Színház

Neves színészek gyerekkori fotói a Rózsavölgyi Szalon adventi kalendáriumában

2019.12.04. 15:40
Ajánlom
Szőke kislány egy karácsonyi ablakban, barna kisfiú macival a karjában – vajon felismeri őket? Segítünk: mindannyian a Rózsavölgyi Szalonban játszanak. Neves színészek gyerekkori fotóiból nyílnak a Rózsavölgyi Szalon adventi ablakai a facebook oldalukon.

A Rózsavölgyi Szalon ünnepi kalendáriumának egy-egy ablaka Karácsonyig minden este egy kisgyerek fotójával nyit ki. A képzeletbeli „gyerektársulatban” a náluk játszó művészek gyerekkori képei hangolnak rá minket az ünnepekre. Nincs más dolgunk, mint kitalálni, ki lehet a motorozó kisfiú vagy a szemüveges kislány.

Az ötletes sorozatot Ullmann Mónika gyerekkori fotója vezette fel. Persze, az ő fiatalkori arca sokunk számára ismerős lehet, ha máshonnan nem, hát az Égigérő fű című magyar filmből. December elsején egy macival fotózkodó színész jelent meg az ablakban, aki a kép készülte óta jelentős művész lett. A Szalonban a Semmit se bánok című előadás egyik főszereplőjeként látható. Ő nem más, mint Elek Ferenc! Őt követte az a fiatal színész, aki először játszik a Rózsavölgyi Szalonban a december 12-től látható Végszó című előadásban. Mint megtudhatjuk róla, még általános iskolás volt, amikor megnézte az Egy csók és más semmi című előadást a Vígben, és arra gondolt, egyszer ő is lenne ott, a színpadon. Idővel aztán elvégezte a Színművészetit és ötödévesként már a Vígszínházban volt gyakorlaton, később szerződést is kapott. Ma a Pesti Magyar Színház tagja. Szóval a fotón: Csiby Gergely.

Tegnap egy bájos, szemüveges kislány jelent meg a színház ablakában. Mai arcában is ott van a gyerekkori arca. Már hét éve műsoron van a Rózsavölgyi Szalonban az a kétszemélyes előadás, a Napfény kettőnknek, amelynek ő az egyik főszereplője Szervét Tibor mellett. A repertoáron szereplő többi produkció mellett jövőre új bemutatóban is feltűnik majd. Egyébként 2006-ban végzett Jordán Tamás és Lukáts Andor osztályában a Színművészetin. Ír verseket és színdarabokat, rendezni is elkezdett. A színésznő neve: Sipos Vera.

És hogy ki lesz a mai ablakban?

Hamarosan megtudhatja, ha felkeresi a Rózsavölgyi Szalon facebook oldalát!

download-144756.png

Adventi képsorozat (Fotó/Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

ADVENT

A Fidelio adventi rovatának kiemelt támogatói:

 

Budapesti Nyári Fesztivál

Feledhetetlen nyáresti élmények várják jövőre is a Szabad Tér Színház látogatóit: romantika, dráma, andalító és vérpezsdítő dallamok a Budapesti Nyári Fesztivál helyszínein.

További információ: www.szabadter.hu

 

Esernyős

Óbuda szívében, a békebeli hangulatot máig őrző Fő téren 2014-ben nyitotta meg kapuit a III. kerület kulturális sokszínűségét egyedi profillal kiegészítő Esernyős. A mára népszerűvé vált multifunkcionális intézményben az egész évben látogatható koncertek, képzőművészeti kiállítások és filmvetítések mellett a helyi közösséget erősítő programok zajlanak, valamint kávézó, bisztró és turisztikai infópont és jegyiroda működik.

További információ: www.esernyos.hu

 

Pesti Vigadó

A Pesti Vigadó minden korban a társasági élet központi helyszíneként működött. 2014 óta az épület fenntartását és üzemeltetését a Magyar Művészeti Akadémia, mint tulajdonos megbízásából a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. biztosítja, amelynek célja továbbra is fenntartani, és megőrizni a közönség számára e kulturális sokféleséget és a magas művészeti színvonalat.

További információ: www.vigado.hu

Legnépszerűbb

Klasszikus

Egy életet kell végigélni ahhoz, hogy valaki így tudjon zongorázni

Kurtág Márta emlékére szólt a zene szerdán a BMC-ben, a 94 éves Kurtág György játékát pedig videofelvételen hallottuk. Feleségének tett ígérete volt, hogy ezt a Mozart-szonátát adja elő.
Zenés színház

A díva, akit a grúz szegénységből a világ tetejére segített az énekhangja

Tbilisziben született, Milánóban él, szerte a világon ünneplik. 2020-ban Japán és Kína mellett a Keresztény farsang sztárvendégeként Magyarországon is fellép „az operavilág Angelina Jolie”-jaként emlegetett szoprán, Nino Machaidze, aki magazinunknak karrierje lépcsőfokairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről is mesélt.
Jazz/World

Jön Juan Diego Flórez – Íme a 17. VeszprémFest teljes programja

Az öt napos zenei fesztiválon duplázik a Jazz+Az, érkezik a Postmodern Jukebox és közönség elé lép a világ egyik legnépszerűbb opera csillaga, Juan Diego Flórez.
Vizuál

Eredeti művek – hamis kiállítás?

Lehet-e egy punkot klasszikus kiállításon bemutatni? Kifinomult bosszú a művészeti közegtől vagy egyszerű félreértelmezés?
Vizuál

Jeremy Ironsszal és politikai állásfoglalásokkal nyitott a Berlinale

A társadalmi, politikai kérdések iránt hagyományosan nyitott Berlini Nemzetközi Filmfesztivál csütörtök esti megnyitóján egyperces néma tiszteletadással emlékeztek meg a Hessen tartományi Hanauban előző nap történt lövöldözés áldozatairól.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Lámpagyújtogató vagyok” – Interjú Spolarics Andreával

Decemberben elnyerte a legjobb epizodistáknak járó Aase-díjat, ő Kocsma Jenny a Koldusoperában, szívügye a tanítás, legközelebb az Aliz! c. ifjúsági előadásban láthatjuk Spolarics Andreát, a Budaörsi Latinovits Színház alapító tagját.
Színház magazin

Hogyan lett nagy író Bereményi Géza?

Mitől lesz valaki nagyformátumú író? Van rá recept? Vagy ez egy eleve elrendelés? Bereményi Géza esetében a legnagyobb játékos, maga az élet determinálta a sikert. Vagy a Teleki téri piac. Önmagáról, az Eldorádóról mesélt Huszárik Katának a JaSzalonban.
Színház interjú

„Érződik a darabon, hogy színész írta” – Interjú Brasch Bencével

Zach Braff fekete komédiáját, a Minden nagyon jó lesz című darabot tűzi műsorra az Átrium. Idegenek az éjszakában, egy elhagyott tengerparti nyaralóban. Poénos bemondásoktól, egymás zrikálásától jutnak el odáig, hogy színt valljanak magukról. A harmincötödik szülinapján végzetes lépésre készülő „házigazda” szerepét Brasch Bence alakítja.
Színház hír

Házastársi pingpong a Belvárosi Színházban

Stefan Vögel fordulatokban gazdag párkapcsolati vígjátéka Rába Roland rendezésében, Debreczeny Csaba, Szávai Viktória, Mészáros Máté és Járó Zsuzsa előadásában látható február 19-től.
Színház interjú

Ki milyen jövőt képzel el a Szabad Tér Színháznak? – Az aspiránsokat kérdeztük

Hárman adtak be pályázatot a Szabad Tér Színház vezetésére: Bán Teodóra jelenlegi ügyvezető mellett Benkő Nóra színművész és Somogyi Szilárd rendező. Lapunk megszólaltatta a három jelöltet.