Színház

Premier: Nini kamikaze kabaréja

2010.12.13. 00:13
Ajánlom
Kapócs Zsóka egyszemélyese a Thália Színházban.

A Nini kamikáze kabaréja című előadás egy új interpretációja a '20-as, '30-as évek kabaré és varieté világának. A nézők és az előadó az előadás teljes időtartama alatt interaktív kapcsolatban állnak egymással, mely újabb és újabb humoros helyzeteteket eredményez.

Nini a színpadra lépés pillanatában szembesül azzal, hogy az aznapra ígért nagyszínpadi előadásának helyszínhét egy stúdiószínpadra helyezték át a tudta nélkül. Megpróbálja a lehetetlent, minden nagyszínpadon meglévő technikai bravúrt saját eszközeivel igyekszik helyettesíteni olykor még az élete kockáztatásával is.

Az előadás során két párhuzamos szál fut egyidejűleg, egyrészt a színpadi adottságokból fakadó humoros és komikus helyzetek, másrészt a koncert megható pillanatai, melyben Nini dalaival az ellenállhatatlan szerelemről énekel és arra tanít, hogy annak múlásával is vigyáznunk kell egymásra.


December 16. 20:00 - Thália Színház - Arizona Stúdió

Író: Andrew Martin

Rend.: Vági Bence

Jelmez: Velich Rita

Szereplő: Kapócs Zsóka

Km.: Csák Péter (zongora); Farkas Péter; (basszusgitár); Földesi Attila (dob)

További előadások

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.