Színház

Premier: Gramp

2010.11.22. 00:01
Ajánlom
A vadonatúj ifjúsági sci-fi musical bemutatója kapcsán Budapest, Békéscsaba, Dunaújváros, Kaposvár és Tokaj kapcsolódik össze egy hatalmas misztikus buli erejéig.

Egy középiskolában játszódó igazi mese széthullott földi civilizációnkról, amit ha elég távolról - például egy földre, hazánkba tévedt UFO szemszögéből - nézünk, még mindig lehet gyönyörűnek látni...

Űrlény érkezik hazánkba, hogy fontos küldetését teljesítse. Ehhez egy középiskola tanulóinak segítségét kéri.

Na, ez egy eléggé szétesett egy suli, mondhatni válságos a helyzet. Az Igazgató, s a Tanárok a maguk módján keresik is a megoldást. De ahogy az lenni szokott, semmi sem egyszerű, illetve az egyszerű megoldásokhoz vezető út mindig nehéz. Hogy aztán ki segít kinek?

Az Űrlénynek a diákok, vagy nekik az Űrlény?

A lényeg, hogy a magyar diákok megmentsék a GRAMP megvalósításával a világot.

A titok egy jótanács - ingyen -, ha akarjuk, megtörténhet minden.

A bemutató előadás végén az ország 5 pontján 5000 diák énekli együtt a Sajtból van a Hold című dalt, s  a T-Home segítségével a helyszínek összekapcsolódnak. A darab így igazi világszenzáció.  A Budapest Bábszínházban az összes helyszín kivetítődik. 


November 25. 19:00 - Budapest Bábszínház

Rendező: Gáspár András

Díszlet, jelmez: Szalay Kriszta

Koreográfus: Király Attila

Szereplők: Egri Bálint, Köleséri Sándor, Nagy Cili, Cserna Antal, Torres Dani, Pethő Gergő, Boronits Gábor, Müller Júlia, Kapácsy Miklós, Szalay Kriszta

További előadások

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

„Nincs kitől többé megtanulni, hogyan bocsáthatnánk meg egymásnak” – Konrád Györgyre emlékezve

Pályatársakat, kortárs művészeket, barátokat kértünk meg, hogy pár sorban írjanak Konrád Györgyről, Konrád Györgyhöz.
Klasszikus

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

A nemzetközi zsűri a szombati nagyzenekari döntő után hozta meg a végső határozatot. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.
Klasszikus

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.
Klasszikus

Online elérhető a Fischer Ivánról és a BFZ-ről készült film

2014-ben egy stáb egy éven keresztül követte a Budapesti Fesztiválzenekart és karmesterüket bepillantást engedve munkájukba.
Vizuál

Átadták a hazai szinkronszakma legrangosabb díjait

A közönség és a kuratórium is szavazott, többek között díjat kapott Bobby Ewing magyar hangja és a Csernobil című sorozat szinkronja is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Bezárja tanodáját Gór Nagy Mária

Nem talált elég tehetséges diákokat, így már csak a kifutó évfolyamokat tanítja a róla elnevezett intézményben a színésznő.
Színház ajánló

Dél-Korea ígértes színházcsinálói Budapesten

Korea és Magyarország harmincéves diplomáciai kapcsolata alkalmából társadalmi jelenségekkel és múltfeldolgozással foglalkozó darabokat láthat a magyar közönség, feltörekvő koreai alkotók tolmácsolásában. Az egyik program a Yangson Project Valami emberi című előadása.
Színház ajánló

Ismét MagdaFeszt lesz Debrecenben

Női sorsokat, női alkotókat mutat be a Szabó Magda írónő előtt tisztelgő harmadik MagdaFeszt, amelyet október 1. és 5. között rendeznek meg Debrecenben.
Színház interjú

„Csak az nem hagyja magát beszippantani, aki eleve előítéletekkel érkezik”

Vörös István író 2003-ban kezdett el dolgozni a Baltazár Színház társulatával, mára pedig egyik legfontosabb pillére a csapat működésének. Igazán különleges helyzet az, amikor egy drámaíró olyan mélyen ismer egy társulatot, hogy szövegeiben képes az ott játszó színészek egyéniségéből kiindulni. Az ő közös munkájuk ilyen.
Színház hír

Műanyagszegény előadással is készül az idén 70 éves Bábszínház

Fesztivállal, konferenciasorozattal, bábkiállítással, drámapályázattal ünnepli fennállásának 70. évfordulóját a Budapest Bábszínház, ahol a környezettudatosságra is igyekeznek jobban ráirányítani a figyelmet.