Színház

Molnár Ferenc vígjátékával és zenés mesejátékkal folytatódik a Pannon Várszínház közvetítés-sorozata

2020.12.14. 12:40
Ajánlom
December 16-ig látható a veszprémi Pannon Várszínház PannON OtthON sorozatában Molnár Ferenc klasszikusa, A doktor úr. A vérbő komédia szerelmi sokszögek és félreértések örvényébe sodorja a nézőket, végül pedig már az sem tudható, hogy ki kicsoda.

Budapest legnagystílűbb bűnözője ugyanis akkor tör be ügyvédje lakásába, amikor az álruhában a várost járja, ráadásul a főváros leglúzerebb rendőre épp az ügyvéd feleségét szeretné elcsábítani és még egy titkos éjszakai románc is kialakulóban van. Ebből az összevisszaságból pedig szerepcserék, félrelépések és óriási bonyodalmak kerekednek, míg végül

a szereplőknek mások bőrébe bújva kell visszatalálniuk saját magukhoz, és persze megoldást találni a problémákra.

A Molnár Ferenc örököseinek engedélyével létrejött előadást Szelle Dávid rendezte, a főbb szerepekben pedig Keresztesi László, Pap Lívia, Egri Zsófia, Oravecz Edit, Ifju Martin, Molnár Ervin, Szelle Dávid, Magyar János és Kárpáti Barbara látható.

Szereplők:

Sárkány: Keresztesi László
Sárkányné: Pap Lívia
Lenke: Egri Zsófia
Marosiné: Oravecz Edit
Bertalan: Ifju Martin
Puzsér: Molnár Ervin
Csató: Szelle Dávid
Cseresnyés: Magyar János
Rendőr: Kárpáti Barbara

Rendező: Szelle Dávid

Operatőr: Németh Péter, Szücs József
Operatőr-vágó: Szücs Kitti

A színház természetesen nem feledkezett meg a legkisebbekről sem, ezért Süle Zsolt és Vándorfi László mesejátékával, A Szép, a Szende és a Szeleburdival kedveskednek azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy hogyan fedi fel Béla, az egybalkezes varázsló az emberek valódi jellemét, és aki mellé önkéntes nagymamaként csatlakozik Vitriol, hogy végképp összekuszáljon mindent.

Szereplők:

Béla, az egybalkezes varázsló: Szelle Dávid
A Szép: Kárpáti Barbara
A Szende: Egri Zsófia
A Szeleburdi: Holczer Réka
Vitriol, önkéntes nagymama: Oravecz Edit

Rendező: Vándorfi László

A doktor úr és A Szép, a Szende és a Szeleburdi december 16. 18 óráig érhető el a PannON OtthON csatornáján keresztül, az előadásra az alábbi oldalon váltható jegy. Egy felhasználói fiókkal csak egy jegy érvényesíthető, átruházásra nincs lehetőség.

Fejléckép: jelenet A doktor úrból (forrás: Pannon Várszínház)

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Ők az idei Junior Prima Díjasok színház- és filmművészet kategóriában

„Senki sem születik egyedülálló művésznek, hanem a családjának, környezetének és nem utolsósorban persze önmaga kitartó, kemény munkájának köszönhetően válhat azzá” – vallja Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, aki a szeptember 14-i díjátadó ünnepségen hat fiatal művésznek adta át a színház- és filmművészet kategória pénzjutalommal is járó Junior Prima Díját.
Színház

A sudár mosonmagyaróvári naiva – Rujder Vivien portréja

A budapesti Katona József Színház fiatal művésze Junior Prima Díjat vehetett át szeptember 14-én. A Takarékbank Zrt. támogatásával megvalósuló díjátadón Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója méltatta Rujder Vivien tehetségét.
Színház

Ragyogó és huncut angyal – Mentes Júlia Virginia portréja

Zenésszínész-osztályában végzett, de nem zenés színészként gondol magára. Alakításai a szakma nagyjait is meggyőzik, tehetségét szeptember 14-én a Takarékbank Zrt. által támogatott Junior Prima Díjjal ismerték el.
Színház

Szívesen látják el szerepekkel – Gyöngyösi Zoltán portréja

A Vígszínház művészének szakmai szempontból igazán jól indult az évad: másfél hete komoly színészi helyzetben bizonyíthatott, amikor a Szerelmek városa főszerepében lépett színpadra, kiváló teljesítménnyel, szeptember 14-én pedig Junior Prima Díjat vehetett át a Takarékbank Zrt. jóvoltából. Az elismerést Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója adta át.
Színház

Kíváncsian villanó, világos szempár – Rózsa Krisztián portréja

Mohácsi János nem visz színre olyan darabot a Miskolci Nemzeti Színházban, amelyben Rózsa Krisztián ne kapna szerepet – nem véletlenül. A fiatal színművész tehetségét a Takarékbank Zrt. támogatásával Junior Prima Díjjal ismerték el szeptember 14-én.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Orvosai tanácsára nem jön Budapestre Robert Wilson

A világhírű rendező Oidipusz című előadásának vendégjátékára érkezett volna a Nemzeti Színházba, a szeptember 17-én kezdődő MITEM fesztiválra, ám egészségügyi okokból kénytelen távol maradni.
Színház hír

Podcasttal és interjúkötettel ünnepel a 25 éves Káva

1997-ben kezdte meg működését a független színházi kultúra, közoktatás és civiszféra határmezsgyéjén működő Káva Kulturális Műhely, amely az elmúlt negyed évszázadban csaknem 100 bemutatót tartott.
Színház lapszemle

Epres Attila távozik az Örkény Színházból

A színész szabadúszóként folytatja tovább, de korábbi szerepeit megtartja.
Színház hír

A nőkről szól a Csokonai Színház művészeti fesztiválja

Negyedik alkalommal rendezi meg a debreceni Csokonai Színház a MagdaFesztet október 1. és 5. között, amely többek között a nők művészeti jelenlétére helyezi a hangsúlyt.
Színház hír

Lázár Kati és Rudolf Péter a Halhatatlanok Társulatának tagjai között

Tizenhetedik alkalommal választottak maguk közé új tagokat a Halhatatlanok Társulatának tagjai. A júniusban lezárult szavazás alapján hat művész érdemelte ki a címet.