Színház

Nyárindító improvizációs hétvégével várja az érdeklődőket a Momentán Társulat

2021.05.14. 09:15
Ajánlom
Az improvizációs színházi előadások, sport- és családi programok mellett workshopokat és mini fenntarthatósági vásárt is szervez a Momentán Társulat. A június 11. és 13. között megrendezésre kerülő eseménysorozat új inspirációkat, szórakozást, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást ígér a látogatóknak.

A programok már péntek délután elkezdődnek és egészen vasárnap estig kellemes és változatos feltöltődési lehetőséget kínálnak. Az Imprószigeten a fókusz természetesen a Momentán Társulat jóvoltából megvalósuló improvizáción lesz, a családi programok és gyerekdarabok mellett

a színház repertoárján szereplő valamennyi előadás színre kerül majd.

A már jól ismert – a nézők ötleteire is erősen támaszkodó – produkciókon túl újdonsággal is szolgál a Momentán: itt mutatják be az Élő Történelem – Mi sem tudjuk, mi történt 500 éve! című történelmi előadást, amely szórakoztató módon dolgozza fel az ismert (és kevésbé ismert) történelmi eseményeket a mohácsi vészt követő időszakból. Vajon miért lehetett fontos Szulejmánnak Buda? És mi történt az elfoglalásig tartó 15 évben? Hogyan élték meg az eseményeket a magyarok? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik közösen a választ a színészek és a nézők.

A „komolyabb” témák iránt érdeklődők is találnak érdekes előadást a műsorkínálatban: a pszichológiából merítkező Fröccs Almási Kitti pszichológus segítségével fiktív és valós történeteken keresztül járja körül a bátorság témakörét. Aki pedig a filmek megszállottja, beülhet utána a Rendezők Viadalára is.

Az Imprósziget június 11. és 13. között kerül megrendezésre a Margitszigeten, a Petőfi Sándor Ifjúsági Tábor területén. A pontos programkínálatról, valamint a jegyvásárlási lehetőségről a mini fesztivál oldala ad bővebb tájékoztatást.

Fejléckép: a Momentán Társulat előadása (forrás: Momentán Társulat)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Van neve annak, ami vagyok – Székely Kriszta kiállása

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta is felszólalt június 14-én, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény elleni tüntetésen.
Jazz/World

Elhunyt Winand Gábor zenész

Hosszan tartó betegség után, 57 éves korában elhunyt Winand Gábor fuvolán és zongorán is kiválóan játszó zenész, énekes, tanár és zeneszerző – tudatta Budapest Jazz Club.
Klasszikus

A magyar zenetanárnő, aki generációkat tanított meg szorongás nélkül hegedülni

Havas Kató a saját bőrén tapasztalta meg, milyen káros hatással van egy muzsikusra a szorongás, a megfelelési kényszer és a lámpaláz. Egy balatoni cigányprímás, egy amerikai találkozás és egy majdnem félbeszakadt karrier hatására dolgozta ki hegedűoktatási módszerét, amelynek központi jelszava volt a természetesség, a könnyedség és a belülről fakadó elegancia.
Tánc

Ismét élőben játszik a Recirquel Társulat

A Solus Amor című produkcióval nyitja meg kapuit június 25-én a Müpa Fesztivál Színháza. Nem ez lesz az egyetlen újcirkusz-produkció a színházteremben: a trilógia egy másik darabja, a My Land is színre kerül.
Vizuál

Akik az erdőkből merítettek erőt

A Pálosok című tárlat az egyetlen magyar alapítású és máig működő férfi szerzetesrend, a pálos rend történetéről ad áttekintést. Egyszerre szól a világi és egyházi társadalom valamennyi csoportjához, s nyit azok felé is, akik kevés, vagy semmilyen tudással nem rendelkeznek a pálos rendről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Ősbemutatóra készül Kern András és Hernádi Judit

Június 18-án mutatják be Bess Wohl Válaszfalak című drámáját a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Magyarországon eddig még nem játszott darab két idős ember történetén keresztül beszél a szeretet és elfogadás erejéről, miközben fellebbenti a fátylat a beteljesületlen álmokról és felszínre törő vágyakról.
Színház ajánló

Kétórányi Cseh Tamás a Városmajorban, megállás nélkül

Cseh Tamás a XX. század krónikásaként vonult be a magyar zenetörténelembe. Szellemének, alkotóerejének hiánya sokak számára máig érezhető. A művész után maradt űrt próbálja betölteni az a színfalak közé álmodott nagyszabású, szcenírozott előadás, amely az első hangjegytől az utolsó hangulatképig Cseh Tamást idézi meg: a Váróterem, Keresztes Tamás rendezésében.
Színház hír

A Globe Színház szerint minden Shakespeare-mű rassziszta

Úgy tűnik, hogy a rasszizmus elleni harc Shakespeare műveit is elérte, a Globe Színház ugyanis bejelentette, hogy „dekolonizálják” a szerző munkáit.
Színház hír

Rekordszámú pályázat érkezett a Pinceszínház igazgatói posztjára

A színház vezetésére összesen tizenöten pályáztak, ilyenre évtizedek óta nem volt példa – tudatta Takács Máriusz ferencvárosi képviselő a Facebook-oldalán.
Színház gyász

Elhunyt Nagy Zoltán színművész

Az Újszínház művészét 78 éves korában érte a halál.