Színház

Ötvenen túl is van élet – a Rózsavölgyi Szalon Szívhang című új bemutatója is ezt példázza

2023.02.21. 11:35
Ajánlom
Hárs Anna sok előadás létrejöttében közreműködött már dramaturgként a Rózsavölgyi Szalonban, szerzőként azonban most mutatkozik be első alkalommal a hangulatos belvárosi játéktérben. Dicső Dániel rendezővel is ez már a hatodik közös munkájuk a Szalonban, igaz, ez a felállás számukra is új. Az előadásban szereplő ötveneseket Szulák Andrea, Györgyi Anna, Sajgál Erika és Epres Attila játssza.

Dicső Dániel rendező elmondta az olvasópróbán, hogy Hárs Anna a Szívhangot kifejezetten a Rózsavölgyi Szalon felkérésére írta: olyan darabot szerettek volna, „amely megmutatja, hogy ötvenen túl is van élet”.  

A darab története szerint: „Abigél, Bori és Hédi egyetemista koruk óta barátnők. Ötvenesek. Könyvklubot szerveztek maguknak, gyakran összejárnak. Most épp a Bovaryné lenne a téma. Abigél lakásán találkoznak. De persze rögtön szóba kerülnek a férfiak, a kapcsolatok, a szerelem, az egyetem, az azóta eltelt három évtized, válások, költözések, gyerekek, régi vágyak, új vágyak, mindannyian keresik a hepiendeket, és várnak a lehetőségekre, s akkor egyikük hirtelen ötletből bejelöli Andrást a Facebookon, az egykori évfolyamtársukat. Aki aztán meg is jelenik a nők életében, és felkavarja az állóvizet. Régi sérelmek, elszalasztott lehetőségek, félreértések, vágyak és indulatok kavarognak”.

szivhang2-092931.png

Hárs Anna és Dicső Dániel az olvasópróbán (Fotó/Forrás: Kallus György / Rózsavölgyi Szalon)

Abigélt Szulák Andrea, Hédit Sajgál Erika, Borit Györgyi Anna alakítja, Andrásként pedig Epres Attilát láthatjuk. A jelmeztervek Cselényi Nóra, a látvány Enyvvári Péter munkája.

A Szívhangot március 30-án mutatják be a Rózsavölgyi Szalonban, majd márciusban még 31-én játsszák, ezt követően április 18-án, 19-én, 24-én és 25-én tűzik műsorra.

Fejléckép: Szulák Andrea, Sajgál Erika, Epres Attila és Györgyi Anna (fotó / forrás: Kallus György / Rózsavölgyi Szalon)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

A sokoldalú Liszt Ferenc – itt vannak a Liszt Ünnep első programjai

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. Október 9-én indul a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál.
Jazz/World

„Nekem a zene gyógyszer minden bajra” – interjú Király Lindával

Anyák napján ad koncertet Király Linda a Várkert Bazárban, az est vendége pedig nem más, mint testvére, Király Viktor lesz, így a közönség lélekemelő duettekre is készülhet.
Könyv

Monumentális nagyregénnyel jelentkezik Darvasi László

Június elején jelenik meg Neandervölgyiek címmel a József Attila-díjas Darvasi László eddigi leghosszabb regénye. A háromkötetes, több évtizedet felölelő műben a magyar vidék, a főváros és a nagyvilág történetei kapcsolódnak össze.
Vizuál

A holokauszt a túlélők szemével – új kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Galériában

Harminc művész szemén keresztül mutatja be a nyolcvan évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt emlékezetét az Így történt - A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállítás.
Színház

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.
Színház hír

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Színház ajánló

A vég kezdete? – vérbeli házastársi dráma debütál a Rózsavölgyi Szalonban

Új bemutatóval ünnepli alapításának tizenkettedik évfordulóját a Rózsavölgyi Szalon. Kovács Patrícia és Schmied Zoltán főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében mutatják be David Eldridge Bármit mondhatsz című darabját április 11-én.
Színház interjú

Nincs ideális pillanat – interjú Horváth Patríciával, a HATAN Társulat alapító tagjával

Horváth Patrícia férjével, Nyári Zoltán operaénekessel közösen két évvel ezelőtt indította el független magánszínházi formációját, a HATAN Társulatot. Az alapító páros női tagjával a színházcsinálás fenséges és kevésbé dicsőséges pillanatairól is beszélgettünk.
Színház hír

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.