Színház

Nemzetközi Színházi Fesztivál a BTF-en

2010.03.16. 17:08
Ajánlom
A Tavaszi Fesztivál keretein belül tavaly kelt életre a Nemzetközi Színházi Fesztivál. A 2009-es előadások sikere után joggal bízhatunk az idei kínálatban is.

A dán Hotel Pro Forma Operation Orfeo című különleges produkciója fények, hangok, mozdulatok és szavak játékának együtteséből tevődik össze. A Thalia Theater Hamburg Luk Perceval szeptemberben bemutatott darabjával érkezik. The truth about THE KENNEDYS című darabja korabeli dokumentumok alapján, mintegy kortárs "királydrámaként" eleveníti meg a Kennedy család százhatvan éves történetének legjelentősebb epizódjait. A német kritikusok által az év színházának választott Münchner Kammerspiele a HIOB című, fantasztikus színészi és rendezői feladatot teljesítő előadással érkezik. A Zajc Horváth Nemzeti Színház szokatlan darabja, a Turbo Folk megdöbbentő és kifi nomult módon mutatja be a jugoszláv örökség sötét maradványait. Az Inbal Pinto & Avshalom Pollack Dance Company vendégjátékát a japán mese ihlette, a Hydra a tánc, a pantomim és az akrobatika ötvözete. A magyar bemutató a Nemzeti Színházban Gothár Péter Lear király-rendezése lesz, Varró Dániel új fordításában.

Lear király - március 19. - Nemzeti Színház (rend.: Gothár Péter)

Orfeo - március 22. - Nemzeti Színház (Hotel Pro Forma, Dánia)

Turbo Folk - március 22. - Nemzeti Színház, Gobbi Hilda Színpad (Horváth Nemzeti Színház)

The Kennedys - március 27. - Nemzeti Színház (Thalia Theater Hamburg)

Hydra - március 29. - Nemzeti Színház (Inbal Pinto & Avshalom Pollack Dance Company)

HIOB - április 2. - Nemzeti Színház (Münchener Kammerspiele)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Ez a kedvenc pályázatunk egy „zöld”, környezetbarát Notre Dame megépítésére

Futurisztikus üvegtorony, napenergia és városi farm a rászorulóknak – ilyen lehetne a Notre Dame egy, az újjáépítésre pályázó mérnöki iroda szerint.
Klasszikus

Ilyen volt: Baráti Kristóffal zenélt a Kodály Filharmonikusok a reptéren

A négy őselem, a tűz, a víz, a föld és a levegő szolgált mottóként a debreceni Kodály Filharmonikusok nagyszerű koncertjének műsorában. Kritika.
Könyv

Pakold meg magad könyvekkel a Líra raktárában pár száz forintért!

Mi már tudjuk az igazi könyvmolyok szombati programját. Raktárvásár lesz a Lírában.
Színház

Operagála köszönti az 50 éves Szentendrei Teátrumot

Öt saját bemutatót és számos előadást kínál új évadában a Szentendrei Teátrum, amely idén ünnepli ötvenéves fennállását. A születésnapi operagálát Szentendre főterén rendezik meg, az évad háziasszonya Gubik Petra.
Klasszikus

Még májusban lehet jelentkezni a Crescendo Nyári Akadémiára

Immár 16. alkalommal rendezik meg a nemzetközi komolyzenei mesterkurzust és fesztivált 2019. július 24. és augusztus 5. között Tokajban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház új évad

Operagála köszönti az 50 éves Szentendrei Teátrumot

Öt saját bemutatót és számos előadást kínál új évadában a Szentendrei Teátrum, amely idén ünnepli ötvenéves fennállását. A születésnapi operagálát Szentendre főterén rendezik meg, az évad háziasszonya Gubik Petra.
Színház hír

A Kodály-módszerről szóló Vecsei–Vidnyánszky-darab is látható lesz jövőre a Nemzetiben

Tíz bemutatót tervez a jövő évadban a Nemzeti Színház, ahol Eirik Stubo, David Doiasvili, Szász János, Andrzej Bubien, Berettyán Nándor, Márkó Eszter és ifj. Vidnyánszky Attila rendezését is láthatja a közönség.
Színház magazin

Csehov-hősnőbe oltott Tündekirálynő – Cate Blanchett 50

A színpadon és a filmvásznon mutatott teljesítményével is számos díjat kiérdemelt, ő az egyetlen színésznő, akit ugyanazért a szerepért kétszer is Oscar-díjra jelöltek. Május 14-én töltötte be ötvenedik életévét Cate Blanchett.
Színház gyász

Elhunyt Vass Éva színésznő, Gábor Miklós özvegye

85 éves korában vasárnap elhunyt Vass Éva kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész.
Színház klasszik rádió

A vágyvillamos zakatol a Fidelio Klasszik következő adásában

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása május 11-én 10 órától hallható a 92.1-en, benne interjú hallható Bagó Bertalannal, Havasi Zoltánnal, Kollmann Szilviával és Serfőző Krisztinával.