Színház

Nagy Zsolt ismét főszerepben

2011.09.07. 16:23
Ajánlom
A Nemzeti Színház következő évadában több szerepátvételre is sor kerül. A legtöbb új karaktert Földi Ádám alakítja, Nagy Zsolt pedig a Szent Johanna után újabb főszerepet kap. Az Úri muri című előadást egyelőre nem tűzi műsorra a színház.

Az ember tragédiája Eszkimóját Makranczi Zalán alakítja. A Lázár Ervin meseregényéből készült Berzsián és Dideki költőjét Földi Ádám játssza, Vinkóczi Lőrénc szerepében Szatory Dávid, Aggszakállként Váncsa Gábor e.h. lép színre. A sok éve repertoáron levő Holdbeli csónakos címszerepét a következőkben kettőzés nélkül játssza Mátyássy Bence, míg Vitéz László szerepében Fehér Tibor, Bolond Istók szerepében Szatory Dávid, Paprika Jancsi szerepében Farkas Dénes látható, Temora, kelta istennő pedig a legígéretesebb pályakezdő kategóriában a Színikritikusok Díjára jelölt Mészáros Piroska lesz. A Rejtő Jenő regényéből adaptált Vesztegzár a Grand Hotelben is érintett a szereplőváltozásokban: Sedlintz, egészségügyi tanácsos szerepében Földi Ádám, Martin, pincér szerepében László Attila, ali Zogoli, albán trónörökös szerepében pedig Újvári Zoltán lép közönség elé.

A Gobbi Hilda Stúdióban játszott, Parti Nagy Lajos által újrafordított és újraértelmezett Tartuffe Orgonját Hevér Gábor alakítja, Damis szerepében Földi Ádám látható, Valér szerepét Farkas Dénes kapta meg. A Tizenkét dühös ember 7. esküdtjét Znamenák István alakítja a továbbiakban. A Vadászjelenetek Alsó-Bajoroszágból című, a régió egyik legjelesebb színházi fesztiváljára, Nyitrára is meghívást kapott produkcióban a főszerepet, Abramot Nagy Zsolt veszi át, akit a szeptember 30-án bemutatandó Szent Johanna után - a Shaw-drámában Robert de Baudricourt, Vaucouleurs várkapitányát játssza - újabb főszerepben láthatnak a Nemzeti Színházban.

A Mohácsi testvérek és Kovács Márton Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című, sokszorosan a Színikritikusok Díjára jelölt  előadásában a tiszteletes és a szovjet százados szerepében Alföldi Róbert látható, míg a legközelebbi premier, a Szent Johanna is új közreműködőt kap a Jean Dunois, az Orléans-i Fattyú szerepét alakító Szabó Kimmel Tamás  személyében.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Plusz

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház gyász

Elhunyt Szegvári Menyhért, az egri színház örökös tagja

A Jászai Mari-díjas színész, rendező, az egri Gárdonyi Géza színház örökös tagja 71 éves volt.
Színház ajánló

Lakatos Márk látványvilágával készül a Dekameron 2020

Csákányi Eszter és Kulka János is szerepel a Trojka Színházi Társulás online előadásában, amely bárki számára ingyenesen elérhető lesz június 11-én este.
Színház ajánló

Trianon különkiadással emlékezik a Vörösmarty Színház a százéves évfordulón

A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. Június 4-én 16.31-kor a színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.
Színház hír

140 év óta először elmarad a Royal Shakespeare Company évada

A Royal Shakespeare Company (RSC) neves brit színházi társulat az összes idei előadását elhalasztotta vagy törölte a koronavírus-járvány miatt - jelentette be közleményében a társulat művészeti igazgatója.
Színház gyász

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.