Színház

Nyárindító improvizációs hétvégével várja az érdeklődőket a Momentán Társulat

2021.05.14. 09:15
Ajánlom
Az improvizációs színházi előadások, sport- és családi programok mellett workshopokat és mini fenntarthatósági vásárt is szervez a Momentán Társulat. A június 11. és 13. között megrendezésre kerülő eseménysorozat új inspirációkat, szórakozást, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást ígér a látogatóknak.

A programok már péntek délután elkezdődnek és egészen vasárnap estig kellemes és változatos feltöltődési lehetőséget kínálnak. Az Imprószigeten a fókusz természetesen a Momentán Társulat jóvoltából megvalósuló improvizáción lesz, a családi programok és gyerekdarabok mellett

a színház repertoárján szereplő valamennyi előadás színre kerül majd.

A már jól ismert – a nézők ötleteire is erősen támaszkodó – produkciókon túl újdonsággal is szolgál a Momentán: itt mutatják be az Élő Történelem – Mi sem tudjuk, mi történt 500 éve! című történelmi előadást, amely szórakoztató módon dolgozza fel az ismert (és kevésbé ismert) történelmi eseményeket a mohácsi vészt követő időszakból. Vajon miért lehetett fontos Szulejmánnak Buda? És mi történt az elfoglalásig tartó 15 évben? Hogyan élték meg az eseményeket a magyarok? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik közösen a választ a színészek és a nézők.

A „komolyabb” témák iránt érdeklődők is találnak érdekes előadást a műsorkínálatban: a pszichológiából merítkező Fröccs Almási Kitti pszichológus segítségével fiktív és valós történeteken keresztül járja körül a bátorság témakörét. Aki pedig a filmek megszállottja, beülhet utána a Rendezők Viadalára is.

Az Imprósziget június 11. és 13. között kerül megrendezésre a Margitszigeten, a Petőfi Sándor Ifjúsági Tábor területén. A pontos programkínálatról, valamint a jegyvásárlási lehetőségről a mini fesztivál oldala ad bővebb tájékoztatást.

Fejléckép: a Momentán Társulat előadása (forrás: Momentán Társulat)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Tánc

Egy nagy kisember, aki egy könyvben szerepel Barisnyikovval – Kováts Tibor balettművésszel beszélgettünk

Kováts Tibor a nyolcvanas években a legrangosabb balettversenyeken „verte végig” a világ balett-táncosait, majd tizenhárom évnyi szünet után ismét színpadra állt Duda Éva Frida, az élet múzsája című táncdarabjában. Táncról, infantilizmusról, a balett nimbuszáról, tanításról, szégyenlősségről és öniróniáról is beszélgettünk vele.
Plusz

Megválasztották a Halhatatlanok Társulatának új Örökös Tagjait

Idén is a szakmai kuratórium által kijelölt előadóművészek közül a közönség döntötte el, kik legyenek a Halhatatlanok Társulatának új tagjai. Az új Örökös Tagok lábnyomát elhelyezik a Halhatatlanok sétányán is.
Plusz

Kurtág György egyetlen operáját mutatják be a Liszt Ünnepen

A játszma vége várva várt magyarországi bemutatója, Ligeti György darabjait felvonultató zongoramaraton, élvonalbeli jazz- és világzenei előadók és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Végvárak, vitézek című táncjátéka várható az idei Liszt Ünnepen.
Klasszikus

Új helyszínen kezdi 2023/24-es évadát a MÁV Szimfonikus Zenekar

A 2023/24-es évadban elfoglalhatja új székházát a MÁV Szimfonikus Zenekar. A szezonra öt bérleti sorozatot és gyerekkoncerteket is hirdetnek, az évad egyik központi témája a szerelem lesz.
Színház

Elhunyt Sőregi Melinda dramaturg

Sőregi Melinda korábban a veszprémi Kabóca Bábszínház társulatának a tagja volt. 44 évesen távozott.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

A valóság mindig sokkal keményebb – beszélgetés Gianina Cărbunariuval

Gianina Cărbunariu román drámaíró, rendező és színházvezető, aki munkáiban érzékeny és fontos témákat dolgoz fel. De vajon képes-e a színház változtatni a világon? Ezt is megkérdeztük tőle, ahogy az is kiderült, mint mondana fiatalkori énjének, ha találkozna vele, amivel annak idején már Karinthynak is meggyűlt a baja.
Színház ajánló

A Furcsa párral és a Macskadémonnal indul a Szabadtéri Színházak Találkozója a Balaton-partján

Június 17-én két nyitóelőadással indul az idei Szabadtéri Színházak Találkozója a Kultkikötő tereiben: Balatonbogláron a Furcsa pár női változata látható, Alsóörsön a Macskadémon.
Színház hír

A Fiumei úti sírkertben vesznek végső búcsút Máthé Erzsitől

A legendás művésztől barátai, pályatársai és tisztelői 2023. június 20-án, délelőtt búcsúznak a Fiumei úti sírkert ravatalozójában.
Színház gyász

Elhunyt Sőregi Melinda dramaturg

Sőregi Melinda korábban a veszprémi Kabóca Bábszínház társulatának a tagja volt. 44 évesen távozott.
Színház interjú

Történelmi példaadás – Heiner Goebbels együttműködésekről, saját „politikájáról”, meglepetésekről és butaságokról

A német zeneszerző és rendező a Mindaz, ami történt és történhetne című nagyszabású és látványos előadásával szerepel a 10. Színházi Olimpián.