Színház

Örkény kert

2011.08.01. 16:40
Ajánlom
"Régi álmunk, hogy a Madách tér szép park legyen, platánokkal és pázsittal, körben az árkádok alatt jobbnál jobb kávéházakkal."

"Színházunk egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszönti az új évadot a Madách téren. Partnerünk, a VII. kerületi Önkormányzat, örömmel állt az ötlet mellé. Régi álmunk, hogy a Madách tér szép park legyen, platánokkal és pázsittal, körben az árkádok alatt jobbnál jobb kávéházakkal." - szól Mácsai Pál toborzó levele.

Szeptember 3.-án a parkoló kiürítésével a kocsikkal zsúfolt, repedezett aszfaltszőnyeg helyett növényekkel díszített teret hoz létre az Örkény Színház. A környék vendéglői kiköltöznek a térre, ahová az asztalok és székek mellett egy nagyobb és egy kisebb színpadot állítanak fel. A programokra reggel tíz és este 10 óra között kerül sor. A koncerteket a nagyszínpadra tervezik, de az egész téren, még a színház előcsarnokában stb. is zajlanak programok, reggeltől estig.

Szándékuk, hogy felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek hangulatára és fontosságára, hogy ébren tartsák az erzsébetvárosi és általában a budapesti polgárok érdeklődését a kerület magas igényű kulturális hagyományai iránt. Megtudhatnak többet az Örkény Színház munkájáról, jövő évadának részleteiről. Lesz múltidéző és minden korosztály igényeit kielégítő programcsokor, hogy teljes családok élvezhessék ezt a napot.

Tervezett programok:

Kolompos koncert gyermekeknek és felnőtteknek

A Tintaló társulat produkciói gyermekeknek és felnőtteknek

A Mikropódium bábelőadása(i) gyermekeknek és felnőtteknek

Huzella Péter koncertje gyermekeknek és felnőtteknek

A Legenda egyesület játszóháza gyermekeknek

Fotókiállítás az Örkény Színház aulájában

Hofi Géza lábnyomának avatása

Honfoglaló vetélkedő a színházról

Olvasó liget

Az Örkény Színház zenés évadajánlója

Alkalmi Szerte nézet(t): az Örkény Színház társulatának egyszeri műsora VII. kerületben élt vagy élő szerzők műveiből, Petőfitől Karinthyn és Füst Milánon át Örkényig és Janikovszky Éváig, Kacsóh Pongráctól Presser Gáborig.

Komolyzenei mini koncert, díszvendég Kocsis Zoltán, aki téren a Liszt év apropóján zongorázik majd

A Harmonia Garden koncertje

A Hoppart társulat koncertje

Für Anikó koncert

Feladat: szorítani a jó időért!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Miranda Liu három órán át játszott a zenekarnak, míg megkapta a koncertmesteri széket

Tizenkilenc évesen vált a legfiatalabb hazai koncertmesterré, igaz, meg is dolgozott érte. Miranda Liu még mindig csak huszonkettő, de már kvartettalapító, most pedig egy új kamarazenei fesztivált szervez az ősz beköszöntekor. Ez lesz a New Millennium.
Könyv

Ernest Hemingway ritkán látott családi fotói

Felépítette saját mítoszát: síelt, horgászott, vadászott, bikaviadalokat látogatott, szenvedélyesen érdekelte a háború és fáradhatatlanul kereste a személyes boldogságot. A Nobel-díjas amerikai író, akinek tárgyilagos szikár stílusát sokan próbálják utánozni azóta is, 1899. július 21-én született.
Vizuál

Aki pestiesítette a párizsi divatot

Egyszerű másoló, remek divatérzékű üzletasszony vagy tervezőzseni? Rotschild Klára szalonja a luxust jelentette a harmincastól a hetvenes évekig. Simonovics Ildikó mesélt arról, milyen kihívás összegyűjteni a még megmaradt ruhákat, dokumentumokat és kibogozni a valóságot a legendák és pletykák közül.
Klasszikus

Barokk randevú Gödöllőn

A barokk zenének ad otthont augusztusban a Gödöllői Királyi Kastély, ahol Bach egyik ritkán játszott világi kantátájának színpadi változata és Vivaldi a-moll kettősversenye is elhangzik.
Klasszikus

Amikor Maria João Pires másik zongoraversennyel készült, mint a zenekar

Ma ünnepli 75. születésnapját Maria João Pires, az egyik legjobb Mozart-játékos az elmúlt évtizedekből. Leghíresebb koncertfelvételével köszöntjük őt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Minden, amit tudni akartál Czukor Balázsról

Folytatódik az AlkalMáté Trupp legendás színházi sorozata, amelyben mindig más-más osztálytársukról vallanak az egykori Máté-Horvai-osztály tagjai. Ebben az évben Czukor Balázson a sor, az ő élete, pályája lesz az önfeltárás „témája” a Jurányi Házban.
Színház ajánló

Kulka, Bodrogi és Jakab Tamás a felújított Újszegedi Szabadtéri nyitóelőadásában

Molière Don Juanját láthatják a nézők július 19-21. között három alkalommal az új technikával újranyitó Újszegedi Szabadtéri Színpadon.
Színház ajánló

Karinthy kedvenc műfaja a Szentendrei Teátrum műsorán

Július 21-én a Ferenczy Múzeum udvarán Udvaros Dorottya, Kamarás Iván, Elek Ferenc és Hajdu Steve főszereplésével Karinthy legendás kabaréjeleneteiből készült felolvasószínház-előadást tartanak, Seres Tamás rendezésében.
Színház ajánló

Csákányi, Grecsó, Lackfi és a Sztalker Zsámbékon

Telt házzal mennek Zsámbékon a nyári színházi és felolvasószínházi előadások, amelyek a város több, emblematikus helyszínén várják a közönséget a Romtemplom és a Bázis vonzásában.
Színház hírek

Ők az évad legjobbjai a kritikusok szerint

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal ismeri el az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit. A díjátadót szeptember 22-én tartják a Katonában.