Színház

Örkény kert

2011.08.01. 16:40
Ajánlom
"Régi álmunk, hogy a Madách tér szép park legyen, platánokkal és pázsittal, körben az árkádok alatt jobbnál jobb kávéházakkal."

"Színházunk egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszönti az új évadot a Madách téren. Partnerünk, a VII. kerületi Önkormányzat, örömmel állt az ötlet mellé. Régi álmunk, hogy a Madách tér szép park legyen, platánokkal és pázsittal, körben az árkádok alatt jobbnál jobb kávéházakkal." - szól Mácsai Pál toborzó levele.

Szeptember 3.-án a parkoló kiürítésével a kocsikkal zsúfolt, repedezett aszfaltszőnyeg helyett növényekkel díszített teret hoz létre az Örkény Színház. A környék vendéglői kiköltöznek a térre, ahová az asztalok és székek mellett egy nagyobb és egy kisebb színpadot állítanak fel. A programokra reggel tíz és este 10 óra között kerül sor. A koncerteket a nagyszínpadra tervezik, de az egész téren, még a színház előcsarnokában stb. is zajlanak programok, reggeltől estig.

Szándékuk, hogy felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek hangulatára és fontosságára, hogy ébren tartsák az erzsébetvárosi és általában a budapesti polgárok érdeklődését a kerület magas igényű kulturális hagyományai iránt. Megtudhatnak többet az Örkény Színház munkájáról, jövő évadának részleteiről. Lesz múltidéző és minden korosztály igényeit kielégítő programcsokor, hogy teljes családok élvezhessék ezt a napot.

Tervezett programok:

Kolompos koncert gyermekeknek és felnőtteknek

A Tintaló társulat produkciói gyermekeknek és felnőtteknek

A Mikropódium bábelőadása(i) gyermekeknek és felnőtteknek

Huzella Péter koncertje gyermekeknek és felnőtteknek

A Legenda egyesület játszóháza gyermekeknek

Fotókiállítás az Örkény Színház aulájában

Hofi Géza lábnyomának avatása

Honfoglaló vetélkedő a színházról

Olvasó liget

Az Örkény Színház zenés évadajánlója

Alkalmi Szerte nézet(t): az Örkény Színház társulatának egyszeri műsora VII. kerületben élt vagy élő szerzők műveiből, Petőfitől Karinthyn és Füst Milánon át Örkényig és Janikovszky Éváig, Kacsóh Pongráctól Presser Gáborig.

Komolyzenei mini koncert, díszvendég Kocsis Zoltán, aki téren a Liszt év apropóján zongorázik majd

A Harmonia Garden koncertje

A Hoppart társulat koncertje

Für Anikó koncert

Feladat: szorítani a jó időért!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház kritika

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Színház józsef attila színház

Így ünnepelték Láng József színművész 85. születésnapját

A József Attila Színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán ünnepelte mindenki Dodi bácsiját.
Színház ajánló

Suttogók a FÉMben

A FÉM több lábon áll, hiszen a színház mellett a zene, a képzőművészet szinte ugyanolyan hangsúllyal szerepel a kulturális tér kihasználásában. Ám a legfontosabb, maga a színház is két részre tagolódik: egyrészt a FÉM saját, repertoár előadásaira, s az igencsak színes felhozatalt képviselő vendégelőadások produkcióira.
Színház ajánló

Isten férfi vagy nő? – Halhatatlan a FÉMben

Márton Andrással és Andai Katival a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Halhatatlan című drámáját. Lehet-e sírni az élettel? Lehet-e nevetni a halállal?
Színház hír

Meglepetéssel indítja az évet a Proton Színház

A színházzal nem rendelkező társulat a föld alá csábítja nézőit.