Színház

Nagy Zsolt ismét főszerepben

2011.09.07. 16:23
Ajánlom
A Nemzeti Színház következő évadában több szerepátvételre is sor kerül. A legtöbb új karaktert Földi Ádám alakítja, Nagy Zsolt pedig a Szent Johanna után újabb főszerepet kap. Az Úri muri című előadást egyelőre nem tűzi műsorra a színház.

Az ember tragédiája Eszkimóját Makranczi Zalán alakítja. A Lázár Ervin meseregényéből készült Berzsián és Dideki költőjét Földi Ádám játssza, Vinkóczi Lőrénc szerepében Szatory Dávid, Aggszakállként Váncsa Gábor e.h. lép színre. A sok éve repertoáron levő Holdbeli csónakos címszerepét a következőkben kettőzés nélkül játssza Mátyássy Bence, míg Vitéz László szerepében Fehér Tibor, Bolond Istók szerepében Szatory Dávid, Paprika Jancsi szerepében Farkas Dénes látható, Temora, kelta istennő pedig a legígéretesebb pályakezdő kategóriában a Színikritikusok Díjára jelölt Mészáros Piroska lesz. A Rejtő Jenő regényéből adaptált Vesztegzár a Grand Hotelben is érintett a szereplőváltozásokban: Sedlintz, egészségügyi tanácsos szerepében Földi Ádám, Martin, pincér szerepében László Attila, ali Zogoli, albán trónörökös szerepében pedig Újvári Zoltán lép közönség elé.

A Gobbi Hilda Stúdióban játszott, Parti Nagy Lajos által újrafordított és újraértelmezett Tartuffe Orgonját Hevér Gábor alakítja, Damis szerepében Földi Ádám látható, Valér szerepét Farkas Dénes kapta meg. A Tizenkét dühös ember 7. esküdtjét Znamenák István alakítja a továbbiakban. A Vadászjelenetek Alsó-Bajoroszágból című, a régió egyik legjelesebb színházi fesztiváljára, Nyitrára is meghívást kapott produkcióban a főszerepet, Abramot Nagy Zsolt veszi át, akit a szeptember 30-án bemutatandó Szent Johanna után - a Shaw-drámában Robert de Baudricourt, Vaucouleurs várkapitányát játssza - újabb főszerepben láthatnak a Nemzeti Színházban.

A Mohácsi testvérek és Kovács Márton Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című, sokszorosan a Színikritikusok Díjára jelölt  előadásában a tiszteletes és a szovjet százados szerepében Alföldi Róbert látható, míg a legközelebbi premier, a Szent Johanna is új közreműködőt kap a Jean Dunois, az Orléans-i Fattyú szerepét alakító Szabó Kimmel Tamás  személyében.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Évadvégi kavalkád Zsámbékon

Hinták, Woyzeck, Álom újratöltve. Szerdától szerdáig három előadás látható a Zsámbéki Színházi Bázis egyik legizgalmasabb játszóhelyén, a Műemlék Rakétabázison.
Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.