Színház

Nyáron is könnyed szórakozást kínál az Átrium

2013.05.22. 09:00
Ajánlom
Az idén januártól már teljes üzemben működő Margit körúti teátrum, az Átrium Film-Színház június-július hónapokban is sokszínű programmal várja a közönséget, köztük a saját bemutatónak számító Vaknyugattal, amelyben Alföldi Róbert is színpadra lép.

"A Kozma Lajos tervezte épület adottságai lehetőséget adnak nekünk arra, hogy a nyári melegben is kellemes klímájú környezetbe invitáljuk a közönséget" - mondja Magács László, az Átrium Film-Színház művészeti vezetője.

"A kínálatot a nyári igényekre próbáltuk szabni, így alapvetően különleges szórakoztató előadásokat tűzünk műsorra, olyanokat, amiket a budapesti nagyközönség még nemigen láthatott. A nagy sikerre tekintettel a Vaknyugatot többször játsszuk nyáron is, Alföldi Róberttel az egyik főszerepben, aki júliusban csak nálunk lesz látható színpadon."

A Vaknyugat mellett műsoron lesz a Kaposvári Egyetem hallgatóinak vizsgaelőadása, John Kander és Fred Ebb klasszikus musicalje, a Kabaré, amely Kabaré (avagy az elveszettek) címmel lesz látható a színpadon. Az előadás az eredeti írott mű és a Bob Fosse által rendezett film alapján készült. A Kabaré világa rímmel a színészhallgatók kiszolgáltatottságára, akiknek a reményük sem más, mint Sally Bowles reménye, hogy talán felfedezik, használják, "megveszik" őket, miközben körülöttük s körülöttünk is történik a történelem - áll a produkció ismertetőjében. Az előadást Rusznyák Gábor rendezte.

A Kovátsműhely produkciójában a klasszikus komédiaszerző, Marivaux A 2. váratlan szerelem című darabjában Nagy-Kálózy Eszter, Lengyel Ferenc és Kálid Artúr mellett Sipos Vera, Kovács Ádám és Cserna Antal lesznek láthatóak. A különlegességek kedvelőinek az Akárki hivatása című "bábos moralitás és képernyőváltós platformjáték" előadást szánják, az idegen nyelvű közönségnek pedig a június 27-én angol felirattal látható Vaknyugat mellett a nemzetközi 7Sins 7Bridges Színház Ploutos című előadása lesz elérhető. Ezen kívül a Frenák Pál Társulat InTime című koreográfiáját is megtekinthetik az érdeklődők az Átrium Film-Színház nyári repertoárjában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.