolásban. Mi történik, amikor a 21. század fiatal színészei a magyar múlttal találkoznak? Erre ad választ Fábián Péter és Benkó Bence rendezése, amelyben többek között Boros Anna, Piti Emőke, Szvetnyik Kata és Borsányi Dániel látható.

 • CABARET

Október 6. 19:00 – Turay Ida Színház

1930-as évek, Berlin. Ide érkezik Amerikából Cliff, a lelkes, de még kezdő író, hogy megírja élete nagy regényét. Ehelyett azonban már az első nap beleszeret egy angol énekesnőbe, Sallybe. A nagy kérdés: ellen tud-e állni a szerelem a hatalom, a pénz, a politika befolyásának? Megmaradhat-e a tisztesség a nehéz időkben? John Kander és Fred Ebb darabját Koltay Gábor rendezi, a főbb szerepekben Kisfaludy Zsófia, Cservenák Vilmos és Barsi Márton látható.

 • CSRSNYÉS

Október 10. 19:30 – RS9 Színház

Veszélyben a csRSnyés, ez a kis összművészeti közösség, ami évtizedek óta jelen van a város
kulturális életében. Egy apró sziget, ahol még lehet álmokat szőni, kísérletezni, ahol nem elsődleges szempont a profit. Csehov Cseresznyéskert című darabjának időben és térben közel hozott adaptációját Botos Éva írta, rajta kívül szerepel még benne többek közt Lábán Katalin, Menszátor Héresz Attila, Mózes András és Ágoston Péter.

 • MENOPAUZA

Október 11. 19:00 – Játékszín

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi. Jeanie Linders musicaljének története a mában játszódik, a New York-i Bloomingdale’s áruházban. Négy nőt ismerhetünk meg, akikkel megtörtént ugyanaz. Ismerős sorsok, világhírű slágerek, ellenállhatatlan humor és négy díva: Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő és Náray Erika. A rendező: Tallós Rita.

Menopauza_foto_JuhaszGTamas-151458.jpg

Menopauza (Fotó/Forrás: Juhász G. Tamás / Játékszín)

AZ ÜGY

Október 11. 20:00 – Trafó

Az Ügy koncepciója Kodály Zoltán Székelyfonó című daljátékának alapötletéből és formájából ered: egy népdalokból építkező etűdsorozatban kíván képet mutatni a jelenlegi magyar társadalomról. Míg Kodály drámai eposzával az erdélyi falvak életébe nyújtott betekintést, addig Halas Dóra és Nagy Fruzsina produkciója korunk városának jellemző intézményébe invitálnak: egy hivatal napi működésének keresztmetszetét mutatják meg.

Divatbemutató és kortárs zene egy hivatalban

Kapcsolódó

Divatbemutató és kortárs zene egy hivatalban

A Soharóza kórus és Nagy Fruzsina jelmeztervező legújabb produkciója, Az Ügy egy hivatalban játszódik. Az ügyintézés káoszát megjelenítő catwalk koncert egyszerre divatbemutató és kortárs zene, az előadás a CAFe Budapest programjában október 11-én és 12-én mutatkozik be a Trafóban.

 • ZÁRVÁNYOK, AVAGY A BOROSTYÁN LÉT

Október 12. 19:00 – Bethlen Téri Színház

Vajon van-e hatásunk mások életére? Hatalmunkban áll-e mások életét megváltoztatni? És a
sajátunkon van-e elég bátorságunk a kényszerű szembesülés után változtatni? Egyáltalán
vezet ez bárhova, vagy minden csak törvényszerűen ismétli magát, miután körbeért? Többek között ezeket a kérdéseket feszegeti a Szepes Mária A változatlanság hullámhossza című regénye alapján készülő előadás, amit Bajnay Beáta rendez.

 • RINOCÉROSZOK – AVAGY A DIÁKCSÍNY-ENCIKLOPÉDIA

Október 12. 19:00 – MU Színház

Mióta világ a világ, diákcsínyek tömkelege nyűgözi le és borzasztja el az iskolák közösségeit. De mi is a diákcsíny, és mi szükség van rá? A diáknak jogában áll hangot adni véleményének, ugyanakkor kötelessége betartani az iskola szabályait. Akkor a csínytevés a véleménynyilvánítás szabad formája vagy bűncselekmény? Hol a határ? Ezeket a kérdéseket fogalmazza újra Fábián Péter rendezése Borsányi Dániel, Borsi-Balogh Máté és Domokos Zsolt előadásában.

 • BÍBORSZIGET

Október 12. 19:00 – Pesti Színház

Mihail Bulgakov darabjában a Jules Verne álnéven publikáló fiatal drámaíró Bíborsziget című opusát próbálja egy jövőjéért küzdő színházi társulat. A történet szerint a főpróba végén Jules Verne „polgártárs” darabját betiltják. A sors fintora, hogy Bulgakov darabját 1929-ben valóban betiltották. A Pesti Színház előadását Hegedűs D. Géza rendezi, a főbb szerepekben Kern András, Orosz Ákos, Hegyi Barbara és Józan László látható.

 • A GYERTYÁK CSONKIG ÉGNEK

Október 12. 19:30 – József Attila Színház

Márai Sándor 1942-ben megjelent, nagy indulatoktól feszülő regénye vakító élességgel világít a barátság, a hűség és az árulás ösvényeibe. Két régi barát évtizedek után újra találkozik, s végigbeszélgetik az éjszakát. A múltra visszatekintve egyikükből vádlott, másikukból vádló lesz, ám a tragédiát valójában nem alkalmi gyengeség okozta. Csiszár Imre rendezésében a főszerepeket Rékasi Károly és Nemcsák Károly alakítja.

 • LOUIS

Október 13. 19:00 – Maladype Színház

Jean-Luc Lagarce darabja a legnagyobb testvér, Louis hiánya köré festi fel családjának fájdalommal átitatott átváltozásait, a hátrahagyottak szemszögéből vizsgálja a halállal való szembesülés lehetőségeit. A kegyetlen költőiséggel megírt anyagból a társulat egyfajta saját liturgiát hozott létre, amelynek maguk alkották meg a dalait és jelmezeit. Bartha Lóránd rendezésében fellép Huszárik Kata, Szilágyi Ágota, Bödők Zsigmond és Tankó Erika.

 • IDŐFUTÁR

Október 13. 19:00 – Magyar Színház

A 14 esztendős Hanna és barátai a 21. század gyermekei. Amikor osztályfőnökükkel múzeumlátogatáson vesznek részt, Hanna felfigyel Kempelen Farkas sakkautomatájára, és játszani kezd vele. Miután mattot ad a gépnek, váratlanul a múltban találja magát. A múlt és a jövő találkozása azonban cseppet sem veszélytelen. Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea zenés időutazását Tasnádi Csaba rendezi, a főszerepben Döbrösi Laura és Pásztor Ádám látható.

 • SALEMI BOSZORKÁNYOK

Október 13. 19:00 – Tesla Teátrum

A XVII. századi amerikai boszorkányüldözések történetein át Arthur Miller a II. világháború utáni amerikai kommunistaellenes hisztéria analógiáját írta meg. Az ideológiai-politikai üldöztetés emberi tragédiákhoz, de akár egy közösség széteséséhez is vezethet. A hazug képmutatás, a hatalom abszolutizmusa minden emberi viszonyt, szerelmet, családot, barátságot tönkretesz. Az előadást Vas Zoltán rendezi.

 • LEGYEN FÉRFI, MONSIEUR PIGNON!

Október 13. 19:00 – Thália Színház

Pignonnak utolsó cseppekkel van tele a pohara. A legutolsó, hogy hírét veszi: családfői minősége után könyvelői állásából is ki akarják rúgni. Ilyenkor kell egy barát, akinek támad egy zseniális ötlete. És Pignon, hogy mentse az állását, más ember lesz. Ugyanolyan, de tényleg más. Francis Veber vígjátékát Paczolay Béla rendezi, előadja Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Szabó Győző, Gubás Gabi, Vida Péter, Nagy Viktor és Tóth Eszter.

40516077_2230862220276645_1879123044690034688_o-151926.jpg

Pindroch Csaba (Fotó/Forrás: Horváth Judit / Thália Színház)

 • A DIKTÁTOR

Október 13. 19:00 – Vígszínház

A történet a két világháború között játszódik egy olyan korban, amikor az emberség és a szabadságba vetett hit elbukott. Az előadás Charlie Chaplin legnagyobb hatású műve, A diktátor alapján készül. Chaplin felejthetetlen bajusza, legendás cipője, keménykalapja, mozdulatai mindenki emlékezetébe beleégtek. Eszenyi Enikő rendezésében ifj. Vidnyánszky Attila alakítja a főszerepet, partnerei között feltűnik Wunderlich József, Hajdúk Károly, Lukács Sándor és Igó Éva is.

 • MISU HÁBORÚJA

Október 15. 19:00 – TRIP

Pachmann Péter regényének színpadi változata a délszláv háború éveibe kalauzol, de mégsem a háború, sokkal inkább az igaz és őszinte szeretet fonala szövi át. A darab egy édesanya perspektívájából tárja elénk az önfeláldozás, a morális határok szétfeszítésének dilemmáját, mindezt úgy, hogy az író férfiként kutatja a női lélek legmélyének titkait. Előadja: Jancsó Dóra.

 • EGY DOKTORKISASSZONY NAPLÓJEGYZETEI

Október 18. 19:30 – RS9 Színház

Egy nő és négy férfi története az I. világháború idején. Játszódik egy Bécs környéki szanatóriumban. A téma: boldogságkeresés, férfi-nő kapcsolat, a szerelem reménytelensége, szüntelen vágy az eltűnt, illetve soha el nem ért teljesség után. Füst Milán A mester én vagyok című regénye nyomán az előadást Lábán Katalin rendezi, előadja mások mellett Kadlót Zsófia, Koleszár Bazil Péter, Kassai László és Benkó Bence.

 • MARIO ÉS A VARÁZSLÓ

Október 18. 19:30 – Spirit Színház

Thomas Mann 1930-ban írta meg novellájában az esetet Cipollával, a borzalmas művésszel, aki az előadásán hipnózis útján kezdetben mulatságos, majd egyre visszataszítóbbá váló ötleteinek végrehajtására veszi rá a közönséget. Ám Mario képes kiválni a tömegből és szembefordulni a varázslóval. Elég vagyok-e ahhoz, hogy megteremtsem önmagamat, hogy a magam ura legyek? Gulyás Dénes rendezésében Cipollát Perjás János, Mariót Jerger Balázs alakítja.

37922626_1904446736242159_8597161716289110016_n-152252.jpg

Szalay Bence (Fotó/Forrás: Lantos Zsuzsanna / Spirit Színház)

 • MINTHA ELVÁGTÁK VOL

Október 19. 18:00 – Budapest Bábszínház

Tudta ön, hogy a jelen a jövő múltja és a múlt jövője? Vegyük például a L’art pour l’art Társulat önálló színházi estjét: amikor ön a jegyét megvette rá, akkor az a jelen volt, az előadás viszont a jövőben zajlik majd. Amikor az elkövetkezendő jelenben az előadást nézi, a jegyvétel lesz a múlt, az előadás utáni rész pedig a jövő. Ha nem hiszi, nézze meg Szászi Móni, Dolák-Saly Róbert, Laár András és Pethő Zsolt produkcióját!

 • WEEKEND

Október 19. 19:00 – FÉM Arts & Café

Van egy mocsár. A mocsár mellett egy ház. A házban egy öreg macska és egy fonnyadtan szomjazó virág. S van egy revolver is a második fiókban. Itt él Ditke, a ház ura, és ide érkezik Márta és Letti, a két szerelmes. A tét nagy, a döntés nehéz, a megoldás egyszerű. Shakespeare Macbethjének furcsa, mai átiratát Cziczó Attila rendezi, előadja Miklós Zsófia, Mándy Zsófia és Andai Kati.

 • AZ EMBER TRAGÉDIÁJA

Október 19. 19:00 – Nemzeti Színház

Madách Imre „emberiségkölteménye” hatalmas látomás, amely végigszáguld velünk a történelmen a Paradicsomtól egészen a jövőbe, a Lucifer által ajánlott módon. Vidnyánszky Attila rendezéséhez a kulcsot maga Madách adja meg: az álom logikátlan logikájával válik megélhetővé mindaz, amit Ádám és Éva tapasztal, amiért lelkesedik, és amiből kiábrándul. A két fő karaktert Berettyán Sándor és Ács Eszter alakítja.

 • A TRIBÁDOK ÉJSZAKÁJA

Október 19. 19:00 – Pinceszínház

Valóság és fikció, érzelem és szexualitás, fájdalom és szerepjáték. Per Olov Enquist drámája a nőgyűlölettel vádolt svéd író, August Strindberg válásáról szól. Nyíltan, nyersen, néha szókimondóan állít színre olyan tabukat, mint a leszbikus vonzalom, a női alkoholizmus, a házasságon belüli lelki erőszak. Élveboncolás színházi eszközökkel, kortárs játék örök szerepekkel. Kiss Csaba rendezését előadja Kaszás Gergő, Györgyi Anna, Juhász Réka és Gömöri András Máté.

_DSC36271-152452.jpg

A tribádok éjszakája (Fotó/Forrás: Pinceszínház)

 • A MŰVÉSZNŐ ÉS RAJONGÓI

Október 19. 19:00 – Radnóti Színház

Osztrovszkij komédiájában Nyegina, a fiatal színésznő először kerül szembe azzal, hogy bár szíve az idealista tanítóhoz húzná, a jobb élet és a karrier érdekében alá kéne vetnie magát a gazdag mecénások vágyainak. A darab ítélkezés nélkül mutatja be ezt az emberi dilemmát, miközben bevezet a színpad mögötti világ humoros, játékkal és keserűséggel teli hétköznapjaiba. Valló Péter rendezésének főbb szerepeiben Lovas Rozi, Börcsök Enikő és Porogi Ádám látható.

 • WOYZECK

Október 19. 20:00 – MU Színház

Georg Büchner 23 évesen, élete utolsó hónapjaiban írta Woyzeck című drámáját, amit nem tudott már befejezni. Kézirataiban 31 filmszerű képet írt le, amit két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihletett. Töredékesen fennmaradt drámája lehetőséget ad a hézagok egyedi kitöltésére, s ezáltal arra, hogy újabb és újabb kérdéseket tegyünk föl magunknak. Szabó Mátyás Péter rendezésében Szabó Zoltán, Kőszegi Mária, Kárpáti Pál, Jankovics Péter és György Zoltán látható.

 • GENGSZTEREK

Október 20. 19:00 – Spinoza

Ray McDonagh darabjában egy nagyobb bűnszervezet története elevenedik meg Bárány Gergely, Korcsmáros András és Nádas Gábor Dávid előadásában. A rendőrségi razzia elől megmenekülő három gengszter, Rafkós Mickey, Magas Tony és Sunyi Robbie egy védett házban futnak össze, ahol kénytelenek egymás társaságában eltölteni néhány napot. Rá kell jönniük, hogy ez talán nagyobb kihívás, mint ha egyből börtönbe vonulnának. A rendező: Korcsmáros András.

 • ZITA – „MAGYAR KIRÁLYNÉK”

Október 20. 19:00 – Turay Ida Színház

Száz év története sűrűsödik össze Topolcsányi Laura történelmi játékában, amit Szerednyey Béla állít színpadra. A történet főszereplője egy svájci falucska kolostorának lakója, Zita asszony, az utolsó magyar királyné, akihez egy fiatal lány érkezik látogatóba. Találkozásuk során világnézetek ütköznek, míg végül egészen különös kapcsolat születik a két nő között. A főbb szerepekben Bencze Ilona, Pánics Lilla, Fehérvári Péter látható.

BÁLSÓJ SZERELEM A MÁLENKIJ ROBOT IDEJÉN

Október 26. 18:00 – Trafó

A dokumentarista elemek felhasználásával készült előadás egy málenkij robotra elhurcolt férfi, Váradi Miklós és otthon maradt felesége, Pogány Irén levelezésére épül. A Kalmár Lalita által felkutatott és Hárs Anna által darabbá írt szövegek bepillantást engednek a munkatáborok és az újjáépülő, majd az újabb diktatúrába rohanó ország mindennapjaiba, átüt rajtuk a szenvedély, a féltés, a magány. A Terhes Sándor és Schermann Márta főszereplésével készülő előadást Végh Zsolt rendezi a Trafóban.

Húszéves a trafóház, ahol gondolatokat és érzelmeket generálnak

Kapcsolódó

Húszéves a trafóház, ahol gondolatokat és érzelmeket generálnak

Október 16-án üt az óra: a Trafó pontosan 20 éve nem állt le egy pillanatra sem. Az "ünnepi" évad az összefogás, társadalmi felelősségvállalás, a nyitottság és elfogadás jegyében telik.

 • HOFFMANN ÉS A MEGÁTALKODOTT FELVILÁGOSODÁS

Október 20. 19:00 – Jurányi Ház

Az előadáshoz E.T.A. Hoffmann novellái, kisregényei biztosítják a kiindulópontot. A darab alapállítása, hogy világunk egy csodálatos, groteszk, buja hely, tele irracionális, tudományosan megfoghatatlan tényezővel, mint például az ember. És aki pusztán a hideg racionalitást hívja segítségül a világban való eligazodásra, az bizony kudarcra van ítélve. A történet alakjai bábok lesznek, amit a Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakos hallgatói készítenek el és keltenek életre. A rendező: Tárnoki Márk.

 • JÚDÁS

Október 26. 19:00 – KuglerArt Szalon Galéria

Széles Tamás Júdás történetéről írt monodrámát, amit a KuglerArt Szalonban ad elő Baksa Imre rendezésében. Kétezer éves közhely, hogy Júdás elárulta Jézust, amivel elkövette a legnagyobb bűnt, keresztre juttatta Isten fiát. Széles Tamás arra a kérdésre keresi a választ, hogy vajon mi történt pontosan. Miért árulta el Júdás a Megváltót?

 • NETENTÚLI TÖRTÉNETEK

Október 26. 19:30 – Mozsár Műhely

Lackfi János tavaly 365 napon keresztül mindennap közzétett egy történetet a Facebook-oldalán, amiket Korcsmáros György szerkesztett jelenetfüzérré. A mulatságos, emberi és színházi történetek, kiegészítve az Alpár Balázs által megzenésített Lackfi-versekkel, igazi szórakoztató, tanulságos és korunk abszurditásával szembesítő estté álltak össze Grisnik Petra és Magyar Bálint előadásában.

 • A TÖKÉLETESSÉGEN INNEN

Október 26. 20:00 – MU Színház

A KB35 Inárcs közösségi színházi műhelyt civilek alapították, akik munkájuk mellett színházi neveléssel, közösségépítéssel, előadások létrehozásával foglalkoznak. Új előadásuk hétköznapi helyzetekből indul ki, Szivák-Tóth Viktor társulatvezető rendezésében testvérek, házastársak, barátok, ismerősök történetei jelennek meg, amelyekben csak a változás állandó. Az előadók: Bálint Petra, Nyáry Pál, Boda Anna, Fazekas Anna Dorottya, Fekete Balázs.

 • A SZERELEM FORGANDÓ

Október 27. 19:00 – Spirit Színház

Vannak, akiket egymásnak teremtettek, de a sors mindenképpen összekuszálja őket. Újra meg újra. Vagy mégsem? Fordulatos és sziporkázóan humoros vígjátékban kacagtat és gondolkodtat Donald Churchill két felvonáson át a megunhatatlan és örök kérdést boncolgatva: meddig tart egy párkapcsolat, és egyáltalán van-e értelme? A Mich Juli, Nagy Enikő és Laklóth Aladár főszereplésével készült előadást Bányai Gábor rendezi.

 • TÖKÉLETES ESKÜVŐ

Október 27. 19:00 – Vidám Színpad

Naszlady Éva rendezésében a tökéletes esküvő mibenlétével ismertet meg a Vidám Színpad új előadása. Végh Judit, Szabó Máté, Dénes Viktor, Kondákor Zsófia, Bartha Alexandra és Rák Kati szereplésével alkoholgőzös legénybúcsú és emlékezetkihagyás előzi meg a nagy napot. A reggel sem kevésbé kalandos, hiszen a szomszéd szobában az anyós ébredezik, az ajtón a jegyes dörömböl, és az ágyban fekvő ismeretlennel is szembe kell nézniük a szereplőknek.

 • DIPLOMÁCIA

Október 27. 19:30 – Rózsavölgyi Szalon

Sztarenki Pál rendezése a „fény városában” játszódik 1944 augusztusában. Párizs fölött még horogkeresztes zászló lebeg, de von Choltitz tábornok már csapdába került: ha elveszíti Párizst, a háborút is elveszíti. Hitlertől parancsba kapta a város felrobbantását, ám váratlanul betoppan hozzá egy titokzatos svéd diplomata, hogy lebeszélje tervéről. A feszült lélektani krimi főszereplője Alföldi Róbert és Sztarenki Pál.

42276772_1771684109608319_3276648103649738752_o-153005.jpg

Sztarenki Pál és Alföldi Róbert (Fotó/Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

 • AZ ÚJRAKEZDŐ – ÁRVA BETHLEN KATA

Október 30. 19:00 – Fészek Művészklub

Kocsis István monodrámája a töretlen hitű és erkölcsű, tragikus életutat bejárt asszony története, a XVII. századi Erdély és Magyarország egy emberben letisztuló tükörképe. A reformáció híres és hírhedett nagyasszonyát Gubík Ági formálja meg, a rendező Vas-Zoltán Iván. A mű az emberi természet legyőzhetetlenségéről, a személyes szabadság megvédelmezésének szükségességéről és az elkerülhetetlen újrakezdésről is meggyőz bennünket.

Keresse ki az Önnek megfelelő játszási időpontot és vásárolja meg jegyét egyszerűen, a Fidelio programkereső oldalán keresztül!

Kattintson>>>

Fejléckép: A vándorkutya (fotó: Dömölky Dániel / Vígszínház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Monumentális nagyregénnyel jelentkezik Darvasi László

Június elején jelenik meg Neandervölgyiek címmel a József Attila-díjas Darvasi László eddigi leghosszabb regénye. A háromkötetes, több évtizedet felölelő műben a magyar vidék, a főváros és a nagyvilág történetei kapcsolódnak össze.
Zenés színház

„Az emberekben vagyok otthon” – interjú Nemes Tiborral

Nemes Tibor első premierjére készül a Budapesti Operettszínházban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színész hallgatója José Riveraként mutatkozik be a Carmen című musicalben április 20-án.
Színház

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.
Plusz

A sokoldalú Liszt Ferenc – itt vannak a Liszt Ünnep első programjai

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. Október 9-én indul a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál.
Klasszikus

TITOK a Pannon Filharmonikusokkal

A társulat új évadában arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi a TITOK? A Pannon Filharmonikusok budapesti bérletsorozata már elérhető, áprilisban pedig Pécsett is meghirdetik új évaduk programját.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.
Színház hír

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Színház ajánló

A vég kezdete? – vérbeli házastársi dráma debütál a Rózsavölgyi Szalonban

Új bemutatóval ünnepli alapításának tizenkettedik évfordulóját a Rózsavölgyi Szalon. Kovács Patrícia és Schmied Zoltán főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében mutatják be David Eldridge Bármit mondhatsz című darabját április 11-én.
Színház interjú

Nincs ideális pillanat – interjú Horváth Patríciával, a HATAN Társulat alapító tagjával

Horváth Patrícia férjével, Nyári Zoltán operaénekessel közösen két évvel ezelőtt indította el független magánszínházi formációját, a HATAN Társulatot. Az alapító páros női tagjával a színházcsinálás fenséges és kevésbé dicsőséges pillanatairól is beszélgettünk.
Színház hír

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.