Színház

Premier: Gramp

2010.11.22. 00:01
Ajánlom
A vadonatúj ifjúsági sci-fi musical bemutatója kapcsán Budapest, Békéscsaba, Dunaújváros, Kaposvár és Tokaj kapcsolódik össze egy hatalmas misztikus buli erejéig.

Egy középiskolában játszódó igazi mese széthullott földi civilizációnkról, amit ha elég távolról - például egy földre, hazánkba tévedt UFO szemszögéből - nézünk, még mindig lehet gyönyörűnek látni...

Űrlény érkezik hazánkba, hogy fontos küldetését teljesítse. Ehhez egy középiskola tanulóinak segítségét kéri.

Na, ez egy eléggé szétesett egy suli, mondhatni válságos a helyzet. Az Igazgató, s a Tanárok a maguk módján keresik is a megoldást. De ahogy az lenni szokott, semmi sem egyszerű, illetve az egyszerű megoldásokhoz vezető út mindig nehéz. Hogy aztán ki segít kinek?

Az Űrlénynek a diákok, vagy nekik az Űrlény?

A lényeg, hogy a magyar diákok megmentsék a GRAMP megvalósításával a világot.

A titok egy jótanács - ingyen -, ha akarjuk, megtörténhet minden.

A bemutató előadás végén az ország 5 pontján 5000 diák énekli együtt a Sajtból van a Hold című dalt, s  a T-Home segítségével a helyszínek összekapcsolódnak. A darab így igazi világszenzáció.  A Budapest Bábszínházban az összes helyszín kivetítődik. 


November 25. 19:00 - Budapest Bábszínház

Rendező: Gáspár András

Díszlet, jelmez: Szalay Kriszta

Koreográfus: Király Attila

Szereplők: Egri Bálint, Köleséri Sándor, Nagy Cili, Cserna Antal, Torres Dani, Pethő Gergő, Boronits Gábor, Müller Júlia, Kapácsy Miklós, Szalay Kriszta

További előadások

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Klasszikus

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Klasszikus

A Kodály-módszer hírnöke: Szőnyi Erzsébet 95 éves

A kilencvenöt éves Szőnyi Erzsébet rengeteget tett a Kodály-módszer megőrzéséért, de saját jogán is kiváló zeneszerző. Születésnapján köszöntjük.
Jazz/World

Mary Lou Williams, aki az ujjaival imádkozott zongorázás közben

A női zenészekről szóló sorozatunkból nem hiányozhat Mary Lou Williams, aki nemcsak azért izgalmas, mert elsőként szerzett érvényt magának női zeneszerzőként és zongoristaként, de azért is, mert beemelte zenéjébe azt a spirituális töltetet, ami a szakrális jazz anyjává avatta őt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

Ne próbáljuk eldönteni, hogy a saját határaink a gyerek határai is

Így foglalta össze a beszélgetést vezető Veiszer Alinda a gyerek- és ifjúsági színházról szóló Jó kérdés legfontosabb tanulságát. A konklúziót Hoffer Károly bábszínész, bábrendező, látványtervező, Pogány Judit színművész és Vidovszky György rendező segítették levonni a moderátornak, a hallgatóknak, és most a Fidelio olvasóinak is.
Színház interjú

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Színház hír

Pogány Judit a Kritikus Céh életműdíjasa

Az életműdíjat Pogány Judit szeptember 22-én, a Színikritikusok díjának átadó gáláján veszi majd át a Katona József Színházban.
Színház kisvárda

Összeállt a kisvárdai színházi fesztivál programja

A 12 versenyelőadás mellett 11 versenyen kívüli színházi darab, koncertek, előadói estek, bábelőadások és a már hagyományos hallgatói minifesztivál szerepel a június 21. és 29. között megrendezendő Magyar Színházak 31. Kisvárdai Fesztiváljának idei programjában.
Színház ajánló

A kirekesztésről szóló előadással járja az ország iskoláit két fiatal színész

Eke Angéla és Bán Bálint Elfog/adsz címmel készített diákoknak szóló vizuális nevelési programot, amelyen keresztül az elfogadás fontosságát hangsúlyozzák.