Színház

Premier: Húsország

2011.04.25. 09:00
Ajánlom
A Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen frissen végzett osztályból alakult E60 Társulat első magyarországi közös bemutatkozása.

A hullagyűjtő csendben dolgozik, és nem vár köszönetet. Lenyesi a rosszat, és megteremti a jót. Figyel és vár. Nézi Húsország lakóit, a járkáló húsdarabokat, és tudja: a romlás az egyetlen, ami rájuk vár. Ő nem vár a rosszra, ő megelőzi azt. Láthatatlanul, de jól dolgozik. Lenyesi a rosszat, és megteremti a jót.

A Húsország témája az irányítottság, és az irányított ember helykövetelése szűk szabadságában. A mű ráirányítja figyelmünket a hagyományos értékrend abszurditására, míg helyenként kézenfekvőnek mutatja azt, amit amúgy betegesnek ítélnénk.

De ami a legfontosabb, rámutat arra, ami mindezek mögött van: a mindent átható és mozgató szeretetvágyra.


Április 29. 19:00 - Roham

Író: Mikó Csaba; rendező: Hollós Gábor; látvány: Fecsó Andrea, Gyenei Péter; szereplők: Fekete Réka Thália, Kovács Anni, Koncz Andrea, Orbók Áron, Horváth András, Sorbán Csaba

További előadások 

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Évadvégi kavalkád Zsámbékon

Hinták, Woyzeck, Álom újratöltve. Szerdától szerdáig három előadás látható a Zsámbéki Színházi Bázis egyik legizgalmasabb játszóhelyén, a Műemlék Rakétabázison.
Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.