Színház

Molnár Ferenc vígjátékával és zenés mesejátékkal folytatódik a Pannon Várszínház közvetítés-sorozata

2020.12.14. 12:40
Ajánlom
December 16-ig látható a veszprémi Pannon Várszínház PannON OtthON sorozatában Molnár Ferenc klasszikusa, A doktor úr. A vérbő komédia szerelmi sokszögek és félreértések örvényébe sodorja a nézőket, végül pedig már az sem tudható, hogy ki kicsoda.

Budapest legnagystílűbb bűnözője ugyanis akkor tör be ügyvédje lakásába, amikor az álruhában a várost járja, ráadásul a főváros leglúzerebb rendőre épp az ügyvéd feleségét szeretné elcsábítani és még egy titkos éjszakai románc is kialakulóban van. Ebből az összevisszaságból pedig szerepcserék, félrelépések és óriási bonyodalmak kerekednek, míg végül

a szereplőknek mások bőrébe bújva kell visszatalálniuk saját magukhoz, és persze megoldást találni a problémákra.

A Molnár Ferenc örököseinek engedélyével létrejött előadást Szelle Dávid rendezte, a főbb szerepekben pedig Keresztesi László, Pap Lívia, Egri Zsófia, Oravecz Edit, Ifju Martin, Molnár Ervin, Szelle Dávid, Magyar János és Kárpáti Barbara látható.

Szereplők:

Sárkány: Keresztesi László
Sárkányné: Pap Lívia
Lenke: Egri Zsófia
Marosiné: Oravecz Edit
Bertalan: Ifju Martin
Puzsér: Molnár Ervin
Csató: Szelle Dávid
Cseresnyés: Magyar János
Rendőr: Kárpáti Barbara

Rendező: Szelle Dávid

Operatőr: Németh Péter, Szücs József
Operatőr-vágó: Szücs Kitti

A színház természetesen nem feledkezett meg a legkisebbekről sem, ezért Süle Zsolt és Vándorfi László mesejátékával, A Szép, a Szende és a Szeleburdival kedveskednek azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy hogyan fedi fel Béla, az egybalkezes varázsló az emberek valódi jellemét, és aki mellé önkéntes nagymamaként csatlakozik Vitriol, hogy végképp összekuszáljon mindent.

Szereplők:

Béla, az egybalkezes varázsló: Szelle Dávid
A Szép: Kárpáti Barbara
A Szende: Egri Zsófia
A Szeleburdi: Holczer Réka
Vitriol, önkéntes nagymama: Oravecz Edit

Rendező: Vándorfi László

A doktor úr és A Szép, a Szende és a Szeleburdi december 16. 18 óráig érhető el a PannON OtthON csatornáján keresztül, az előadásra az alábbi oldalon váltható jegy. Egy felhasználói fiókkal csak egy jegy érvényesíthető, átruházásra nincs lehetőség.

Fejléckép: jelenet A doktor úrból (forrás: Pannon Várszínház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Elhunyt Szilágyi Mária színházi dramaturg, producer

Hetvenegy éves korában csütörtökön elhunyt Szilágyi Mária színházi producer, dramaturg, szerkesztő, kortárs német darabok fordítója, a Kortárs Drámafesztivál alapítója és igazgatója, a Színházi Dramaturgok Céhének tagja.
Vizuál

Átadták a 20. Verzió Filmfesztivál díjait

A jubileumi szemlén idén öt kategóriában versenyeztek a filmek. A Nemzetközi versenyben két díjat is osztottak. A fesztivál a nyertes filmekkel a mozikban november 29-ig, online pedig december 10-ig folytatódik.
Vizuál

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Vizuál

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.
Vizuál

Rangos németországi fesztiválon díjazták az Elfogy a levegő című magyar filmet 

Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Színház gyász

Elhunyt Szilágyi Mária színházi dramaturg, producer

Hetvenegy éves korában csütörtökön elhunyt Szilágyi Mária színházi producer, dramaturg, szerkesztő, kortárs német darabok fordítója, a Kortárs Drámafesztivál alapítója és igazgatója, a Színházi Dramaturgok Céhének tagja.
Színház interjú

Felfedezni az életet a mese mögött – interjú Csiby Gergellyel a Diploma előtt kapcsán

A Bartók Színház előadásának főszereplőjével egyebek közt arról beszélgettünk, hogyan készült fel a szerepre, miért fontos, hogy minden karakter igazsága megjelenjen a színpadon, valamint milyen hatással volt az ő életére ez a produkció.
Színház ajánló

Ifj. Vidnyánszky Attila és Ötvös András főszereplésével mutatja be az Amadeust a Pesti Színház

Peter Shaffer darabját, amelyben egy művészeti hagyományokat tisztelő, sikeres alkotó kerül szembe egy újító zsenivel, Hegedűs D. Géza rendezésében mutatják be a Pesti Színházban, november 25-én.
Színház interjú

„Kezdünk elhajolni a súlyos kérdések elől” – beszélgetés Árkosi Árpáddal és Perczel Enikővel

December 4-én színházi ősbemutatót tartanak az Óbudai Társaskörben. Visky András többszörösen díjazott, Kitelepítés című regényéből Árkosi Árpád rendező és Perczel Enikő dramaturg készített színpadi adaptációt.