Színház

Neves színészek gyerekkori fotói a Rózsavölgyi Szalon adventi kalendáriumában

2019.12.04. 15:40
Ajánlom
Szőke kislány egy karácsonyi ablakban, barna kisfiú macival a karjában – vajon felismeri őket? Segítünk: mindannyian a Rózsavölgyi Szalonban játszanak. Neves színészek gyerekkori fotóiból nyílnak a Rózsavölgyi Szalon adventi ablakai a facebook oldalukon.

A Rózsavölgyi Szalon ünnepi kalendáriumának egy-egy ablaka Karácsonyig minden este egy kisgyerek fotójával nyit ki. A képzeletbeli „gyerektársulatban” a náluk játszó művészek gyerekkori képei hangolnak rá minket az ünnepekre. Nincs más dolgunk, mint kitalálni, ki lehet a motorozó kisfiú vagy a szemüveges kislány.

Az ötletes sorozatot Ullmann Mónika gyerekkori fotója vezette fel. Persze, az ő fiatalkori arca sokunk számára ismerős lehet, ha máshonnan nem, hát az Égigérő fű című magyar filmből. December elsején egy macival fotózkodó színész jelent meg az ablakban, aki a kép készülte óta jelentős művész lett. A Szalonban a Semmit se bánok című előadás egyik főszereplőjeként látható. Ő nem más, mint Elek Ferenc! Őt követte az a fiatal színész, aki először játszik a Rózsavölgyi Szalonban a december 12-től látható Végszó című előadásban. Mint megtudhatjuk róla, még általános iskolás volt, amikor megnézte az Egy csók és más semmi című előadást a Vígben, és arra gondolt, egyszer ő is lenne ott, a színpadon. Idővel aztán elvégezte a Színművészetit és ötödévesként már a Vígszínházban volt gyakorlaton, később szerződést is kapott. Ma a Pesti Magyar Színház tagja. Szóval a fotón: Csiby Gergely.

Tegnap egy bájos, szemüveges kislány jelent meg a színház ablakában. Mai arcában is ott van a gyerekkori arca. Már hét éve műsoron van a Rózsavölgyi Szalonban az a kétszemélyes előadás, a Napfény kettőnknek, amelynek ő az egyik főszereplője Szervét Tibor mellett. A repertoáron szereplő többi produkció mellett jövőre új bemutatóban is feltűnik majd. Egyébként 2006-ban végzett Jordán Tamás és Lukáts Andor osztályában a Színművészetin. Ír verseket és színdarabokat, rendezni is elkezdett. A színésznő neve: Sipos Vera.

És hogy ki lesz a mai ablakban?

Hamarosan megtudhatja, ha felkeresi a Rózsavölgyi Szalon facebook oldalát!

download-144756.png

Adventi képsorozat (Fotó/Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

ADVENT

A Fidelio adventi rovatának kiemelt támogatói:

 

Budapesti Nyári Fesztivál

Feledhetetlen nyáresti élmények várják jövőre is a Szabad Tér Színház látogatóit: romantika, dráma, andalító és vérpezsdítő dallamok a Budapesti Nyári Fesztivál helyszínein.

További információ: www.szabadter.hu

 

Esernyős

Óbuda szívében, a békebeli hangulatot máig őrző Fő téren 2014-ben nyitotta meg kapuit a III. kerület kulturális sokszínűségét egyedi profillal kiegészítő Esernyős. A mára népszerűvé vált multifunkcionális intézményben az egész évben látogatható koncertek, képzőművészeti kiállítások és filmvetítések mellett a helyi közösséget erősítő programok zajlanak, valamint kávézó, bisztró és turisztikai infópont és jegyiroda működik.

További információ: www.esernyos.hu

 

Pesti Vigadó

A Pesti Vigadó minden korban a társasági élet központi helyszíneként működött. 2014 óta az épület fenntartását és üzemeltetését a Magyar Művészeti Akadémia, mint tulajdonos megbízásából a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. biztosítja, amelynek célja továbbra is fenntartani, és megőrizni a közönség számára e kulturális sokféleséget és a magas művészeti színvonalat.

További információ: www.vigado.hu

Legnépszerűbb

Plusz

„Akik pörgetik a kultúrát” – Itt a Kult50 idei névsora!

A Fidelio idén is összeállította azoknak a művészeknek a névsorát, akik a saját területükön jelentős teljesítményt nyújtottak az előző év folyamán. Ezúttal is tíz kategóriában választottuk ki az alkotókat és alkotócsoportokat védnökeink segítségével.
Könyv

„Az utolsó mondattal kezdd!” – Könyv jelent meg Kulka János édesapjáról

Azt mondják, a kés Paganinije volt. Mert bebizonyította, hogy gyógyítást is lehet művészi szinten űzni. Ő volt Kulka Frigyes mellkassebész, tüdőgyógyász professzor, aki a mai napig etalon az orvostársadalomban. A hétköznapi embernek inkább a Kulka név üti meg a fülét, ami nem véletlen: a legendás gyógyító Kossuth-díjas színművészünk, Kulka János édesapja volt.
Könyv

11 különleges könyv az Ünnepi Könyvhétről

Az idén nagyon hányatott sorsúra sikeredett könyvhetet végül részben online tartják meg, de ez nem jelenti azt, hogy a könyves újdonságokból ne lehetne csemegézni!
Klasszikus

Amerikában éppen arról megy a vita, hogy rasszista-e a klasszikus zeneelmélet

De óvatosan ítéljünk a kérdésben, mert nem minden „libsi” mondja, hogy rasszista, és senki nem lesz híve a fehér felsőbbrendűségnek attól, mert szereti Beethovent vagy Wagnert.
Vizuál

Budapest legmesésebb tetőteraszai

A Budapest100 csodája, hogy kinyitsz egy átlagos kaput a bulinegyed közepén és besétálsz egy 1800-as években épült ház ősfás udvarába. Vagy kijutsz egy tetőre és új perspektívát kapsz az egész városról. Galéria!

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

SZFE: a kuratórium pályázat nélkül nevezhet ki rektorhelyetteseket, akik az intézményt is vezethetik

"Kézi vezérlésre áll át a fenntartó, az SZFE eljárásokat indít" címmel adott ki közleményt a Színház- és Filmművészeti Egyetem miután egyoldalúan és visszamenőleg módosította a szervezeti és működési szabályzatot az új kuratórium, hogy ne kelljen pályázatot kiírni a rektorhelyettesek kinevezéséhez. Ráadásul lehetővé tették, hogy az ezt a pozíciót betöltők az intézményvezetői jogköröket is ellássák.
Színház hír

Crespo Rodrigo vezetheti tovább a Jászai Mari Színházat

2021. január 1-től újabb öt évre kapott megbízatást a tatabányai teátrum igazgatója, ez lesz a harmadik ciklusa.
Színház hír

Világsztárok hallatják hangjukat az SZFE mellett

Nyílt levélben fejezte ki támogatását az SZFE mellett negyvennégy világszerte elismert művész, köztük olyan hírességek, mint Cate Blanchett, Helen Mirren, Peter Brook és Salman Rushdie – írta meg a 444 a Financial Times-ra hivatkozva.
Színház hír

Eszenyi Enikő távollétében újítják fel futó rendezéseit a Vígben

Eszenyi Enikő személyes jelenléte nélkül újítják fel műsoron lévő rendezéseit a Vígszínházban Rudolf Péter és a korábbi igazgató közös döntése értelmében.
Színház hír

9-től 5-ig – Beugrással, de megtartják a József Attila Színház premierjét

Violet szerepét Auksz Éva veszi át, Roz Keith pedig Náray Erika lesz a 9-től 5-ig című új produkció szeptember 19-ei bemutatóján.