Színház

Neves színészek gyerekkori fotói a Rózsavölgyi Szalon adventi kalendáriumában

2019.12.04. 15:40
Ajánlom
Szőke kislány egy karácsonyi ablakban, barna kisfiú macival a karjában – vajon felismeri őket? Segítünk: mindannyian a Rózsavölgyi Szalonban játszanak. Neves színészek gyerekkori fotóiból nyílnak a Rózsavölgyi Szalon adventi ablakai a facebook oldalukon.

A Rózsavölgyi Szalon ünnepi kalendáriumának egy-egy ablaka Karácsonyig minden este egy kisgyerek fotójával nyit ki. A képzeletbeli „gyerektársulatban” a náluk játszó művészek gyerekkori képei hangolnak rá minket az ünnepekre. Nincs más dolgunk, mint kitalálni, ki lehet a motorozó kisfiú vagy a szemüveges kislány.

Az ötletes sorozatot Ullmann Mónika gyerekkori fotója vezette fel. Persze, az ő fiatalkori arca sokunk számára ismerős lehet, ha máshonnan nem, hát az Égigérő fű című magyar filmből. December elsején egy macival fotózkodó színész jelent meg az ablakban, aki a kép készülte óta jelentős művész lett. A Szalonban a Semmit se bánok című előadás egyik főszereplőjeként látható. Ő nem más, mint Elek Ferenc! Őt követte az a fiatal színész, aki először játszik a Rózsavölgyi Szalonban a december 12-től látható Végszó című előadásban. Mint megtudhatjuk róla, még általános iskolás volt, amikor megnézte az Egy csók és más semmi című előadást a Vígben, és arra gondolt, egyszer ő is lenne ott, a színpadon. Idővel aztán elvégezte a Színművészetit és ötödévesként már a Vígszínházban volt gyakorlaton, később szerződést is kapott. Ma a Pesti Magyar Színház tagja. Szóval a fotón: Csiby Gergely.

Tegnap egy bájos, szemüveges kislány jelent meg a színház ablakában. Mai arcában is ott van a gyerekkori arca. Már hét éve műsoron van a Rózsavölgyi Szalonban az a kétszemélyes előadás, a Napfény kettőnknek, amelynek ő az egyik főszereplője Szervét Tibor mellett. A repertoáron szereplő többi produkció mellett jövőre új bemutatóban is feltűnik majd. Egyébként 2006-ban végzett Jordán Tamás és Lukáts Andor osztályában a Színművészetin. Ír verseket és színdarabokat, rendezni is elkezdett. A színésznő neve: Sipos Vera.

És hogy ki lesz a mai ablakban?

Hamarosan megtudhatja, ha felkeresi a Rózsavölgyi Szalon facebook oldalát!

download-144756.png

Adventi képsorozat (Fotó/Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

ADVENT

A Fidelio adventi rovatának kiemelt támogatói:

 

Budapesti Nyári Fesztivál

Feledhetetlen nyáresti élmények várják jövőre is a Szabad Tér Színház látogatóit: romantika, dráma, andalító és vérpezsdítő dallamok a Budapesti Nyári Fesztivál helyszínein.

További információ: www.szabadter.hu

 

Esernyős

Óbuda szívében, a békebeli hangulatot máig őrző Fő téren 2014-ben nyitotta meg kapuit a III. kerület kulturális sokszínűségét egyedi profillal kiegészítő Esernyős. A mára népszerűvé vált multifunkcionális intézményben az egész évben látogatható koncertek, képzőművészeti kiállítások és filmvetítések mellett a helyi közösséget erősítő programok zajlanak, valamint kávézó, bisztró és turisztikai infópont és jegyiroda működik.

További információ: www.esernyos.hu

 

Pesti Vigadó

A Pesti Vigadó minden korban a társasági élet központi helyszíneként működött. 2014 óta az épület fenntartását és üzemeltetését a Magyar Művészeti Akadémia, mint tulajdonos megbízásából a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. biztosítja, amelynek célja továbbra is fenntartani, és megőrizni a közönség számára e kulturális sokféleséget és a magas művészeti színvonalat.

További információ: www.vigado.hu

Legnépszerűbb

Zenés színház

A londoni és a New York-i operaház is kirúgta Vittorio Grigolót

„Helytelen és agresszív viselkedése miatt” megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera.
Klasszikus

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.
Színház

Kiállnak Upor László rektorjelölt mellett kollégái és hallgatói 

Több mint nyolcvan színházi dramaturg, és az SZFE Doktori Iskolájának negyven hallgatója állt ki nyilatkozataiban a Színház- és Filmművészeti Egyetem múlt héten megszavazott rektorjelöltje, Upor László dramaturg, fordító és egyetemi tanár szakmai és emberi integritása mellett.
Színház

Mégsem szűnik meg az NKA?

Az EMMI hivatalos közleményt adott ki az állami kulturális támogatások jelentős részét szétosztó Nemzeti Kulturális Alappal kapcsolatban megjelent hírekre válaszul.
Zenés színház

Cecilia Bartoli operaigazgató lett

Az olasz operaénekesnő az első nőként veszi át a monte-carlói operaház, a La Salle Garnier vezetését 2023-tól.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Újszínházi zaklatási ügyről ír a HVG

A lap úgy tudja, egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész zaklathatott egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban.
Színház ajánló

Nincsen évad ősbemutató nélkül a József Attila Színházban

A Film évadában dúskál az ősbemutatókban a József Attila Színház. A sort a Macskafogó kezdte, most van soron a Magas szőke barna férfi felemás…, majd márciusban itt mutatkozik be Budapesten a 9-től 5-ig, nagysikerű Westend musical. De most térjünk vissza az aktuális premierre: A magas szőke + két szőke színpadi adaptációjára.
Színház hír

Petíció indult és tüntetést szerveznek a kulturális élet totális átszervezése ellen

Teljesen ellehetetlenítené a függetlenek működését, de a kőszínházak műsorpolitikáját is felülről irányítaná a kormány egy új törvényjavaslat szerint. Ennek megakadályozására szerveznek december 9-én tüntetést a fővárosi kőszínházak – emellett petíció is indult a törvényjavaslat elfogadása ellen. FRISSÍTVE
Színház premier

Illíria szigetén az elit jól elvan - Amit akartok (Vízkereszt) bemutató a Szkénében

Illíria népe álmos-derűs egyhangúságban él Shakespeare mágikus komédiájában. Erre a helyre csak megérkezni lehet, elhagyni soha... December 7-én és 8-án tartják a Szkéné Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház budapesti bemutatóját Tarnóczi Jakab rendezésében.
Színház hír

Veszélyben a Váci Dunakanyar Színház jövője

A színház szerkesztőségünkhöz eljutatott közleménye szerint nem lehet tudni, hogy számíthatnak-e 2020-ban Vác városának támogatására, ezért el kellett halasztaniuk a következő bemutatójuk, Szerb Antal: VII. Olivér című darabjának az olvasópróbáját.