Színház

Molnár Ferenc vígjátékával és zenés mesejátékkal folytatódik a Pannon Várszínház közvetítés-sorozata

2020.12.14. 12:40
Ajánlom
December 16-ig látható a veszprémi Pannon Várszínház PannON OtthON sorozatában Molnár Ferenc klasszikusa, A doktor úr. A vérbő komédia szerelmi sokszögek és félreértések örvényébe sodorja a nézőket, végül pedig már az sem tudható, hogy ki kicsoda.

Budapest legnagystílűbb bűnözője ugyanis akkor tör be ügyvédje lakásába, amikor az álruhában a várost járja, ráadásul a főváros leglúzerebb rendőre épp az ügyvéd feleségét szeretné elcsábítani és még egy titkos éjszakai románc is kialakulóban van. Ebből az összevisszaságból pedig szerepcserék, félrelépések és óriási bonyodalmak kerekednek, míg végül

a szereplőknek mások bőrébe bújva kell visszatalálniuk saját magukhoz, és persze megoldást találni a problémákra.

A Molnár Ferenc örököseinek engedélyével létrejött előadást Szelle Dávid rendezte, a főbb szerepekben pedig Keresztesi László, Pap Lívia, Egri Zsófia, Oravecz Edit, Ifju Martin, Molnár Ervin, Szelle Dávid, Magyar János és Kárpáti Barbara látható.

Szereplők:

Sárkány: Keresztesi László
Sárkányné: Pap Lívia
Lenke: Egri Zsófia
Marosiné: Oravecz Edit
Bertalan: Ifju Martin
Puzsér: Molnár Ervin
Csató: Szelle Dávid
Cseresnyés: Magyar János
Rendőr: Kárpáti Barbara

Rendező: Szelle Dávid

Operatőr: Németh Péter, Szücs József
Operatőr-vágó: Szücs Kitti

A színház természetesen nem feledkezett meg a legkisebbekről sem, ezért Süle Zsolt és Vándorfi László mesejátékával, A Szép, a Szende és a Szeleburdival kedveskednek azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy hogyan fedi fel Béla, az egybalkezes varázsló az emberek valódi jellemét, és aki mellé önkéntes nagymamaként csatlakozik Vitriol, hogy végképp összekuszáljon mindent.

Szereplők:

Béla, az egybalkezes varázsló: Szelle Dávid
A Szép: Kárpáti Barbara
A Szende: Egri Zsófia
A Szeleburdi: Holczer Réka
Vitriol, önkéntes nagymama: Oravecz Edit

Rendező: Vándorfi László

A doktor úr és A Szép, a Szende és a Szeleburdi december 16. 18 óráig érhető el a PannON OtthON csatornáján keresztül, az előadásra az alábbi oldalon váltható jegy. Egy felhasználói fiókkal csak egy jegy érvényesíthető, átruházásra nincs lehetőség.

Fejléckép: jelenet A doktor úrból (forrás: Pannon Várszínház)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Nagy neveket rendez Török Ferenc a Vígszínházban

A Bella Figura című darabot mutatja be online a Vígszínház Török Ferenc rendezésében. A 21. századi párkapcsolatokról és emberi viszonyokról szóló előadás premierjét február 27-én, szombaton láthatja a közönség.
Színház

Újabb 26 oktató mondott fel az SZFE-n az őszi félév végén

A Színház- és Filmművészeti Egyetem további 26 oktatója mondott fel, Vidnyánszky Attila pedig interjút adott, és sikertelen liberális támadásról és fájó kijózanodásról beszélt, és állította, hogy többen jelentkeztek az egyetemre, mint tavaly.
Zenés színház

Először neveztek ki női zeneigazgatót Szentpétervár történelmi színházában

A szentpétervári Mihajlovszkij Színház zeneigazgatója lett Alevtina Ioffe, aki több rangos német színházban is bemutatkozott már. Ilyen magas pozíciót még nem kapott női dirigens Oroszországban.
Klasszikus

A főváros értéket lát a Budapesti Tavaszi Fesztiválban, és meg fogja menteni

Miután kiderült, a kormány nem segíti a fővárost a Budapesti Tavaszi Fesztivál finanszírozásában, megkérdeztük a feleket, mi lesz a fesztiválok sorsa: azoké, amelyek most bukkanóra hajtanak, és azoké, amelyek most alakulnak. Úgy tűnik, az elválás inkább békés.
Klasszikus

Elhunyt Magyar Gábor gordonkaművész

Életének 60. évében, 2021. február 23-án súlyos betegség után elhunyt Magyar Gábor, az Opera Zenekar gordonkaművésze.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

Valóság és képzelet határán – 145 éve színpadon a Peer Gynt

A romantika és a korai modernizmus határán egyensúlyozó Peer Gynt Henrik Ibsen egyik legismertebb és legtöbbet játszott darabja. Bár a szerző a drámát már 1867-ben papírra vetette, bemutatójára egészen 1876. február 24-ig kellett várni.
Színház hír

Podcastsorozat indul a Játékszínben

A streamelt előadások után online hallgatható interjúkkal szeretné közelebb hozni a közönséghez a színészeket a Játékszín. A keddenként jelentkező PodCasting házigazdája Várnai Péter.
Színház interjú

„Úgy érzem, hogy jó helyen vagyok” – interjú Brunczlik Péterrel

Brunczlik Péter kellékesként került a József Attila Színházba, de arcát a közönség is jól ismerheti, hiszen számtalan előadásban találkozhattak már vele kisebb-nagyobb szerepben. Az indulásról és a szakmai kihívásokról is beszélgettünk. (X)
Színház hír

Ingyenes stream-előadásként láthatók a Magyar Színház jelenetíró pályázatának döntősei

A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében jelenetíró pályázatot hirdetett, melynek témája a karantén utáni élet volt. A beérkezett 193 pályamű közül a legjobb 7 bemutatkozási lehetőséget is kap, melyet az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és honlapján ingyenesen megtekinthetnek.
Színház ajánló

Élőben közvetíti a Miskolci Nemzeti Színház a Vadkacsát

A Miskolci Nemzeti Színház februárban indította el saját fejlesztésű stream-oldalát, ahol eddig minden héten két alkalommal várták a nézőket a képernyők elé. A színház korábbi előadásainak felvételei után, március 4-én élő közvetítésre készül, méghozzá a 2019-2020-as évad egyik legjobban várt előadását, a Vadkacsát sugározzák majd élőben.