Színház

Mozgalmas évadkezdés az Átriumban

2013.09.10. 13:20
Ajánlom
Ősbemutató, jótékonysági árverés, népszerű előadások a kínálatban - kezdődik az évad az Átrium Film-Színházban. Az évad első bemutatóját szeptember 27-én tartják A szűz, a sóher, a mikulás és a többiek címmel.

Szeptember elején színházi könyvbemutatóval kezdődött az évad: Csáki Judit Alföldi színháza - Öt nemzeti év című könyvének bemutatóján a közönség találkozhatott a szerzővel és Alföldi Róberttel.

Az évad első bemutatójaként szeptember 27-én fergeteges humorú komédiát láthat a közönség. Egy férfi beleszeret egy tiszta, erényes nőbe, és bármilyen áron meg akarja szerezni. És ez a "bármilyen áron" bizony sokak érdeklődését felkelti. Vajon van-e ára a szerelemnek? És a hűségnek? És a tisztességnek?  Többek között ezek a kérdések merülnek fel Divinyi Réka A szűz, a sóher, a mikulás és a többiek című darabjában, aki a Spirit Színház felkérésére Machiavelli Mandragóráját dolgozta át. Az előadást Magács László rendezi, a főbb szerepekben Lázár Kati, Miller Zoltán, Szerémi Zoltán, Horváth Szabolcs és Bende Kinga lesz látható.

Szeptember 19-én az értelmi sérült fiatalokból álló Baltazár Színház lesz az Átrium vendége a Múló rúzs című kabaréval az idő múlásáról, arról, hogy a velünk született bölcsesség nem vész el, csak ahogy öregszünk, egyre inkább elfelejtjük azt.

Továbbra is látható lesz a tavalyi évadban bemutatott, az Átrium és a Kultúrbrigád közös produkciója, a Vaknyugat. Az évad első hónapjában két alkalommal, szeptember 14-én és 20-án láthatják a nézők Martin McDonagh tragikomédiáját Rétfalvi Tamás, Ficza István, Alföldi Róbert és Mészáros Piroska szereplésével. Az előadásért az idei Vidor Fesztiválon Gothár Péter elnyerte a legjobb rendezőnek járó Capitano-díjat, míg alakításáért az Arlecchino-díjat érdemelte ki Rétfalvi Tamás és Ficza István.

Szeptember 17-én kerül sor a Közelebb... című jótékonysági aukcióra. A tíz fotóból álló sorozaton ismert színészek és Rett-szindrómás lányok szerepelnek. Az aukció célja, hogy a fotók elárverezése során befolyt összegből tábort szervezzenek a Rett-szindrómás lányoknak, és egy olyan szakemberekből álló csapatot biztosítani a számukra, akik a mindennapi nehézségekben tudnak segítséget nyújtani a családoknak.

A Magyar Dráma Napja alkalmából szeptember 21-én Pintér Bélával Till Attila beszélget. A zenét Kovács Márton és együttese biztosítja.

A hónap zárásaként vendégünk lesz a Design Hét. Szeptember 29-én 10 órától este 18 óráig a Kreatim - Design Aid kiállítás és vásárra várják az érdeklődőket az Átrium Kávézóba. A vásár a social designra, a művészetterápiás és szociális foglalkoztatás területére koncentrál. "Minden design ökodesign" - mondta Zalavári József, mert minden tárgy eltart több embert is: azt, aki tervezte, aki csinálta, és aki használja.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház kritika

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Színház józsef attila színház

Így ünnepelték Láng József színművész 85. születésnapját

A József Attila Színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán ünnepelte mindenki Dodi bácsiját.
Színház ajánló

Suttogók a FÉMben

A FÉM több lábon áll, hiszen a színház mellett a zene, a képzőművészet szinte ugyanolyan hangsúllyal szerepel a kulturális tér kihasználásában. Ám a legfontosabb, maga a színház is két részre tagolódik: egyrészt a FÉM saját, repertoár előadásaira, s az igencsak színes felhozatalt képviselő vendégelőadások produkcióira.
Színház ajánló

Isten férfi vagy nő? – Halhatatlan a FÉMben

Márton Andrással és Andai Katival a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Halhatatlan című drámáját. Lehet-e sírni az élettel? Lehet-e nevetni a halállal?
Színház hír

Meglepetéssel indítja az évet a Proton Színház

A színházzal nem rendelkező társulat a föld alá csábítja nézőit.