Színház

Oberfrank Pál a veszprémi színház élén

2010.01.20. 13:29
Ajánlom
Kilenc szavattal egyhangú döntést hozott a Veszprémi Petőfi Színház igazgatói pályázatait véleményező szakmai bizottság, a megyeházán, január 19-én.

Dr. Horváth Zoltán, a megyei önkormányzat személyügyi referense tájékoztatta a bizottságot, arról, hogy a pályázat formai követelményeinek mindkét pályázó megfelel. A tagok kifejtették véleményüket a pályázók írásos anyagáról, illetve a színház Közalkalmazotti Tanácsa és szakszervezete képviselői ismertették az intézményen belüli szavazások eredményét. A bizottság egyenként hallgatta meg a pályázókat, akik legfeljebb 20 perces szóbeli kiegészítési lehetőséget kaptak, majd kérdésekre válaszoltak. A meghallgatás után a bizottság tagjai egyenként kifejtették véleményüket a pályázatokról, illetve a pályázókról, majd az alábbi összegzést fogalmazták meg.

Oberfrank Pál pályázata egy megkezdett, létező, sikeresnek bizonyult út folytatására épül, illetve ennek szándékát fogalmazza meg. Pályázata figyelembe veszi a megye, a város adottságait, elvárásait. Személyében látja a szakmai bizottság a konszolidált működés, egy sikeres népszínház megvalósításának garanciáját. Sopsits Árpád pályázatát szakmailag erősnek és pontosnak ítélte a bizottság, amelyet személyes meghallgatása is erősített, ugyanakkor pályázati koncepciója nem felel meg egy veszprémi nagyságrendű színház lehetőségeinek, nem veszi figyelembe sem a közönség, sem a fenntartó elvárásait.

A szavazással a bizottság 9 igen szavazattal Oberfrank Pál megbízását javasolja a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. A színházban tegnap, a társulat előtti meghallgatás után az alábbi szavazási eredmények születtek: a közalkalmazottak részéről 94-ből megjelent 51-en. Oberfrank Pálra 47, míg Sopsits Árpádra 4 szavazat érkezett. A Színházi Dolgozók Szakszervezete részéről a 88-ból megjelentek 50-en, Oberfrank Pálra 46, Sopsits Árpádra 4 szavazatot adtak le.

A szakmai bizottság tagjai:

Blaskó Balázs, színész - Egri Gárdonyi Géza Színház

Kerényi Miklós Gábor, igazgató - Budapesti Operettszínház

Megyeri László, szakmai tanácsadó - Előadó-művészeti Iroda, OKM

Nagy Viktor, igazgató - Győri Nemzeti Színház

Szakonyi Zsófia, színházi referens - Művészeti Főosztály, OKM

Németh Ferenc, akusztikus tárvezető - Veszprémi Petőfi Színház, Közalkalmazotti Tanács

Tóth Attila, világosító - Veszprémi Petőfi Színház, Színházi Dolgozók Szakszervezete

Talabér Márta, alelnök - Veszprém Megyei Önkormányzat

Dr. Hermann István, a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság elnöke - Veszprém Megyei Önkormányzat

Levezető elnök: Nagy Viktor.

Oberfrank Pál szakmai önéletrajz 1964. május 3-án született Budapesten. Középiskolai tanulmányait a budapesti Piarista Gimnáziumban végezte, ahol szerepelt a diák-színjátszókör előadásain a Piarista Színpadon. 1986-ban elvégezte a Külkereskedelmi Főiskola áruforgalmi szakát francia-angol tagozaton, majd mégis a színművészetet választotta. Főiskola előtt a Nemzeti Színház stúdiósa, Bodnár László utolsó tanítási évében. 1987-ben sikeresen felvételizett Marton László osztályába, 1991-ben szerzett színészdiplomát. 1991-2008 között a Vígszínház tagja, jelenleg szabadúszó.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.