Színház

Nyárindító improvizációs hétvégével várja az érdeklődőket a Momentán Társulat

2021.05.14. 09:15
Ajánlom
Az improvizációs színházi előadások, sport- és családi programok mellett workshopokat és mini fenntarthatósági vásárt is szervez a Momentán Társulat. A június 11. és 13. között megrendezésre kerülő eseménysorozat új inspirációkat, szórakozást, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást ígér a látogatóknak.

A programok már péntek délután elkezdődnek és egészen vasárnap estig kellemes és változatos feltöltődési lehetőséget kínálnak. Az Imprószigeten a fókusz természetesen a Momentán Társulat jóvoltából megvalósuló improvizáción lesz, a családi programok és gyerekdarabok mellett

a színház repertoárján szereplő valamennyi előadás színre kerül majd.

A már jól ismert – a nézők ötleteire is erősen támaszkodó – produkciókon túl újdonsággal is szolgál a Momentán: itt mutatják be az Élő Történelem – Mi sem tudjuk, mi történt 500 éve! című történelmi előadást, amely szórakoztató módon dolgozza fel az ismert (és kevésbé ismert) történelmi eseményeket a mohácsi vészt követő időszakból. Vajon miért lehetett fontos Szulejmánnak Buda? És mi történt az elfoglalásig tartó 15 évben? Hogyan élték meg az eseményeket a magyarok? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik közösen a választ a színészek és a nézők.

A „komolyabb” témák iránt érdeklődők is találnak érdekes előadást a műsorkínálatban: a pszichológiából merítkező Fröccs Almási Kitti pszichológus segítségével fiktív és valós történeteken keresztül járja körül a bátorság témakörét. Aki pedig a filmek megszállottja, beülhet utána a Rendezők Viadalára is.

Az Imprósziget június 11. és 13. között kerül megrendezésre a Margitszigeten, a Petőfi Sándor Ifjúsági Tábor területén. A pontos programkínálatról, valamint a jegyvásárlási lehetőségről a mini fesztivál oldala ad bővebb tájékoztatást.

Fejléckép: a Momentán Társulat előadása (forrás: Momentán Társulat)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Jazz/World

Jazzstandardek műfajközi fényben: Tigran Hamasyan koncertje a Müpában

2015-ös sikerkoncertje után május 20-án újra a Müpa színpadára lép napjaink egyik legkeresettebb jazz-zongoristája és -zeneszerzője, Tigran Hamasyan, hogy bemutassa április végén megjelent StandArt című új lemezét. A klasszikus jazzstandardek megfogalmazásában teljesen friss értelmezést nyernek.
Zenés színház

Kritikaszemle Kurtág György párizsi operabemutatójáról

A Scalában tartott ősbemutató után április 30-án a Párizsi Nemzeti Operában is színre került Kurtág György egyetlen operája, a Beckett nyomán írt A játszma vége. A kritikák remekműként írták le az alkotást.
Klasszikus

Második díjat nyert a Chaos Quartet Bordeaux-ban

A korábban Budapesten is díjazott vonósnégyesnek a Bordeaux-i Nemzetközi Vonósnégyesverseny zsűrije második helyezést, valamint egy különdíjat ítélt meg.
Tánc

Egyed Bea és Bozsányi Liliána győzelmével ért véget a X. Nemzetközi Monotánc Fesztivál

A különleges hangulatú és látványvilágú előadás mellett a nemzetközi táncszakma képviselői is tiszteletüket tették a Bethlen Téri Színházban.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Szentivánéji álom a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Május első hétvégéjén a gubancos szerelmek és a hatalmas fémgolyók játszották a főszerepet a Horváth Csaba által rendezett Szentivánéji álom című előadásban.
Színház interjú

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Színház hír

Magyar színházi fesztivál lesz júniusban Bukarestben

Bukarestben szervezi meg első alkalommal a Bukfeszt elnevezésű magyar színházi fesztivált az erdélyi teátrumokat tömörítő Magyar Színházi Szövetség, amelynek öt tagszervezete kilenc előadást mutat be a román fővárosban.
Színház ajánló

Szakonyi Károly legismertebb drámája látható a Játékszínben

Az Adáshiba a Vörösmarty Színházzal koprodukcióban kerül színre, Bagó Bertalan rendezésében. A budapesti bemutatót május 21-én tartják, majd május 28-án Székesfehérvárra érkezik az előadás.
Színház interjú

„Nehezen tudom elképzelni, hogy van olyan ember, akiben nincs valamiféle előítélet” – interjú Kálid Artúrral

Május 15-én újra látható a RaM Színházban a Veres 1 Színház Miss Daisy sofőrje című produkciója. A sofőrt alakító Kálid Artúrral előítéletekről, a színház feladatáról és hatásáról beszélgettünk az előadás kapcsán.