Színház

POSzT Off-programok

2009.05.15. 14:11
Ajánlom
Június 4-13. - Pécs, különböző helyszíneken

A POSzT off-programjait mindenki legalább akkora kíváncsisággal várja, mint a versenyprogramot. Meg lehet nézni egy csomó mindent, ami évad közben kimaradt, vagy lehet újrázni a legkedvesebbekből. Az évente visszatérő programok között idén is szerepel a délutáni felolvasószínház, a színészek konyhája, a vásári bábjátékosok előadásai, a különféle beszélgetések, az utcai "meglepetés"-színházak, a Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fóruma, és persze az előadások másnapjára szervezett szakmai beszélgetések.

Aki pedig nem jut be a versenyprogramokra, annak sincs oka elkeseredni, hiszen esténként jobbnál jobb előadások és koncertek sorakoznak a szervezők listáján. Az egyszemélyes darabokból idén sem lesz hiány: nézhetjük Kern Andrást A kellékesben, Csákányi Esztert A hét asszonyában (mindkettő Parti Nagy szöveg), Rátóti Zoltánt a Házasságon innen és túlban (Háy János), Láng Annamáriát a Made in Chinában (Nyíri Pál szövege alapján) és Vallai Pétert a TI.ESZ.I.-ben - utóbbinak címe T.S. Eliot nevét takarja, de sok más írótól is hangzanak el művek. A nagysikerű levéldrámát, A címzett ismeretlent most a pécsi közönség is megnézheti, László Zsolt, Kulka János és Pető Kata nagyszerű előadásában. Évek óta POSzT-visszatérők a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának színészhallgatói.  És persze nincs POSzT a TÁP Színház nélkül!A musicalrajongók az Oltári srácoknak örülhetnek, a zenekedvelők pedig többek között Varnus Xavérnak, Szakcsi Lakatos Bélának, Palya Beának, a Molnár Dixiland Bandnek, Deseő Csabának, A Gryllus testvéreknek, Szalóki Áginak, Kiss Erzsinek, Jávori Ferencnek és Dunai Tamásnak.

Idén a képzőművészet is fontos szerepet kap, mindennap több kiállítás nyílik, és megismerhetjük a Képzőművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak munkáit is.

A részletes programért keresse a Fidelio Est különszámát!

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Évadvégi kavalkád Zsámbékon

Hinták, Woyzeck, Álom újratöltve. Szerdától szerdáig három előadás látható a Zsámbéki Színházi Bázis egyik legizgalmasabb játszóhelyén, a Műemlék Rakétabázison.
Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.