Színház

Nyáron is könnyed szórakozást kínál az Átrium

2013.05.22. 09:00
Ajánlom
Az idén januártól már teljes üzemben működő Margit körúti teátrum, az Átrium Film-Színház június-július hónapokban is sokszínű programmal várja a közönséget, köztük a saját bemutatónak számító Vaknyugattal, amelyben Alföldi Róbert is színpadra lép.

"A Kozma Lajos tervezte épület adottságai lehetőséget adnak nekünk arra, hogy a nyári melegben is kellemes klímájú környezetbe invitáljuk a közönséget" - mondja Magács László, az Átrium Film-Színház művészeti vezetője.

"A kínálatot a nyári igényekre próbáltuk szabni, így alapvetően különleges szórakoztató előadásokat tűzünk műsorra, olyanokat, amiket a budapesti nagyközönség még nemigen láthatott. A nagy sikerre tekintettel a Vaknyugatot többször játsszuk nyáron is, Alföldi Róberttel az egyik főszerepben, aki júliusban csak nálunk lesz látható színpadon."

A Vaknyugat mellett műsoron lesz a Kaposvári Egyetem hallgatóinak vizsgaelőadása, John Kander és Fred Ebb klasszikus musicalje, a Kabaré, amely Kabaré (avagy az elveszettek) címmel lesz látható a színpadon. Az előadás az eredeti írott mű és a Bob Fosse által rendezett film alapján készült. A Kabaré világa rímmel a színészhallgatók kiszolgáltatottságára, akiknek a reményük sem más, mint Sally Bowles reménye, hogy talán felfedezik, használják, "megveszik" őket, miközben körülöttük s körülöttünk is történik a történelem - áll a produkció ismertetőjében. Az előadást Rusznyák Gábor rendezte.

A Kovátsműhely produkciójában a klasszikus komédiaszerző, Marivaux A 2. váratlan szerelem című darabjában Nagy-Kálózy Eszter, Lengyel Ferenc és Kálid Artúr mellett Sipos Vera, Kovács Ádám és Cserna Antal lesznek láthatóak. A különlegességek kedvelőinek az Akárki hivatása című "bábos moralitás és képernyőváltós platformjáték" előadást szánják, az idegen nyelvű közönségnek pedig a június 27-én angol felirattal látható Vaknyugat mellett a nemzetközi 7Sins 7Bridges Színház Ploutos című előadása lesz elérhető. Ezen kívül a Frenák Pál Társulat InTime című koreográfiáját is megtekinthetik az érdeklődők az Átrium Film-Színház nyári repertoárjában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.
Vizuál

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Pepita Oroszlán és a FÉM

A FÉM elsősorban színházi közösség, de maga a kulturális tér ennél sokkal többre hivatott. Ameddig kitart lelkesedésünk, minden alkalmat megragadunk arra, hogy nem csak a dráma, hanem szinte valamennyi művészeti ág otthonra leljen nálunk.
Színház kritika

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Színház józsef attila színház

Így ünnepelték Láng József színművész 85. születésnapját

A József Attila Színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán ünnepelte mindenki Dodi bácsiját.
Színház ajánló

Suttogók a FÉMben

A FÉM több lábon áll, hiszen a színház mellett a zene, a képzőművészet szinte ugyanolyan hangsúllyal szerepel a kulturális tér kihasználásában. Ám a legfontosabb, maga a színház is két részre tagolódik: egyrészt a FÉM saját, repertoár előadásaira, s az igencsak színes felhozatalt képviselő vendégelőadások produkcióira.
Színház ajánló

Isten férfi vagy nő? – Halhatatlan a FÉMben

Márton Andrással és Andai Katival a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Halhatatlan című drámáját. Lehet-e sírni az élettel? Lehet-e nevetni a halállal?