Színház

Molnár Zsuzsanna: Azt a pillanatot várom, amikor felgördül a függöny, és látom, hogy újra teltház van

Molnár Zsuzsanna fiatalos lendületét jól ismerheti a József Attila Színház közönsége, de talán azt kevesen tudják róla, hogy szabadidejében úszik, kerékpározik és egy pillanatra sem áll meg. Az örökifjú színművésszel a jelenlegi helyzetről beszélgettünk. (X)

Hosszú hónapok óta a négy fal közé kényszerülsz. Hogyan tartod magad kondícióban a karantén ideje alatt?

Minden héten négyszer vagy ötször megyek bringázni, ilyenkor körülbelül 15-20 kilométert tekerek. Persze, csak ha nem esik az eső, és plusz fokokat mutat a hőmérő. De a „nagy szerelmem” az úszás, amit, sajnos, most a bezárások miatt hanyagolnom kell, és nagyon hiányzik. Ha módom van rá, akkor egy héten háromszor is leúszom a 2000 métert. Ha pedig hidegebbre fordul az idő, akkor sem állok le, szeretek nordic walkingozni.

MolnarZsuzsanna-164718.jpg

Molnár Zsuzsanna (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház)

A nyár három hónapos szünetéhez talán „hozzászokik” a színész, de hogy lassan egy éve ne lépjetek színpadra, az beláthatatlanul hosszú időnek tűnik, arról nem is beszélve, hogy a szövegtudás láthatja kárát.

Néha „próbából” felidézek egy-két szerepet, és rá kell jönnöm, hogy van, amikor elakadok. Szerencsére ilyenkor van hova nyúlni, hiszen a kezem ügyében vannak a példányok. Emellett most van idő tanulni, ami edzi a memóriát. Szeptemberben például elkezdtem angolozni.

Hogy haladsz vele?

Néha jól, néha viszont nehezebben. Az én koromban már nem megy minden olyan egyszerűen, mint fiatalon.

Felborult a napi rutinod is?

Nem borult fel, csak átalakult. Sokszor hiányoznak a régi dolgok, a kollégákkal való találkozás.

Milyennek képzeled a visszatérést? Olyan lesz, mint a bicikli: csak ráülsz és mész is?

A bizonytalanság miatt még nem látom az alagút végét. Azt biztosan tudom, hogy szeretném magam beoltatni, de kérdéses, hogy mikorra kerülök sorra. Utána pedig remélhetőleg tényleg úgy lesz ahogy mondod: ráülök arra a bizonyos biciklire, és csak megyek előre. Azt a pillanatot várom a legjobban, amikor felgördül a függöny és úgy mehetek be a színpadra, hogy újra teltház van.

Fejléckép: Molnár Zsuzsanna (fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház)

József Attila Színház

A József Attila Színház 1956 szeptemberében nyílt meg a Váci úton. Az azóta eltelt hatvan évben komoly változásokon ment át mind az épület-, mind a színház társulata, repertoárja. Évadaink összeállításakor arra törekszünk, hogy értékteremtő előadásaink egyszerre szórakoztassanak és elgondolkodtassanak.  Kínálatunkban elsősorban emberi-polgári értékeket felmutató színművek, vígjátékok és zenés darabok szerepelnek. E sokszínűség mellett mindig kiemelt fontossággal bírt beavató színházi programunk, ami a tizenéveseket szólítja meg. A Gaál Erzsébet Stúdióban egy alternatív színházi gondolatot, underground szellemiséget igyekszünk meghonosítani.

Legolvasottabb

Színház

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Klasszikus

Svájci fesztivál magyar fellépőkkel

A június 28. és 30. között a Genfi-tó partján rendezett Léman Bouquet Fesztivál változatos zenei programokat kínál, idilli környezetben a közönségnek. A koncerteken számos magyar művész is fellép.
Klasszikus

„Az előadónak nem elég csak a kottát látnia” – interjú Szabady Ildikó fuvolaművésszel

Már kiskorában is folyton a hangszer foglalkoztatta, azóta pedig elmélyült a kapcsolata a fuvolával. Az MVM által támogatott Junior Prima Díjjal kitüntetett Szabady Ildikó számos sikeres versenyszereplés után szólistaként és zenekari muzsikusként is rendszeresen színpadra áll.
Klasszikus

A Magyar Hegedű Ünnepe a Pesti Vigadóban

Június 22-én és 23-án gazdag programkínálattal, egyebek közt kortárs vonóshangszer-kiállítással, könyvbemutatóval és hangversenyekkel is várják az érdeklődőket a Magyar Hegedű Ünnepén. Az eseményen ünneplik a hetvenéves Szecsődi Ferencet is.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Az évad legjobb művészi produkcióit díjazta a Radnóti Színház

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Radnóti Színház, ahol Kováts Adél igazgató összegezte az elmúlt évadot, valamint kihirdette a következő új bemutatóit.
Színház hír

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház hír

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Színház lapszemle

Először szólaltak meg a Nemzetiben felmondó színészek

A színháztól távozó Barta Ágnes és Mészáros Martin a Telexnek nyilatkozott arról, hogyan élték meg a társulat tagjaként töltött éveket, és miért döntöttek úgy, hogy szabadúszóként folytatják a pályájukat.
Színház hír

Átadták a Staféta közönségdíjakat és kihirdették a TITÁNium pályázat nyerteseit

Június 11-én a Jurányi Ház udvarán tartott évadzáró piknik keretében adták át a Staféta program közönségdíjait, köztük a Fidelio által biztosított elismerést, beszámoltak a 2023/24-es évad kiemelt projektjeiről és kihirdették a TITÁNium pályázat eredményét.