Színház

Nagy színészekkel folytatódik idén a #Kedves Zsámbék! zenés felolvasószínházi sorozat

2023.07.13. 14:20
Ajánlom
Idén a Zsámbéki Nyári Színház gazdag, 40. jubileumi évadában júliusban és augusztusban kerül sor egy-egy előadásra olyan művészek részvételével, mint Wunderlich József, Hajdu Steve, Csuja Imre, Dresch Mihály, Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Csákányi Eszter és Csorba Lóránt.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

Az ötödik nyáron várja az érdeklődőket a #Kedves Zsámbék! zenés felolvasószínházi sorozat Seres Tamás rendezésében a Zsámbéki Nyári Színházban. A Zichy-kastély ősfás udvarának szabadtéri színpadán irodalom és zene találkozik, nagy magyar színészek és zenészek idézik meg nagy költőink gondolatait és hoznak létre feledhetetlen pillanatokat, amiket még sokáig magunkkal vihetünk.

A #KedvesZsámbék! estek ízét részben a spontán pillanatok adják,

az összenevetések, egy nem várt asszociáció, vagy éppen verscsere, ahogyan a régi kortárssá válik, ahogyan egy gondolat évszázadok múlva is hat és tovább él. A rendező előszeretettel hoz össze olyan művészeket a #KedvesZsámbék! estek színpadára, akik még nem, vagy nem gyakran játszottak együtt, a találkozások így mindig frissek, üdék és tele vannak meglepetéssel.

ZsambekiSzanhaz20211fotoFejerJanos-140627.jpeg

Zsámbéki Nyári Színház (Fotó/Forrás: Fejér János / Zsámbéki Színház)

Az első előadás címe Színház-Történet-Klasszikusok július 23-án Wunderlich Józseffel, Hajdu Steve-vel, Csuja Imrével és Dresch Mihállyal. Örök versek, történetek, részletek, anekdoták az emberiség kultúrtörténetének legizgalmasabb fejezetéről, a színházról négy nagy művészegyéniség előadásában, ahol a szöveg és zene eggyé válik, segíti egymást a színpadon, a színész néha kicsit zenész és fordítva, feledhetetlen pillanatokat létrehozva.

A második este címe augusztus 13-án Természet-Falu-Város, avagy nagy zarándoklat és utazás nagy költőink életművében, utazás térben és időben egyaránt klasszikustól a kortársig. És akikkel utazunk: Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Csákányi Eszter és Csorba Lóránt/Lóci, akik egészen különleges vidékekre hívnak bennünket.

A #kedvesZsámbék! sorozat mindegyik estje egyszeri találkozás, alternatív ősbemutatók sorozata.

További részletek, valamint jegyvásárlás.

Támogatott tartalom

Fejléckép: Csákányi Eszter a Természet-Falu-Város című előadásban  (Zsámbéki Színház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Tánc

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Könyv

Megmenekülhet Esterházy Péter egykori otthona

Alkotóházként születhet újjá a 2016-ban elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas író egykori, rómaifürdői családi háza.
Színház

Mindig van egy hajnal a konyhában – beszélgetés Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

Valódi érzelmi hullámvasutat kínál a nézőknek a Rózsavölgyi Szalon április közepén bemutatott, Bármit mondhatsz című előadása, amelyben egy negyvenes házaspár próbálja tisztázni sok-sok év alatt felgyülemlett sérelmeiket egy reggelbe nyúló beszélgetés során. A két főszereplővel, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal beszélgettünk.
Klasszikus

Balázs Jánost, Harcsa Veronikát és Fischer Ivánt is elismerték az első alkalommal átadott Bartók Rádió Zenei Díjjal

A Bartók Rádió a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen először adta át díjait. A nagyszabású díjkiosztót a Bartók Rádió és a Duna május 25-én, az M5 kulturális csatorna május 26-án tűzi műsorra.
Klasszikus

Bach-estre készül Ránki Dezső és az Anima Musicae

A sűrű májusi koncertszezon igazi különlegességet tartogat még a hónap végére is: a Klukon Edit, Ránki Dezső és Ránki Fülöp által megálmodott Csönd-zsák koncertek 14. hangversenyén J. S. Bach négy zongoraversenye csendül fel az Anima Musicae Kamarazenekarral közösen.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Chaplin és Einstein barátságának történetéről szól a Rózsavölgyi Szalon augusztusban érkező bemutatója

Megtartották a Rózsavölgyi Szalon soron következő bemutatója, az Albert és Charlie olvasópróbáját Ujj Mészáros Károly rendező vezetésével. Az augusztusi bemutatóban színpadra lép Epres Attila, Pál András és Nagy Dóra.
Színház hír

Komédia, horror és romantikus musical is helyet kapott a Karinthy Színház új évadában

A Nemzetközi Történetmesélő Fesztivállal, az első Karinthy New Wave Festivallal júniusban, az új évadban pedig több bemutatóval várja a közönséget a Karinthy Színház.
Színház ajánló

Milyen hatással van hat ember életére egy váratlan terhesség? – új bemutató a 6SZÍN-ben

Csákvári Krisztián írta és rendezte a 6SZÍN legújabb bemutatóját, amely egy váratlan terhesség körül forog. A Kontraszt című előadás története egy fiatal felnőtt férfi útkereséséről szól a modern világ talajvesztett zűrzavarában.
Színház interjú

Mindig van egy hajnal a konyhában – beszélgetés Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

Valódi érzelmi hullámvasutat kínál a nézőknek a Rózsavölgyi Szalon április közepén bemutatott, Bármit mondhatsz című előadása, amelyben egy negyvenes házaspár próbálja tisztázni sok-sok év alatt felgyülemlett sérelmeiket egy reggelbe nyúló beszélgetés során. A két főszereplővel, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal beszélgettünk.
Színház interjú

A művészet szabaddá tesz – interjú Venyige Sándorral

Pest megye legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválját kínálja Budapesttől mindössze 25 kilométerre a Mézesvölgyi Nyár. A fesztivál alapító-igazgatóját, Venyige Sándort kérdeztük az idei programokról.