Színház

Momentán NAGYI

2010.04.27. 16:00
Ajánlom
Május 9-én maratoni improvizációba fog a Momentán Társulat. 8 óra szórakozás!

NAGY Impró Nap  a Momentán Társulat különleges, egész napos rendezvénye. A társulat hét éve űzi nagy sikerrel hazánkban az elsősorban angol és amerikai hagyományokra épülő interaktív improvizációs színházi műfajt. A rögtönzés virtuózai előadásaikon lenyűgöző könnyedséggel improvizálnak, mindig az adott közönség ötletei alapján. Így lesz minden előadásuk más és más, egyszeri és megismételhetetlen, játékos és humoros, szellemi kihívás és önfeledt szórakozás játékosok és nézők számára egyaránt.

Május 9-én egész napos improvizációra invitálják az érdeklődőket.

14.00 RögvEst

A RögvEsten pörgős helyzetek, frappáns szituációk, meghökkentő megoldások várják a nézőket. Spontán helyzetek improvizatív megoldásai, a közönség ötletei alapján. Izgalmas és humoros este váratlan pillanatokkal, előre ki nem számítható poénokkal.

16.00 Házimozi

Itt egyetlen hosszú történetté áll össze az improvizációs játék, melynek témáját a nézők ötletei, formáját pedig filmes műfajok határozzák meg. Vígjáték, western, sci-fi, horror vagy bármilyen film... élőben. Interaktív filmszínház DVD extrákkal. 

18.00 RögvEst Közélet

Interaktív improvizációs beszólósdi tele aktualitással és provokatív áthallással a közönség ötletei alapján. Add ki a hétköznapok és az ünnepek feszültségét velünk együtt! 

20.00 Ütközet - Momentán vs. Momentán

Egy csatatér, egy társulat, két csapat - küzdelem az utolsó... asszociációig! Kemény játékszabályok, egy kíméletlen bíró, sárga és piros lap, a közönség pedig nemcsak ötleteket ad, de szavaz is: melyik csapat domborított jobban az adott jelenetben? Improcsata, ahol még a nyertes is a közönség kegyeitől függ! Jelenetek, pörgős játékok - ahogy megszokhattátok, de mindez most időre, pontért, sípszóra, egymás ellen. Ismeritek a mondást? "Az ellenségeimmel elbánok magam is, a barátaimtól óvj meg Istenem!"

Játszók: Boldoghy Borbála, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Pirisi László, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi

Helyszín: Momentown, Dürer-kert, Bp. 1146 Ajtósi Dürer sor 19-21.

A 2009-es Nagy Impró Nap egyik jelenete

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.