Színház

Neves színészek gyerekkori fotói a Rózsavölgyi Szalon adventi kalendáriumában

2019.12.04. 15:40
Ajánlom
Szőke kislány egy karácsonyi ablakban, barna kisfiú macival a karjában – vajon felismeri őket? Segítünk: mindannyian a Rózsavölgyi Szalonban játszanak. Neves színészek gyerekkori fotóiból nyílnak a Rózsavölgyi Szalon adventi ablakai a facebook oldalukon.

A Rózsavölgyi Szalon ünnepi kalendáriumának egy-egy ablaka Karácsonyig minden este egy kisgyerek fotójával nyit ki. A képzeletbeli „gyerektársulatban” a náluk játszó művészek gyerekkori képei hangolnak rá minket az ünnepekre. Nincs más dolgunk, mint kitalálni, ki lehet a motorozó kisfiú vagy a szemüveges kislány.

Az ötletes sorozatot Ullmann Mónika gyerekkori fotója vezette fel. Persze, az ő fiatalkori arca sokunk számára ismerős lehet, ha máshonnan nem, hát az Égigérő fű című magyar filmből. December elsején egy macival fotózkodó színész jelent meg az ablakban, aki a kép készülte óta jelentős művész lett. A Szalonban a Semmit se bánok című előadás egyik főszereplőjeként látható. Ő nem más, mint Elek Ferenc! Őt követte az a fiatal színész, aki először játszik a Rózsavölgyi Szalonban a december 12-től látható Végszó című előadásban. Mint megtudhatjuk róla, még általános iskolás volt, amikor megnézte az Egy csók és más semmi című előadást a Vígben, és arra gondolt, egyszer ő is lenne ott, a színpadon. Idővel aztán elvégezte a Színművészetit és ötödévesként már a Vígszínházban volt gyakorlaton, később szerződést is kapott. Ma a Pesti Magyar Színház tagja. Szóval a fotón: Csiby Gergely.

Tegnap egy bájos, szemüveges kislány jelent meg a színház ablakában. Mai arcában is ott van a gyerekkori arca. Már hét éve műsoron van a Rózsavölgyi Szalonban az a kétszemélyes előadás, a Napfény kettőnknek, amelynek ő az egyik főszereplője Szervét Tibor mellett. A repertoáron szereplő többi produkció mellett jövőre új bemutatóban is feltűnik majd. Egyébként 2006-ban végzett Jordán Tamás és Lukáts Andor osztályában a Színművészetin. Ír verseket és színdarabokat, rendezni is elkezdett. A színésznő neve: Sipos Vera.

És hogy ki lesz a mai ablakban?

Hamarosan megtudhatja, ha felkeresi a Rózsavölgyi Szalon facebook oldalát!

download-144756.png

Adventi képsorozat (Fotó/Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

ADVENT

A Fidelio adventi rovatának kiemelt támogatói:

 

Budapesti Nyári Fesztivál

Feledhetetlen nyáresti élmények várják jövőre is a Szabad Tér Színház látogatóit: romantika, dráma, andalító és vérpezsdítő dallamok a Budapesti Nyári Fesztivál helyszínein.

További információ: www.szabadter.hu

 

Esernyős

Óbuda szívében, a békebeli hangulatot máig őrző Fő téren 2014-ben nyitotta meg kapuit a III. kerület kulturális sokszínűségét egyedi profillal kiegészítő Esernyős. A mára népszerűvé vált multifunkcionális intézményben az egész évben látogatható koncertek, képzőművészeti kiállítások és filmvetítések mellett a helyi közösséget erősítő programok zajlanak, valamint kávézó, bisztró és turisztikai infópont és jegyiroda működik.

További információ: www.esernyos.hu

 

Pesti Vigadó

A Pesti Vigadó minden korban a társasági élet központi helyszíneként működött. 2014 óta az épület fenntartását és üzemeltetését a Magyar Művészeti Akadémia, mint tulajdonos megbízásából a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. biztosítja, amelynek célja továbbra is fenntartani, és megőrizni a közönség számára e kulturális sokféleséget és a magas művészeti színvonalat.

További információ: www.vigado.hu

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elhunyt Haramza László operaénekes

A Magyar Állami Operaház magánénekesét 60 éves korában érte a halál – adta hírül az Opera.
Zenés színház

Ingyen látható a Macskák londoni előadása az online térben

Bemutatásának 40. évfordulóján a The Show Must Go On Youtube-csatornája ingyenesen közvetíti Andrew Lloyd Webber kultikus darabját, a Macskákat.
Vizuál

KÉP-regény: A Gyilkos tó kémiája

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal Gyilkos-tónál megélt pálinka-történeteket mesélt.
Zenés színház

Idén is díjazták a nemzetközi operaélet legjobbjait

Online díjátadón jelentették be az Opera Awards győzteseit, akik a 2020/21-es évadban nyújtott teljesítményük alapján érdemelték ki a díjat.
Vizuál

Új kiállítótérrel bővül a Virág Judit Galéria

Rippl-Rónai, Bortnyik és Munkácsy remekművei láthatók a május 15-én nyíló, csaknem 400 négyzetméteres területtel kibővülő Virág Judit Galériában, ahol a 105 kortárs és 157 klasszikus művet felvonultató új aukciós tárlat is megtekinthető.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

„Az embereknek nevetésre van szükségük” – A hétköznapok hőseit jutalmazta a Vörösmarty Színház

Július közepétől újra várja közönségét a Vörösmarty Színház. Ám lesznek olyanok, akik már kicsit korábban is elmehetnek a teátrumba: ők azok a hősök, akik nap mint nap, a legnehezebb időszakban, és azon túl is helyt állnak. Különleges akcióval köszönte meg a székesfehérvári társulat a Fejér megyei mentődolgozóknak az emberfeletti munkát, amelyet értünk tesznek.
Színház ajánló

Nyári színház négy helyszínen, visszatérnek A Pál utcai fiúk is

Komédiák, bohózatok, visszatérő színésznő, szerelem, mámor, Grund és stand up, mert ehhez van kedvünk. Idén nyáron a Vörösmarty Színház négy helyszínen várja közönségét.
Színház ajánló

Influenszerszövegeket mondanak a Katona színészei

„A téma az utcán hever” mondás különösen igaz a Katona József Színház és a Compact TV közös produkciójára, a társulat tagjai ugyanis a Monológ című új performanszukban interneten fellelt humoros, elgondolkodtató és provokatív szövegeket mondanak el – monológként.
Színház hír

Nyárindító improvizációs hétvégével várja az érdeklődőket a Momentán Társulat

Az improvizációs színházi előadások, sport- és családi programok mellett workshopokat és mini fenntarthatósági vásárt is szervez a Momentán Társulat. A június 11. és 13. között megrendezésre kerülő eseménysorozat új inspirációkat, szórakozást, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást ígér a látogatóknak.
Színház hír

Eredeti Örkény-egypercessel köszöntötték Mácsai Pált a jubileumi Azt meséld el Pista! után

Május 12-én különleges évfordulót ünnepelt az Örkény Színház, ugyanis 700. alkalommal tűzték műsorra Mácsai Pál egyszemélyes előadását, az Azt meséld el, Pista!-t.