Színház

Pesti évadzáró Budán

2011.06.07. 09:54
Ajánlom
A Budapesti Nyári Fesztivál a Városmajori Szabadtéri Színpad nyitásaként immár hagyományosan egy pesti színházat mutat be a közönségnek négy sikerdarabjával. A Pest Budára költözik! sorozat kiemelt vendége idén a Pesti Magyar Színház, mely négy különböző műfajú előadással érkezik a Városmajorba. A válogatásból kirajzolódik az Őze Áron igazgató és Guelmino Sándor művészeti vezető koncepciója szerint megújuló társulat változatos repertoárja.

Június 9-én a La Mancha lovagja című musicalt láthatják, amely Cervantes Don Quijote című világhírű regényének hasonlóan sikeres zenés változata. Az előadást utoljára játssza a társulat, így a nyitóelőadás egyben darabtemetés is lesz! Aki még nem látta az előadást, annak azért kell feltétlenül megnéznie, mert ez az utolsó lehetőség; aki pedig rajongója, annak azért, mert új helyszínen búcsúztathatja. A főszerepben Jegercsik Csaba látható.

Június 11-én Füst Milán legismertebb regényének színpadi adaptációja, A feleségem története érkezik a Városmajorba. A tartalmasabb és komolyabb műfajú előadás a szerelmi szenvedélyről mesél drámai történetet, Horváth Lajos Ottó és Balsai Mónika főszereplésével.

A francia bohózat atyja, Georges Feydeau Osztrigás Mici című komédiája a Maxim bűbájos táncosnőjéről szól, sok kalanddal és félreértéssel. Novák Eszter rendezését június 23-án láthatják Fillár István, Györgyi Anna és Losonczi Kata főszereplésével.

A Pesti Magyar vendégjáték-sorozatot egy titokzatos és vidám bűnügyi bohózat, az Arzén és levendula zárja június 26-án, Császár Angela, Csernus Mariann és Rancsó Dezső főszereplésével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Évadvégi kavalkád Zsámbékon

Hinták, Woyzeck, Álom újratöltve. Szerdától szerdáig három előadás látható a Zsámbéki Színházi Bázis egyik legizgalmasabb játszóhelyén, a Műemlék Rakétabázison.
Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.