Színház

Premier: A Lajos, meg a Károly

2011.03.21. 09:00
Ajánlom
Mrozek és Verebes István egy-egy egyfelvonásával nevettet a Kabaré24

Hogyan vész el a semmibe egy döntés? Ha elvész egy döntés, hogyan úszható meg egy következő döntés? Hányféleképpen lehet elkerülni a felelősség vállalását? Mi történik, ha egy Ostobának, egy Erőszakosnak, egy Fontoskodónak és egy Tapasztalatlannak kellene vagy az „igen", vagy a „nem" mellett határoznia, mégpedig együtt? Ezeket a kérdéseket feszegeti Verebes István egyfelvonásos komédiája.

És az Unoka miben van segítségére a Nagypapának, hogy az megtalálja Károlyt? Ki mit lát, ki mit nem lát, ki mit akar látni, ki mit nem akar látni?! Ki az a Károly, akit a Nagypapa keres ádázul?! A Szemorvos pedig miért és hogyan működik együtt abban, hogy a Nagypapa végre élesen lásson?! És végül, hogy tényleg: mi legyen szegény Károllyal?! Így kérdez Slawomir Mrozek.


Március 24. 19:00 - Kabaré 24
Író: Slawomir Mrozek, Verebes István. Rend.: Szurdi Miklós; d.: Szlávik István; j.: Fekete Mónika; szereplők: Megyeri Zoltán, Székhelyi József, Aradi Tibor, Schlanger András

További előadások

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.