Színház

Nyárindító improvizációs hétvégével várja az érdeklődőket a Momentán Társulat

2021.05.14. 09:15
Ajánlom
Az improvizációs színházi előadások, sport- és családi programok mellett workshopokat és mini fenntarthatósági vásárt is szervez a Momentán Társulat. A június 11. és 13. között megrendezésre kerülő eseménysorozat új inspirációkat, szórakozást, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást ígér a látogatóknak.

A programok már péntek délután elkezdődnek és egészen vasárnap estig kellemes és változatos feltöltődési lehetőséget kínálnak. Az Imprószigeten a fókusz természetesen a Momentán Társulat jóvoltából megvalósuló improvizáción lesz, a családi programok és gyerekdarabok mellett

a színház repertoárján szereplő valamennyi előadás színre kerül majd.

A már jól ismert – a nézők ötleteire is erősen támaszkodó – produkciókon túl újdonsággal is szolgál a Momentán: itt mutatják be az Élő Történelem – Mi sem tudjuk, mi történt 500 éve! című történelmi előadást, amely szórakoztató módon dolgozza fel az ismert (és kevésbé ismert) történelmi eseményeket a mohácsi vészt követő időszakból. Vajon miért lehetett fontos Szulejmánnak Buda? És mi történt az elfoglalásig tartó 15 évben? Hogyan élték meg az eseményeket a magyarok? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik közösen a választ a színészek és a nézők.

A „komolyabb” témák iránt érdeklődők is találnak érdekes előadást a műsorkínálatban: a pszichológiából merítkező Fröccs Almási Kitti pszichológus segítségével fiktív és valós történeteken keresztül járja körül a bátorság témakörét. Aki pedig a filmek megszállottja, beülhet utána a Rendezők Viadalára is.

Az Imprósziget június 11. és 13. között kerül megrendezésre a Margitszigeten, a Petőfi Sándor Ifjúsági Tábor területén. A pontos programkínálatról, valamint a jegyvásárlási lehetőségről a mini fesztivál oldala ad bővebb tájékoztatást.

Fejléckép: a Momentán Társulat előadása (forrás: Momentán Társulat)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Nyolcvanöt előadást töröl a jövő évadból az Opera

A 24.hu értesülései szerint az intézményben tartott sztrájkot lezáró megállapodás következtében a Magyar Állami Operaház kénytelen törölni az Eiffel Műhelyházba tervezett előadások nagy részét.
Klasszikus

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Klasszikus

Idén is tíz fiatal kapott Junior Prima Díjat a klasszikus, a könnyűzene és a jazz területéről

A május 15-én a Magyar Zene Házában tartott ünnepélyes díjátadón tíz harminc év alatti kiemelkedő művészt díjaztak, akik az elismerés mellett hárommillió forint támogatásban is részesülnek.
Színház

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Zenés színház

Nézzen bele ön is Mundruczó Kornél müncheni Tosca-rendezésébe!

A neves film-, színházi és operarendező következő premierjét május 20-án tartják a Bajor Állami Operaházban. A produkció egyik júliusi előadása online közvetítésben is megtekinthető majd.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Színház ajánló

Jön a Jelen/Lét, a nemzetiségi színházak fesztiválja

Június 1-jén kezdődik a magyarországi nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten. A VII. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 18 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Színház hír

Kórházba került Jordán Tamás

A színművész elmondása szerint egy kisebb beavatkozás miatt szorult kórházi kezelésre, ám várhatóan már vasárnap hazaengedik, rövidesen pedig ismét színpadra állhat.
Színház hír

Meghívást kapott a Nagymamával álmodtam című előadás a Párizsi Olimpia kulturális fesztiváljára

Göndör László a pandémia alatt harminckét napon keresztül folytatott hosszas beszélgetést holokauszt-túlélő nagymamájával, az együtt töltött idejükből készült színházi produkció most egyedüliként képviseli a magyar előadóművészeti szcénát Párizsban.
Színház hír

Évadot hirdetett a Budaörsi Latinovits Színház – Alföldi Róbert, Pelsőczy Réka, Hegymegi Máté és Fehér Balázs Benő is rendez

Hat új bemutatóval készül a 2024/25-ös évadra a Budaörsi Latinovits Színház. Berzsenyi Bellaagh Ádám, a színház vezetője ezúttal is olyan alkotókat kért fel, akik magától értetődően tudnak bekapcsolódni abba a műhelymunkába, amely évek óta mind professzionálisabban és egyre több szakmai eredményt felmutatva működik Budaörsön.