Színház

Premier: Gramp

2010.11.22. 00:01
Ajánlom
A vadonatúj ifjúsági sci-fi musical bemutatója kapcsán Budapest, Békéscsaba, Dunaújváros, Kaposvár és Tokaj kapcsolódik össze egy hatalmas misztikus buli erejéig.

Egy középiskolában játszódó igazi mese széthullott földi civilizációnkról, amit ha elég távolról - például egy földre, hazánkba tévedt UFO szemszögéből - nézünk, még mindig lehet gyönyörűnek látni...

Űrlény érkezik hazánkba, hogy fontos küldetését teljesítse. Ehhez egy középiskola tanulóinak segítségét kéri.

Na, ez egy eléggé szétesett egy suli, mondhatni válságos a helyzet. Az Igazgató, s a Tanárok a maguk módján keresik is a megoldást. De ahogy az lenni szokott, semmi sem egyszerű, illetve az egyszerű megoldásokhoz vezető út mindig nehéz. Hogy aztán ki segít kinek?

Az Űrlénynek a diákok, vagy nekik az Űrlény?

A lényeg, hogy a magyar diákok megmentsék a GRAMP megvalósításával a világot.

A titok egy jótanács - ingyen -, ha akarjuk, megtörténhet minden.

A bemutató előadás végén az ország 5 pontján 5000 diák énekli együtt a Sajtból van a Hold című dalt, s  a T-Home segítségével a helyszínek összekapcsolódnak. A darab így igazi világszenzáció.  A Budapest Bábszínházban az összes helyszín kivetítődik. 


November 25. 19:00 - Budapest Bábszínház

Rendező: Gáspár András

Díszlet, jelmez: Szalay Kriszta

Koreográfus: Király Attila

Szereplők: Egri Bálint, Köleséri Sándor, Nagy Cili, Cserna Antal, Torres Dani, Pethő Gergő, Boronits Gábor, Müller Júlia, Kapácsy Miklós, Szalay Kriszta

További előadások

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.
Színház szavazás

Döntsön a Kaszás Attila-díj sorsáról!

Az idei jelöltek: Farkas Ignác, Nagy Csongor Zsolt és Varga Klári. A közönség augusztus 24-én éjfélig szavazhat a három színművészre.
Színház fesztivál

Csak érzed, hogy jó, és itt a helyed – Megérkezett az idei Katlan-himnusz

Immár tizenegyedik alkalommal rúghatjuk le a cipőnket és adhatjuk át magunkat a változatos, emberarcú és nyitott Ördögkatlan Fesztiválnak július 31. és augusztus 4. között.